SSM Vălenii de Munte oferă sfaturi simple și practice despre cum puteți elimina sau reduce riscurile legate de lucrul la înălțime și echipamentele adecvate. Asigurarea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale este prioritară în orice domeniu de lucru. Echipa noastră, SSM Vălenii de Munte, vă ajută să respectați prevederile Legii nr.346/2002, rezumând câteva măsuri de siguranță în cazul lucrului la înălțime.
Lucrați în siguranță cu echipamentele de lucru
În toate tipurile de organizații au loc o serie de accidente cauzate de manipularea defectuoasă a echipamentelor de lucru sau a utilajelor. Multe dintre ele sunt grave, altele fatale. Responsabilitatea pentru utilizarea echipamentelor este a angajatorilor, a managerilor sau a supervizorilor. Respectând instruirile efectuate de SSM Vălenii de Munte reduceți șansele de producere a unui accident. Aflați despre actualizările făcute în procedurile de furnizarea de mașini noi, despre modificările aduse mașinilor existente și despre siguranța muncitorilor în timpul întreținerii echipamentelor.
Indicații de la SSM Vălenii de Munte despre lucrul la înălțime
Cele mai multe cazuri de deces sau răniri majore sunt cauzate de munca la înălțime. Lucrul în orice loc în care, dacă nu s-ar lua măsuri de precauție, un muncitor ar putea cădea de la diferite înălțimi poate provoca vătămări corporale grave. SSM Vălenii de Munte vă arată care sunt măsurile simple și practice pe care să le luați pentru a reduce riscul căderilor în timpul lucrului. Activitatea trebuie să fie planificată, supravegheată și desfășurată în mod corespunzător de către oameni competenți, cu abilități, cunoștințe și experiență necesare. Angajații noștri dețin astfel de competențe și vă pot recomanda soluții pentru a lua cele mai bune măsuri de precauție.
Măsuri de control pentru protejarea celor care pot fi în pericol
- Prima măsură eficientă este evaluarea riscurilor. Sunt verificate înălțimea la care se lucrează, durata, frecvența și starea suprafeței de lucru.
- Dacă este posibil, evitați lucrul la înălțime! Dacă nu puteți evita, preveniți căderile folosind tipul potrivit de echipament.
- Măsurile de protecție trebuie să fie luate pentru toate persoanele implicate în lucrul la înălțime. Protecția colectivă poate fi făcută prin montarea de balustrade permanente sau temporare, folosirea de ascensoare sau schele.
- Protecția personală înseamnă purtarea corectă a unui ham de siguranță și conectarea lui la un punct de ancorare stabil.
Măsuri de protecție în lucrul la înălțime
-încercați să lucrați cât mai mult la sol;
-asigurați căile de acces către punctul de lucru la înălțime și înapoi, la sol;
-folosiți echipament adecvat, stabil și suficient de puternic. Întreținerea și verificarea lui se face în mod regulat;
-luați măsuri suplimentare de precauție în apropierea suprafețelor fragile;
-asigurați protecția muncitorilor în cazul căderii de obiecte;
-faceți posibile procedurile de evacuare și salvare de urgență;
-verificați scările de acces. Aveți în vedere greutatea echipamentelor sau a materialelor de lucru transportate la înălțime;
-nu permiteți accesul pentru lucrul la înălțime lucrătorilor neinstruiți corespunzător.
Gestionarea muncii la înălțime
- După evaluarea riscurilor (SSM Vălenii de Munte vă ajută în evaluarea riscurilor) puteți lua măsurile de precauție pentru munca în siguranță la înălțime.
- Planificați accesul în siguranță la lucrările pe acoperișuri, prevenind căderile de pe margini.
- La utilizarea scărilor, verificați poziția, starea și utilizarea în siguranță.
- Schelele turn trebuie alese în funcție de lucrarea care trebuie făcută. Preveniți căderile dacă vă asigurați la timp că sunt stabile și dacă le verificați periodic.
- La utilizarea platformelor de lucru, instruirea operatorilor este importantă pentru a vă asigura că sunt gestionate corespunzător.
- Pentru zonele greu accesibile folosiți un echipament de acces specializat. Sunt recomandate frânghii, scări și poduri în exteriorul clădirilor sau leagăne și echipamente de întreținere pentru clădiri.
Solicitați îndrumări suplimentare!
Folosirea sistemelor de reținere a căderii și plasele de siguranță sunt utilizate împreună cu echipamentele de siguranță prezentate mai sus.
Pentru o bună gestionare a muncii la înălțime sunt necesare controale pentru prevenirea și evitarea accidentelor de muncă.
SSM Vălenii de Munte vă oferă îndrumări suplimentare prin consilierea oferită la încheierea unui contract pe perioade stabilite de comun acord.
Sunați acum pentru a beneficia cât mai curând de măsurile de siguranță oferite de specialiștii noștri!