prim ajutorPrimul ajutor la locul de muncă poate salva vieți, așa că trebuie să înțelegeți de ce este important și cum să vă instruiți personalul în mod corespunzător.

În cele ce urmează, vom explica ce este primul ajutor la locul de muncă, cerințele legale și ce aranjamente ar trebui să aibă angajatorii.

Primul ajutor la locul de muncă, acordat de personal instruit

Primul ajutor la locul de muncă reprezintă atenția imediată acordată cuiva care a suferit un accident, o rănire sau are probleme de sănătate.

La locul de muncă, este necesară o pregătire de bază de prim ajutor pentru a-i ajuta pe colegii de muncă. Primul ajutor la locul de muncă este acordat de personal instruit înainte de sosirea serviciilor de urgență.

Cursanții care învață primul ajutor au nevoie de îndrumarea și cursul de formare adecvat pentru a asigura siguranța colegilor lor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Care este cerința legală pentru primul ajutor la locul de muncă?

În calitate de angajator, trebuie să puneți întotdeauna securitatea și sănătatea pe primul loc. Este responsabilitatea angajatorului să se ocupe de bunăstarea angajaților la locul de muncă.

Pentru a asigura acest lucru, trebuie să aveți o politică de siguranță care să includă primul ajutor. Dacă este cauzată o vătămare, vă puteți confrunta cu cereri de despăgubire considerabile și chiar audieri de tribunal.

Legislația în sănătate și securitate cere angajatorilor să furnizeze echipamente speciale pentru primul ajutor la locul de muncă și facilități pentru a se asigura că angajații primesc atenție imediată dacă sunt răniți la locul de muncă.

Primul ajutor adecvat va depinde de circumstanțele de la locul de muncă. Acest lucru va depinde de instruirea personalului în prim ajutor, de ceea ce trebuie inclus în trusa de prim ajutor și dacă este nevoie de o cameră special amenajată.

Evaluarea nevoilor de prim ajutor la locul de muncă

Reglementările în prim ajutor nu impun angajatorilor obligația legală de a acorda o prevedere de prim ajutor pentru non-angajați, cum ar fi publicul sau copiii din școli. Dar este recomandă includerea în acordul dumneavoastră de primul ajutor la locul de muncă.

Aceste reglementări privind siguranța primului ajutor se aplică tuturor angajatorilor, chiar și celor cu mai puțin de cinci angajați. Pentru a stabili ce acord de prim ajutor este necesar, trebuie să oferiți o evaluare a nevoilor de prim ajutor la locul de muncă.

Toți angajatorii sunt obligați să efectueze o evaluare de prim ajutor. Pentru această analiză să ia în considerare:

  • Dacă este nevoie de un prim ajutor.
  • Orice pericol potențial la locul de muncă.
  • Dimensiunea companiei.
  • Distanța până la serviciile de urgență.
  • Orele de lucru.
  • Apariția oricărui potențial vizitator la locul de muncă.

Ce sunt aranjamentele de prim ajutor?

Aranjamentele de prim ajutor vor depinde de rezultatul evaluării. Aceasta ar trebui să arate nivelul echipamentului de prim ajutor, al facilităților și al persoanei desemnată pentru acordarea primului ajutor.

În calitate de angajator, trebuie să aveți:

  • O trusă de prim ajutor aprovizionată.
  • O persoană desemnată să efectueze măsuri de prim ajutor.
  • Orice informații pentru angajați care oferă aranjamente.

Deși evaluările dumneavoastră de prim ajutor identifică probleme la locul de muncă, este posibil să aveți nevoie de mai mulți asistenți de prim ajutor instruiți.

Trusa de prim ajutor, păstrată la vedere

Nu există o cerință stabilită de lege pentru echiparea trusei de prim ajutor la locul de muncă. Dar, cel puțin, ar trebui să aveți:

  • Un pliant care descrie acordarea primului ajutor.
  • Bandaje triunghiulare.
  • O pereche de mănuși de unică folosință.
  • Pansamente sterile pentru plăgi de mărime medie.
  • Pansamente sterile de mari dimensiuni.
  • Tampoane sterile pentru ochi, etc.

Această trusă de prim ajutor ar trebui să fie suficientă pentru locul de muncă. Trusele de prim ajutor trebuie păstrate într-un loc pe care toți angajații îl cunosc.

În acest fel, în cazul unui accident, personalul responsabil cu măsurile de prim ajutor poate acționa rapid și poate preveni răniri suplimentare.

Siguranța primului ajutor, obligație legală

Dacă afacerea dumneavoastră are nevoie de o evaluare pentru a implementa formarea adecvată de prim ajutor, aceasta ar trebui făcută cât mai curând posibil. În funcție de nivelul de risc în care operează afacerea, este posibil să aveți nevoie de prim ajutor.

Dacă nu respectați reglementările privind siguranța primului ajutor și unul dintre angajați are un accident, vă puteți confrunta cu cereri de despăgubiri considerabile și chiar audieri ale tribunalului.

Societatea noastră vă poate ajuta să gestionați primul ajutor la locul de muncă cu ajutorul specialiștilor în medicina muncii.

Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de îndrumare în evaluarea nevoilor de prim ajutor!