ISCIR – RSVTI Timisoara

iscir timisoara rsvti timisoara
iscir timisoara rsvti timisoara

Intr-un mediu de lucru in care se pot intersecta utilizarea stivuitoarelor cu zona pietonala avem nevoie de reguli stricte de circulatie. Contactati-ne acum pentru o oferta ISCIR Timisoara – RSVTI Timisoara.

Utilizarea stivuitoarelor ISCIR Timisoara in apropierea zonei pietonale

Care sunt sfaturile de siguranta si cele mai bune practici care ii vor ajuta pe lucratori sa recunoasca pericolele care pot exista atunci cand stivuitoarele sunt utilizate in acelasi mediu de lucru care are trafic rutier?

Ce pot face atat operatorii de stivuitoare, cat si pietonii pentru a asigura siguranta intregului personal?

Camioanele industriale cu motor, denumite si stivuitoare sau camioane elevatoare, sunt utilizate in multe industrii, pentru a ajuta lucratorii la manipularea materialelor. Stivuitoarele ISCIR Timisoara, daca nu sunt operate in siguranta, pot provoca ranirea lucratorilor.

Stivuitoarele ISCIR Timisoara, operatorii lor si pietonii se afla adesea in acelasi mediu de lucru, care ar putea fi un depozit, o unitate de productie, un centru de distributie, o cladire de depozitare, o instalatie industriala sau alt loc de munca similar care necesita puterea stivuitoarelor.

Trebuie luate toate masurile de precautie pentru a preveni ranirea intregului personal care ar putea merge in aceeasi zona cu stivuitorul. Contactati-ne pentru o oferta rapida SSM-PSI Timisoara.

Numai personalul instruit si autorizat are voie sa opereze stivuitoare. Cursantii pot opera un stivuitor numai atunci cand instruirea se desfasoara intr-o zona care nu are potentialul de a pune in pericol alti angajati.

Pentru a se asigura ca sunt luate masuri de protectie pentru a proteja tot personalul, inclusiv pietonii, operatorul de stivuitoare ar trebui sa parcurga mai intai ruta planificata pentru a detecta orice ingrijorare care ar putea deveni un pericol in timp ce conduc stivuitorul.

Daca operatorul de stivuitoare ISCIR Timisoara observa pietoni de-a lungul traseului, avertizati-i verbal ca un stivuitor se va afla in zona si cereti-i sa se deplaseze in afara vecinatatii.

Atunci cand nu va exista suficient spatiu de siguranta pentru a opera stivuitorul in timp ce personalul se afla intr-o zona de lucru, este imperativ sa anuntati pietonii.

Pietonii neautorizati sa se afle in zone in care se folosesc stivuitoare ar trebui sa ramana departe de aceste locatii pentru siguranta lor.

Ca si operator stivuitor aveti urmatoarele responsabilitati:

 • Deplasati-va cu o viteza sigura care va permite stivuitorului sa se opreasca complet daca se intalneste un pericol neasteptat sau pietoni de-a lungul traseului.
 • Pastrati o vedere clara si priviti in directia caii de calatorie.
 • Urmariti colturile si punctele oarbe folosind oglinzi convexe (daca sunt disponibile) pentru a cauta pietoni care ar putea merge spre acelasi colt.
 • Folositi claxonul pentru a alerta pe altii de prezenta stivuitorului in colturile oarbe, aleile si usile. Atunci cand faceti backup, utilizati alarma de sprijin pentru stivuitor, daca este echipata.
 • Ascultati pietonii care ar putea sa cheme pentru a avertiza ca se afla in zona.
 • Evitati distragerea atentiei, cum ar fi purtarea castilor, privirea la un dispozitiv mobil sau conversatia cu cineva din apropiere.
 • Cedati dreptul de trecere pietonilor atunci cand cineva intra sau traverseaza traseul planificat.

Deoarece operatorii de stivuitoare ISCIR Timisoara au instructiuni specifice de siguranta pe care trebuie sa le respecte atunci cand conduc un stivuitor, pietonii joaca, de asemenea, un rol vital in propria lor siguranta.

Ca si pieton aveti urmatoarele responsabilitati:

 • Incetiniti si priviti cu atentie cand va plimbati prin colturi sau cand va apropiati de un nou culoar.
 • Ascultati claxoane si alarme de la stivuitoare.
 • Ramaneti la o distanta sigura de stivuitoarele folosite.
 • Evitati distragerea atentiei, cum ar fi privirea in jos la un telefon mobil sau la un clip clip sau utilizarea castilor setate la un volum ridicat.
 • Faceti contact vizual cu operatorul stivuitorului si asteptati confirmarea, inainte de a continua in apropierea unei zone in care se foloseste stivuitorul.
 • Utilizati pasarele desemnate, daca sunt disponibile, care sunt rezervate in mod specific numai pentru traficul pe jos.

Pietonii ar trebui sa evite mersul sau sa lucreze intre sau in spatele materialelor stivuite care ar putea bloca vederea operatorului de stivuitoare. Daca stivuitorul incearca sa deplaseze materialele aflate in apropiere, acest lucru ar putea duce la un incident grav strivit sau prins.

 • Lucratorii nu trebuie sa stea niciodata pe furcile ascensorului sau sub el, indiferent daca sunt incarcate sau goale.
 • Operatorii de stivuitoare nu trebuie sa conduca niciodata un stivuitor pana la o persoana care sta in fata unei banci sau a unui obiect fix, cum ar fi un raft, o balustrada sau o poarta.
 • Personalului neautorizat nu i se va permite sa circule pe stivuitoare.
 • Soferul stivuitorului trebuie sa incetineasca pentru podele umede si alunecoase.
 • Nu este permisa conducerea cascadoriei si jocul cu cai.
 • Evitati sa alergati peste obiecte libere pe calea stivuitorului.
 • Se manipuleaza numai sarcini stabile sau aranjate in conditii de siguranta, in limita capacitatii nominale a stivuitorului.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.