Componentele unui stingător cu gaz
Componentele unui stingător cu gaz

Componentele unui stingător cu gaz sunt importante pentru a vă va ajuta în situațiile în care este posibil să aveți nevoie să utilizați un stingător cu care nu sunteți familiarizat.

De cunoașterea acestor caracteristici depinde tipul de incendiu pe care urmează să îl stingeți.

Fiecare tip de stingător cu gaz de incendiu va împărtăși caracteristici similare cu alte tipuri. Iată părțile unui stingător de incendiu:

    • Suport de montare:  Acesta ține extinctorul de un perete sau de o coloană.
    • Dulap:  Unele stingătoare de incendiu sunt adăpostite în spatele dulapurilor. Acestea le protejează de coroziune și deteriorări. Este posibil să aveți nevoie de o cheie pentru a deschide dulapul, dar fiecare dulap este construit pentru a fi deschis pentru a lua extinctorul în caz de urgență.
    • Semne:  dacă sunteți în căutarea unui stingător de incendiu, aveți grijă la semnalizare luminoasă și sonoră. Aceste semne vizibile vor indica cel mai apropiat stingător, astfel încât să le puteți identifica în caz de urgență.

Manusi Spuma Nitril CT HR

    • Rezervor:  rezervorul găzduiește agentul special de stingere a incendiilor al extinctorului. Variază în mărime.
    • Pârghie de descărcare:  Acesta este mânerul de pe partea de sus a stingătoarelor. Strângeți-l pentru a elibera agentul de stingere prin furtunul de evacuare.
    • Furtun de descărcare:  Acesta se conectează la rezervor și direcționează agentul stingător către foc. Utilizați acest lucru pentru a direcționa fluxul de substanță pentru a stinge un incendiu.
    • Acul de tragere:  oamenii se referă la asta și ca „ac de siguranță”. Acest știft vă va împiedica să strângeți pârghia de descărcare. Trebuie să trageți de știft pentru a utiliza stingătorul. De obicei, are un sigiliu care îl atașează la pârghia de descărcare.

  • Cureaua furtunului:  Această curea ține furtunul de descărcare de rezervor atunci când stingătorul nu este utilizat.
  • Manometru:  Acest manometru arată nivelul actual al încărcăturii extinctorului. Extinctoarele au o încărcare completă atunci când nu sunt utilizate. Rețineți că stingătoarele cu dioxid de carbon nu au un manometru. În schimb, inspectorii le cântăresc și se asigură că sunt pline.

Pe lângă stingător de incendiu, vei avea nevoie și de alte echipamente PSI, precum lada pentru nisip PSI.

Ai nevoie de un stingator cu gaz?

Alege stingator cu gaz din oferta noastră!