SSM Fetești

SSM FeteștiSSM Fetești vă ajută să vă protejați muncitorii care lucrează în condiții de zgomot, respectând reglementările Hotărârii de Guvern nr.493/2006, care stabilește cerințele minime de securitate și sănătate în muncă. „Prezenta hotărâre stabilește cerințele minime pentru protecția lucrătorilor împotriva riscurilor pentru sănătatea și securitatea lor, generate sau care pot fi generate de expunerea la zgomot, în special împotriva riscurilor pentru auz.”

Sfaturi de specialitate, împărtășite de SSM Fetești, cu privire la protecția auzului la locul de muncă

Angajatorii sunt obligați să ofere același nivel de protecție a auzului tuturor angajaților. Echipa SSM Fetești vă ajută să înțelegeți care sunt cerințele legale și cum puteți implementa măsurile de securitate și sănătate. Accesul la echipamentele de securitatea muncii și condițiile de introducere pe piață sunt obligații reglementate de HG nr.115/2004. Sunt protejați lucrătorii ocazionali, dar și angajații cu normă întreagă.

Cerințele legale

Uniunea Europeană a trasat directive cu privire la reglementările privind controlul zgomotului la locul de muncă. Scopul este acela de a proteja muncitorii de zgomotul excesiv prin aplicarea măsurilor de evaluare a riscurilor pentru sănătatea oamenilor. Angajatorii sunt obligați să ofere lucrătorilor informații, instruire și acces la echipamentele de protecția muncii. Nivelul zgomotului la locul de muncă nu trebuie să-l depășească pe cel întâlnit în traficul intens de pe șosele sau pe cel auzit într-un restaurant.

Informații precise, datorită monitorizării zgomotului

Pentru identificarea zonelor cu probleme este indicată monitorizarea zgomotului. Sunt obținute informații precise pentru asigurarea respectării reglementărilor de securitate și sănătate. SSM Fetești vă oferă programe de instruire suficientă și pregătire pentru lucrul cu echipamentele specifice monitorizării pentru evitarea erorilor majore de calcul. Sunt indicate două echipamente utilizate pentru evaluarea zgomotului: sonometrul și dozimetrul de zgomot.

Din cauza estimărilor incorecte, este pusă în pericol sănătatea muncitorilor, iar angajatorul poate fi urmărit penal.

Implementarea măsurilor de siguranță

Controlul zgomotului la sursa care îl produce este prioritatea supremă. Protecția personală a auzului este considerată o soluție atunci când celelalte măsuri de protecție sunt insuficiente. În urma evaluărilor făcute de echipa SSM Fetești, se stabilește dacă nivelul zgomotului reprezintă un pericol pentru muncitori și care sunt măsurile permanente care trebuie implementate. Reducerea timpului de expunere la zgomot puternic sau separarea fizică a lucrătorilor de zonele zgomotoase sunt soluții pentru protejarea auzului angajaților. Se recomandă efectuarea unui sondaj de zgomot pentru a se lua cele mai bune măsuri.

În funcție de nivelurile de zgomot, sunt stabilite cazurile în care este sau nu purtată protecția auditivă. SSM Fetești vă oferă programul de instruire privind utilizarea corectă a echipamentului auditiv.

Cum alegeți echipamentul de protecție?

La alegerea echipamentului de protecție personală, se ia în considerare relația dintre protecția auditivă și celelalte echipamente folosite. Sunt folosite căștile de protecție cu apărători auditivi încorporați în mediile de lucru unde purtarea căștilor este o măsură permanentă.

Măsuri de atenuarea zgomotului

Atenuarea zgomotului este procesul de reducere a zgomotului și este folosit de angajatori ca primă măsură de protecție. Gradul de reducere nu trebuie să fie nici prea mare, întrucât poate elimina avertismentele de siguranță. Muncitorii nu vor fi avertizați în cazul zgomotului produs de alarmele de incendiu sau de sirenele vehiculelor care circulă în zona de lucru. Nivelul de expunere va fi redus la un nivel care asigură evitarea protecției exagerate a muncitorilor.

Siguranța muncitorilor, prioritate pentru afacerea dumneavoastră

Prevenirea daunelor aduse sănătății angajaților este responsabilitatea angajatorilor. Informațiile de mai sus sunt prezentate la modul general. Procedurile de măsurare a intensității zgomotului pot dura ani de zile.

Cea mai bună alegere a măsurilor de protecție este influențată direct de mediul de lucru unic al afacerii dumneavoastră.

Specialiștii SSM Fetești vă pot ajuta să căpătați abilități și cunoștințe de măsurare a zgomotului specifice fiecărei organizații.

Competențele persoanelor care sunt implicate în evaluarea măsurilor SSM pot fi limitate.

SSM Fetești vă poate oferi consiliere pentru luarea măsurilor de monitorizare, protecție și control al zgomotului, oferind angajaților protecția de care au nevoie.

Pentru reducerea lacunelor de cunoștințe, nu ezitați să ne contactați!