ISCIR – RSVTI Slatina

iscir slatina rsvti slatina
iscir slatina rsvti slatina

Daca aveti in plan sa achizitionati o macara de tip turn pentru desfasurarea activitatii dumneavoastra, aveti nevoie de cateva indrumari privind montarea, operarea si demontarea acesteia. Contactati-ne acum pentru ofera ISCIR Slatina – RSVTI Slatina.

Montarea macaralelor turn ISCIR Slatina

1. Formati o echipa calificata. Montarea macaralelor turn ISCIR Slatina necesita lucratori cu experienta in astfel de operatiuni, inclusiv un maestru licentiat, director de ridicare si operator de macara turn certificat. Trebuie sa existe un manager de proiect / superintendent calificat, responsabil cu coordonarea si supravegherea instalatiei, impreuna cu masuri de siguranta care sa asigure respectarea planurilor aprobate, controalelor de trafic si pietonilor, pe langa restrictiile privind conditiile meteorologice.

2. Strangeti corect sau inlocuiti piulitele si suruburile. O eroare obisnuita in montarea macaralei turn este aplicarea unor proceduri necorespunzatoare de suruburi si cupluri. Toate piulitele si suruburile trebuie sa fie bine lubrifiate, de dimensiunea si gradul corect, si stranse suficient pentru a dezvolta o pretensionare mai mare decat sarcinile dinamice care le vor fi aplicate. Piulitele sau suruburile slabite trebuie inlocuite mai degraba decat stranse din nou.

3. Monitorizati decontarea bazei. Cat mai curand posibil dupa finalizarea montajului macaralei turn ISCIR Slatina, efectuati o citire initiala sau de control al cotei, apoi setati intervale pentru citirile de monitorizare pentru a determina daca a avut loc vreo tasare.

Operarea macarelelor turn

1. Dezvoltati un program de tachelaj. Inainte de a incepe operatiunile cu macara turn ISCR Slatina, ar trebui sa existe un program de montaj si sa fie desemnat un instalator calificat care are pregatirea pentru a supraveghea activitatile de montaj asociate cu proiectul si autorizarea de a opri operatiunile de ridicare considerate nesigure.

Programul de tachelaj trebuie sa acopere selectia corecta a echipamentului necesar pentru a efectua in siguranta toate operatiunile de ridicare, inspectia tuturor echipamentelor in mod regulat si inainte de ridicarea fiecarei sarcini, precum si depozitarea si intretinerea echipamentului.

2. Calculati sarcinile anticipate. Inainte de ridicarea oricarei sarcini, greutatea acesteia si orice greutati auxiliare trebuie calculate impreuna cu dimensiunile bratului si raza de lucru pentru a se asigura ca sarcinile se incadreaza in capacitatea nominala a macaralei.

3. Monitorizati viteza vantului. Echipati macaralele turn cu anemometre pentru a masura rafala vantului, viteza medie a vantului si turbulenta vantului. Faceti cunoscuta viteza maxima admisa a vantului in conformitate cu cerintele producatorului sau agentiei guvernamentale si opriti operatiunile macaralei odata ce vanturile sustinute sau rafale ating acel nivel.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Slatina.

Daca operatorul de macara turn ISCIR Slatina considera ca conditiile meteorologice reprezinta o problema de siguranta la viteze mai mici ale vantului, ar trebui sa aiba autoritatea de a opri macaraua pentru a evita eventualele pericole.

4. Feriti-va de liniile electrice. Daca exista linii electrice aeriene situate in raza de rotatie a macaralei, asigurati-va ca exista suficient spatiu liber pentru a preveni contactul accidental. Verificati cu furnizorul local de energie electrica pentru a determina daca liniile electrice pot fi deconectate sau izolate.

5. Opriti macaraua turn in siguranta. Nu lasati niciodata macaraua nesupravegheata, cu exceptia cazului in care sarcinile sunt indepartate de pe carlig si alimentarea electrica a fost intrerupta sau motorul este oprit si au fost aplicate franele si blocajele corespunzatoare pentru a pune masina intr-o stare de siguranta. Cand este nesupravegheat, carligul ar trebui sa fie adus in cea mai inalta pozitie de lucru la raza corespunzatoare si alimentarea intrerupta

Demontarea macaralelor turn

Procedura de dezmembrare a unei macarale turn este de obicei inversa procedurii de asamblare. Cu toate acestea, inaltimile implicate si interfata cu structura nou construita fac operatia de demontare mult mai dificila si mai periculoasa.

1. Mentineti echilibrul in timpul dezasamblarii. Cand demontati macaraua, nu eliberati niciodata stifturi, suruburi, pandantive etc., pana cand sectiunea sau componenta nu este montata si echilibrata corespunzator, iar greutatea totala este transportata de o alta macara sau derrick.

2. Inspectati componentele pentru fisuri si uzura. Expertii recomanda insistent ruperea imbinarii dintre inelul dintat de la baza si inelul superior al turnului ori de cate ori macaraua este mutata intr-un loc nou si distrugerea suruburilor uzate. Examinati inelul turnului pentru fisuri de sudura si planeitatea suprafetelor de suruburi cand este demontat si inainte de fiecare montare.

Lipsa zonei de rezemare la suprafata de continut a capului surubului poate duce la slabiciune sub incarcare ciclica, provocand fisuri de oboseala.
Pentru indrumari suplimentare cu orice aspect al sigurantei macaralelor turn, consultati asiguratorii si brokerii specializati in industria constructiilor cu expertiza si resursele care pot ajuta la atenuarea potentialelor pericole si la mentinerea proiectelor pe drumul cel bun.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.