Managementul resurselor umane a jucat un rol minor sau inexistent în majoritatea locurilor de muncă. Sarcinile primare ale personalului din domeniul resurselor umane au fost cleriale și pot include și angajarea sau administrarea beneficiilor.

Au fost adoptate legi care să asigure salariile minime, asigurarea locurilor de muncă și dreptul de a face parte din sindicate. Ca rezultat direct, respectarea legislației a devenit un accent major.

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în MuncăJudețul Galați ( SSM Galați) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării lucrătorilor.

SSMescu

Evoluția continuă …

În prezent, se află într-o paradigmă de schimbare. Aceasta înseamnă că, prin istorie, au existat faze distincte pe care a trecut, pentru a ajunge acolo unde se află astăzi. Modificările nu se întâmplă peste noapte. Acest lucru este cu siguranță cazul schimbărilor pe care le-a suferit de la începutul anilor 1900.

În prezent, trece printr-o schimbare pe scară largă. Se mișcă dintr-un rol definit într-un mod foarte restrâns într-un domeniu divers, care cuprinde totul, de la funcțiile clerice, până la ajutarea companiilor să își atingă obiectivele printr-o strategie globală de capital uman.

Ce înseamnă acest lucru ?

Se așteaptă ca schimbarea paradigmei să continue în anii 2020. Forțele motrice din spatele schimbării includ schimbarea tehnologiei.

Accentul pus pe planificarea succesiunii pentru a asigura tranziții ușoare a avut o importanță deosebită în rolul profesionistului în resurse umane.

O altă forță motrica foarte importantă în spatele paradigmei de schimbare este că regulile s-au schimbat.

Pe fondul scandalurilor corporatiste și a milioane de dolari în fonduri deturnate, au fost introduse noi legi și standarde de conformitate. În plus, legislația în materie de sănătate și siguranță continuă să se schimbe și să evolueze.

Pentru mai multe articole vizitati protectia muncii .