SSM Comănești

SSM ComăneștiSSM Comănești are autoritatea de a vă asigura locul de muncă prin furnizarea de echipamente de lucru, instrucțiuni, proceduri, instruire și supraveghere pentru ca angajații dumneavoastră să lucreze în siguranță și în mod responsabil. De asemenea, vă punem la dispoziție, prin intermediul firmelor noastre, echipamente de protecție pentru o serie de activități lucrative (vă așteptăm în magazinele SSM Comănești!). Ex: lucrul pe șantiere, în fabrici, service-uri auto, industria farmaceutică sau în industrii unde există riscul crescut de incendii și de expunerea la substanțe chimice.

SSM Comănești vă sfătuiește să evitați echipamentele necorespunzătoare

Pentru respectarea reglementărilor Legii nr.319/2006 și HG nr.1048/2016, SSM Comănești vă ajută să înțelegeți cum sunt definite, clasificate și utilizate echipamentele de protecție (EIP).

Echipamentele individuale de protecție nu înseamnă uniformele obișnuite de lucru. Din cauza folosirii echipamentelor necorespunzătoare, au loc accidente grave, unele fiind fatale. EIP este un echipament care protejează lucrătorii împotriva riscurilor pentru securitate și sănătate în muncă. Acestea cuprind articole precum: căști de protecție, mănuși, protecție pentru ochi, îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate, îmbrăcăminte de siguranță, hamuri de siguranță sau echipament de protecție respiratorie, vă explică SSM Comănești.

De ce este important EIP?

Indiferent de modul în care sunt aplicate controalele tehnice, unele pericole nu dispar în totalitate. Acestea includ leziuni la:

-plămâni, prin inhalarea aerului contaminat;

-cap și picioare, prin contactul cu materialele care cad necontrolat;

-ochi, din cauza particulelor sau stropilor de lichide corozive din atmosferă;

-piele, din contactul cu materiale corozive;

-corp, de la temperaturi extreme de căldură sau frig.

Leziunile posibile și echipamentele folosite pentru protecție:

Ochii

Vor fi protejați împotriva stropirilor chimice sau metalice, praf, gaze și vapori, radiații. Folosiți ochelarii de protecție, ecranele de protecție faciale sau vizierele. Asigurați-vă că protecția aleasă se potrivește utilizatorului.

Capul și gâtul

Pot fi afectate prin impactul cu căderea sau zburarea obiectelor, de la riscul de lovire cu capul, a încurcării părului în mașini, a contactului cu picături, stropi chimici sau din cauza temperaturilor. Folosiți căști de protecție industrială, șepci de protecție, plase de păr sau căști de pompieri. Dacă este nevoie, utilizați căștile echipate special pentru ochi sau auz. Protecția gâtului în timpul sudării se face cu eșarfe.

Urechile

Cel mai mare pericol pentru urechi este zgomotul. Combinația dintre nivelul sunetului și durata de expunere sau sunetele de nivel foarte înalt și de scurta durată reprezintă pericole în aceeași măsură. Folosiți dopuri de urechi sau căști de urechi. Protecțiile auditive trebuie să fie potrivite locului de muncă, iar muncitorii trebuie să știe cum să le monteze.

Mâinile și brațele

Pot fi afectate de multe pericole, cum ar fi: abraziunea, temperaturile extreme, tăieturi, înțepături, contact cu substanțe chimice, șocuri electrice, radiații sau agenți biologici. Soluția pentru protecție sunt mănușile, mănușile cu manșetă, sau mănușile cu mâneci care acoperă brațele. În cazul purtării mănușilor timp îndelungat, folosiți mănușile interioare separate din bumbac, pentru evitarea efectului de piele fierbinte sau transpirație.

Picioarele

Condițiile umede, calde sau reci, acumulările electrostatice, alunecările, tăieturile și înțepăturile, căderile de obiecte, stropii de metale sau substanțele chimice sunt o parte dintre pericolele care afectează picioarele neprotejate. Folosiți cizme și încălțăminte de siguranță cu vârfuri de protecție și rezistente la penetrare. Unde este cazul, folosiți încălțăminte specifică riscurilor identificate (cizme de turnătorie, încălțămintea cu talpă antialunecare, talpă rezistentă la ulei și substanțe chimice sau cele cu efect antistatic, conductor electric sau izolator termic).

Plămânii

Pot fi grav afectați în spații cu atmosfere deficitare de oxigen, praf, gaze sau vapori. Utilizați echipamente de protecție respiratorie, cum sunt piesele faciale cu filtrare simplă, aparatele respiratorii sau aparatele respiratorii asistate. Folosiți tipul potrivit de filtru respirator, în funcție de substanțele care trebuie filtrate.

Tot corpul

Pericolele constau în căldură, stropire chimică sau metalică, pulverizare de la scurgeri de presiune sau pistoale de pulverizare, praf contaminat, impact sau penetrare, uzură excesivă a hainelor proprii. Folosiți salopetele convenționale sau de unică folosință, costume boiler, șorțuri sau costume chimice. Alegerea salopetelor folosite includ materiale ignifuge, antistatice, zale, impermeabile chimic sau de înaltă vizibilitate.

Echipament de urgență

Este nevoie de o selecție atentă, întreținere și instruire regulată și realistă a operatorului pentru echipamentele utilizate în situații de urgență (SSM Comănești vă ajută cu programe de instruire), cum ar fi aparatele de respirație cu evacuare cu aer comprimat, aparatele respiratorii și frânghiile sau hamurile de siguranță.

Sfaturi pentru utilizarea echipamentelor de lucru

Verificarea de către angajați a tuturor echipamentelor înainte de utilizare (verificare vizuală) și folosirea numai de echipamente sigure, sunt principalele îndemnuri din partea SSM Comănești. În cazul în care echipamentul nu este sigur, acesta trebuie scos din funcțiune și trimis pentru reparații sau înlocuit după cum este necesar.

SSM Comănești vă poate ajuta în alegerea echipamentelor de protecție prin intermediul firmelor noastre de protecția muncii.

Sunați acum pentru a afla cotația corectă a prețurilor!