ISCIR – RSVTI Timis

iscir timis rsvti timis
iscir timis rsvti timis

Un stivuitor este un vehicul industrial care are o platforma actionata electric in fata. Are o furculita care poate fi ridicata sau coborata si introdusa sub o marfa pentru ridicare si miscare. Contactati acum un specialist pentru o oferta ISCIR Timis – RSVTI Timis.

Stivuitoarele ISCIR Timis pot fi alimentate de motoare cu combustie sau baterii electrice. Exista varietati de stivuitoare care permit operatorilor sa stea in timp ce conduc vehiculul, in timp ce exista altele care necesita soferul sa stea in picioare (stivuitoare stabile). Stivuitoarele sunt utilizate in general in transportul de marfuri si materiale.

Aflati mai multe despre elementele de baza, tipurile si modul in care utilizarea acestui vehicul poate creste eficienta in operatiunile dvs. zilnice.

Care sunt componentele unui stivuitor ISCIR Timis

Un stivuitor este format din mai multe parti componente care lucreaza impreuna pentru a ridica, deplasa si depozita eficient sarcini mai grele sau mai voluminoase:

Rama camionului – Rama camionului constituie baza stivuitorului ISCIR Timis. Rama camionului tine impreuna restul partilor cheie ale vehiculului, inclusiv rotile, catargul si contragreutatea.

Contragreutate – Aceasta componenta isi propune sa contrabalanseze greutatea ridicata de vehicul. Contragreutatea este din fonta si este atasata la partea din spate a stivuitorului.

Sursa de energie – Constand dintr-un motor incorporat cu combustie, sursa de energie a stivuitorului poate fi alimentata cu motorina, GPL, gaz natural si GNC. Stivuitoarele electrice isi obtin puterea din bateriile cu plumb-acid.

Carucior – Functionand ca baza a stivuitorului, caruciorul este atasat la sinele catargului pentru o miscare usoara in sus si in jos.

Catarg – Catargul este responsabil pentru ridicarea si coborarea sarcinii. De asemenea, are sine interblocate pentru a permite controale orizontale. Catargul poate fi instalat cu role.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM-PSI Timis.

Cum functioneaza un stivuitor

Exista doua mecanisme care permit stivuitoarelor sa isi indeplineasca functiile de ridicare: scripete cu lant cu role si cilindri hidraulici.

1. Cilindri hidraulici

La baza unui stivuitor se afla manerul de ridicare care este fixat de o pompa de aer electrica. Cand un operator apasa manerul, pompa de aer este pornita. Apoi trage aerul din exterior in filtru si il impinge intr-un tub pana ajunge la cilindrii hidraulici. Cilindrul hidraulic are un tub gol inchis cu un piston flexibil, lubrifiat la un capat.

Baza cilindrului capteaza aerul fara a-l scurge. Pe masura ce presiunea creste in zona pistonului, se genereaza o forta ascendenta, deplasand pistonul in sus.

Pe masura ce se intampla acest lucru, volumul de gaz creste si presiunea este minimizata. Acest lucru produce echilibru fizic la inaltimea stivuitorului si o cantitate de forta echivalenta cu gazul si sarcina stivuitorului.

Pentru a ridica sarcina – Operatorul stivuitorului impinge manerul (directia inainte) pentru a semnala stivuitorului sa pompeze excesul de aer in cilindri.

Pentru a reduce sarcina – In sens invers, operatorul trage de maner pentru a semnaliza o supapa speciala care sa elibereze gazul din butelii.

2. Furcile

Furcile care ridica si transporta sarcini sunt fixate pe corpul principal cu doua scripete cu lant cu role. Punctul de sprijin al acestor scripete cu lant formeaza un angrenaj deasupra catargului. Pe masura ce pistoanele hidraulice imping catargul in sus, angrenajele din partea de sus a catargelor sunt apasate pe lanturile cu role.

Acest lucru are loc deoarece o parte a lantului este atasata la cadrul solid al stivuitorului ISCIR Timis. Catargele se pot deplasa in directie ascendenta numai atunci cand angrenajele se rotesc in sensul acelor de ceasornic, tragand furcile deasupra capului.

Acest mecanism este vital, deoarece permite furcilor sa se indeparteze de capacitatea cilindrilor. Stivuitorul ISCIR Timis ar avea nevoie de cilindri mai inalti pentru a ridica sarcinile la o inaltime egala, daca nu pentru scripetele cu lant cu role.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.