ISCIR – RSVTI Sinaia

iscir sinaia rsvti sinaia
iscir sinaia rsvti sinaia

In anumite domenii, lucrul la inaltime este inevitabil. Pentru ca acesta sa se desfasoare in conditii de siguranta, echipamentele au nevoie de autorizatie ISCIR Sinaia si verificari RSVTI Sinaia periodice obligatorii.

Anumite tipuri de echipamente, cum ar fi platformele de lucru autoridicatoare sau platformele, ofera operatorilor acces la statia de lucru la inaltime.

Desi extrem de convenabile la fata locului datorita pozitionarii si miscarii lor usoare, platformele mobile de ridicare nu ofera o protectie completa la cadere. Operatorii risca sa cada de la inaltime din cauza vibratiilor generate atunci cand platforma este ridicata de la sol, ceea ce poate provoca dezechilibru.

Prin urmare, lucrarile pe o platforma de ridicare mobila trebuie efectuate intotdeauna cu echipament individual de protectie (EIP) furnizat de catre manager sau un responsabil ar companiei pentru a preveni caderile. Cititi mai departe si aflati care sunt cele mai bune practici pentru lucrul pe platforme in zona de constructii.

Utilizarea platformei autoridicatoare ISCIR Sinaia

Tipurile de activitati care pot fi efectuate de pe platforma autoridicatoare sunt constructia, intretinerea si curatarea cladirilor, structurilor si echipamentelor, avand in vedere ca operatorii au nevoie de acces rapid la punctul de lucru, activitatea lor necesita o platforma pentru a fi desfasurata si activitatea este pe termen scurt.

Inainte de a utiliza platforma mobila, inspectorul SSM trebuie sa evalueze riscurile cu care se confrunta operatorii in timpul lucrului si sa ia masurile necesare pentru a le elimina.

Pentru o oferta rapida SSM-PSI Sinaia, click AICI.

Acestea sunt principalele puncte care trebuie luate in considerare inainte de a incepe lucrul cu utilizarea unei platforme autoridicatoare conform deciziei guvernamentale nr. 1340/2001 privind organizarea si functionarea inspectiei de stat pentru controlul instalarii cazanelor, vaselor sub presiune si macaralelor (ISCIR Sinaia):

• Platformele autoridicatoare pot fi puse in functiune numai dupa obtinerea autorizatiei de functionare dupa verificarea tehnica oficiala, efectuata de un inspector specializat ISCIR Sinaia sau RSVTI Sinaia, numai cu acordul scris al ISCIR Sinaia.

• Pentru a asigura o operare sigura, platformele auto-urcatoare sunt supuse unui regim special de supraveghere la numirea personalului tehnic autorizat de I.S.C.I.R.

• Manevrarea platformei de auto-urcare se realizeaza numai de catre personalul competent care a primit pregatire reala si specializata in tipul de platforma si activitati de lucru si are un certificat de pregatire si manevra emis de R.S.V.T.I. cu aprobarea I.S.C.I.R.

• Angajatii care efectueaza lucrari de constructie la inaltimi folosind o platforma auto-urcatoare trebuie sa poarte echipament de protectie individuala adecvat impotriva caderilor.

• Platformele auto-urcatoare trebuie sa fie supuse inspectiilor tehnice oficiale in timp util. Cu aceasta ocazie, se verifica starea tehnica a instalatiei si, daca este necesar, se acorda o licenta pentru functionarea acesteia. Verificarile sunt efectuate de R.S.V.T.I. autorizat de I.S.C.I.R.

Utilizarea platformei autoridicatoare are loc numai in urmatoarele conditii:

• Elementele de siguranta sunt in stare tehnica perfecta si indeplinesc conditiile tehnice solicitate

• Ridicarea sarcinilor mai mici sau egale cu sarcina maxima admisa

• Gama platformei nu ofera cabluri electrice suspendate

• Nu se efectueaza activitati de reparatii, intretinere sau curatare in timp ce platforma este in functiune

• Platforma nu este utilizata noaptea, cu exceptia cazului in care sunt garantate conditii adecvate de iluminare

• Nicio actionare brusca a comenzilor sau nici o miscare inversa inainte de a se opri complet

• Platforma este operata numai de personal instruit

• Lucrul la inaltime se efectueaza numai cu utilizarea echipamentului de protectie impotriva caderii

• Nu utilizati platforma cand temperatura exterioara este sub -10 ° C

• Platforma nu este utilizata daca peretele pe care se sprijina are proeminente periculoase care ar putea fi prinse in cablurile electrice sau

• Nu miscati platforma cand este ridicata sau cu bratul intins

Echipamentul individual de protectie (EIP):

Chiar daca platformele autoridicatoare ofera acces usor la punctul de lucru de la inaltime, pericolul caderii de la inaltime este intotdeauna prezent. Daca lucrarea se desfasoara la o inaltime de cel putin 2 m, operatorul este obligat in conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006 pentru a purta echipament de protectie individuala adecvat impotriva caderilor.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.