SSM Urziceni

SSM UrziceniSSM Urziceni, datorită reprezentanților specializați în securitatea și sănătatea muncii, vă poate ajuta la investigarea accidentelor. Pentru prevenirea lor este eficientă întocmirea unui registru de lucru, care vă ajută să aflați ce nu merge bine în organizația dumneavoastră. Luarea la timp a măsurilor de prevenire vă este de folos în efectuarea propriilor investigații privind securitatea și sănătatea muncitorilor.

Reguli în investigații, de la SSM Urziceni

Pentru o bună cercetare a evenimentelor este indicat să respectați câteva reguli:

-colectarea informațiilor;

-analiza informațiilor;

-identificarea măsurilor de control al riscurilor;

-planul de acțiune și implementarea lui.

Evaluarea proceselor SSM din organizație

Printr-o evidență a stării de sănătate a muncitorilor, obțineți informații valoroase despre zonele care necesită o îmbunătățire a condițiilor de lucru. Prin crearea unui program de sănătate și siguranță, este ținută evidența inspecțiilor și investigațiilor făcute, detalii despre incidentele produse și despre colectarea și raportarea datelor.

Evaluările periodice (auditurile), efectuate cu ajutorul SSM Urziceni, pot contribui cu recomandări și informații utilizate în procesul de planificare.

Adunarea de cât mai multe informații despre sănătatea și securitatea angajaților vă pot ajuta în luarea celor mai bune măsuri pentru evitarea producerii incidentelor. Importantă este și opinia personalului despre posibile cauze ale accidentelor.

Colectarea și înregistrarea informațiilor

Primul pas constă în înregistrarea dovezilor fizice, care pot fi supuse schimbărilor rapide. Cele mai importante dovezi sunt:

-locația muncitorilor răniți în momentul producerii incidentului;

-echipamentul utilizat în acel moment;

-locația dispozitivelor de siguranță sau comenzile folosite;

-substanțele utilizate în acel moment (unde este cazul);

-deteriorarea echipamentului de lucru;

-condițiile de mediu la locul accidentului.

Evenimentele care au produs incidentul

În cercetarea evenimentelor sunt de folos:

-sistemele de lucru utilizate;

-respectarea instrucțiunilor specifice locului de muncă;

-condițiile de lucru;

-locația exactă a incidentului;

-materialele manipulate sau folosite;

-tipul de transport sau echipamentul utilizat.

Constatarea daunelor

SSM Urziceni colectează pentru a documenta dosarul de cercetare toate procedurile și cerințele de siguranță pentru zona incidentului. Sunt avute în vedere pagubele rezultate, persoanele implicate, orice probe legate de răni sau daune. Importante sunt și persoanele care au acordat primul ajutor, interviurile persoanelor care au asistat la producerea incidentului sau istoricul de întreținere al instalațiilor și echipamentelor implicate.

Scopul investigației este și acela de a preveni un alt incident și de a identifica cauzele producerii acestuia.

Raportarea rezultatelor investigațiilor

După colectarea informațiilor, SSM Urziceni vă ajută la întocmirea raportului care include detaliile și dovezile accidentului, riscurile și pericolele identificate, precum și rezultatele practice și măsurile de control impuse pentru evitarea unui nou incident.

Evaluarea făcută cu ocazia investigației vă oferă posibilitatea întocmirii unui plan solid pentru respectarea regulilor de securitate și sănătate în muncă. Vă puteți concentra pe obiectivele specifice fiecărui loc de muncă inițiind un program pentru raportarea situațiilor. Astfel, îmbunătățiți procesele SSM și minimizați riscurile cheie.

Obiective îndeplinite prin respectarea planurilor

Cu ajutorul instrumentelor și rapoartelor online, întocmite de SSM Urziceni, puteți accesa date importante despre incidentele și vătămările din cadrul unității dumneavoastră. Aceste instrumente, împreună cu datele colectate la nivelul organizației, vă pot ajuta să obțineți rezultate performante de sănătate și siguranță și să reduceți costurile de producție. Astfel, țineți evidența acțiunilor de prevenire, a datelor de evaluare, ratele de vătămare și costurile de despăgubire în cazul incidentelor.

Conturarea clară a acestor planuri vă ajută să vă îndepliniți obiectivele în domeniul SSM.

Servicii oferite, cu costuri adaptate nevoilor companiilor

Instruirea muncitorilor de către echipa SSM Urziceni se face conform normelor în vigoare (Legea nr.319/2006, Legea nr.307/2006 și Legea nr.481/2004) și cu efort minim din partea organizațiilor dumneavoastră.

Serviciile oferite sunt variate, de la coordonări ale unităților, întocmirea documentelor din domeniul SSM, cursuri de prim ajutor, dar și punerea la dispoziție, prin magazinele de profil, a echipamentelor de protecție, la prețuri conforme cu posibilitățile dumneavoastră.

Sunați acum pentru a beneficia de proceduri de autorizare SSM sau de asistență în cazul controalelor ITM!