Managementul siguranței proceselor
Managementul siguranței proceselor

Managementul siguranței proceselor a fost creat pentru a ajuta companiile să sporească siguranța angajaților atunci când sunt expuși la substanțe chimice otrăvitoare, inflamabile, explozive și reactive în special.

Acest program de management se concentrează pe toate operațiunile legate de manipularea, utilizarea, depozitarea, transportul și producerea de substanțe extrem de periculoase.

Managementul siguranței proceselor, protejează muncitorii

Managementul siguranței proceselor (PSM) a fost creat ca un instrument de analiză pentru a urmări modul în care sunt utilizate aceste substanțe.

Eliberările accidentale de substanțe chimice pot avea loc în orice moment, dar multe industrii își pot proteja lucrătorii încercând să reducă pericolul de scurgeri neprevăzute care implică acele substanțe chimice.

Când este necesară fabricarea de substanțe chimice extrem de periculoase sau când substanțele chimice extrem de periculoase sunt o consecință a unui proces, legislația SSM impune utilizarea managementului siguranței proceselor.

130 de substanțe sunt clasificate ca fiind extrem de periculoase. Un sistem al managementului siguranței proceselor este absolut important pentru a preveni accidentele după depășirea limitelor pragului de posesie.

Pe de altă parte, atâta timp cât lichidele inflamabile pot fi menținute sub punctele lor de fierbere fără ajutorul refrigerării, ele pot fi depozitate în rezervoare atmosferice cu puncte de aprindere sub 100°F sau transferate fără cerința procedurilor din managementul siguranței proceselor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Managementul siguranței procesului nu se aplică în unitățile de vânzare cu amănuntul

Nu este necesar să se aplice managementul siguranței proceselor la unitățile de vânzare cu amănuntul, activitățile de foraj de puțuri de petrol și gaze, operațiuni de întreținere a petrolului și gazelor sau, în general, clădirile vacante.

Combustibilii cu hidrocarburi utilizați la locul de muncă pentru încălzire sau reumplere cu benzină, deși încă potențial periculoși, nu sunt acoperiți de acest ghid.

Respectarea reglementărilor legale poate ajuta la reducerea riscului general în circumstanțe potențial periculoase.

Atunci când o afacere urmează liniile directoare ale SSM (Securitate și Sănătate în Muncă) pentru managementul siguranței proceselor, este mai puțin probabil să apară accidente care implică aceste substanțe periculoase.

Educarea membrilor personalului prin evaluarea riscurilor

Strategiile de atenuare a riscurilor ajută la educarea membrilor personalului și a celor din zona imediată cu privire la pericolele potențiale și cum să le evite.

Sistemele de siguranță sunt necesare pentru gestionarea în siguranță a substanțelor chimice în medii industriale, deoarece au capacitatea de a prevedea evenimente, de a identifica pericolele și chiar de a răspunde la acestea.

Într-un program pentru managementul siguranței proceselor, selectarea sistemului de siguranță adecvat pentru o unitate este crucială.

Pot fi necesare unul sau mai multe sisteme de siguranță, în funcție de tipurile de substanțe chimice prezente și de modul în care sunt manipulate. Într-un program care implică managementul siguranței proceselor, comunicarea vizuală este crucială.

Nu există nicio asigurare că membrii personalului își vor aminti sau vor avea experiența necesară pentru a preveni situațiile de urgență dacă nu au etichete sau semne afișate în întreaga instituție.

Etichetarea GHS, marcarea țevilor și semnalizarea

Când vine vorba de detectarea substanțelor extrem de periculoase, Sistemul armonizat global de clasificare și etichetare a substanțelor chimice sau etichetarea GHS este o resursă esențială.

Angajații pot fi informați instantaneu prin aceste etichete cu privire la amenințarea urgentă pe care o reprezintă o substanță chimică. Programul de comunicare a pericolelor din fiecare unitate trebuie să includă etichetarea GHS.

Cele șase criterii primare de etichetare ale GHS, care includ următoarele, sunt utilizate pentru a realiza acest lucru:

-o frază de avertizare

-simboluri GHS

-un mesaj de alertă

-informații despre producător

-următorul este un avertisment

-identificarea produsului sau specificarea caracteristicilor substanței chimice.

Fără semne de siguranță, comunicarea vizuală ar lipsi

Cu informațiile necesare, identificarea corectă a conductelor este o procedură simplă. Pentru cea mai bună vizibilitate, acest standard specifică schemele de culori, dimensiunile etichetelor și textului, precum și locația.

Acestea pot fi semne de avertizare, pericol sau avertisment, precum și cele care subliniază cerințele echipamentelor de protecție ale zonei sau chiar cele care interzic consumul de alimente pe podeaua fabricii.

Atâta timp cât mesajul este scurt, simplu de înțeles și plasat într-o locație proeminentă pentru a servi ca un memento constant angajaților să fie atenți, semnele de siguranță pot fi realizate într-o varietate de dimensiuni, teme și culori.

În general, când vine vorba de monitorizarea proceselor chimice care includ compuși foarte periculoși, un program de management al siguranței procesului este un instrument analitic crucial.

Pe lângă oprirea scurgerilor, va proteja cartierul, lucrătorii și mediul de substanțe chimice nocive.

Solicitați oferta noastră de consiliere în privința măsurilor de securitate și sănătate împreună cu achiziția de semne de siguranță din magazinul nostru!