SSM Prahova

SSM Prahova
SSM Prahova

SSM Prahova

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în Muncă, Județul Prahova ( SSM Prahova) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.  

Acțiunea zgomotului și vribației asupra organismului uman

Acțiunea zgomotului provoaca dezvultarea oboselii precoce, redurerea capacității de muncă, creșterea numărului de îmbolnăviri și invaliditate. Domeniul sunetelor auzite este mărginit de așa  – numitele praguri, cel inferior – pragul de audibilitate, adica sunetele abia auzile. Cel superior – pragul de senzație dureroasă la care senzația auditivă normală trece în durerea urechilor.

Din punctul de vedere al lucrătorilor, SSM Prahova presupune o sarcină obligatorie. Iar din punctul de vedere al angajatorului, o obligativitate legislativă. Cu scopul de a asigurarea cele mai bune condiții pentru o muncă înalt productivă. SSM Prahova duce la ferirea lucrătorilor de incidente neplăcute, atât fizice cât si psihice in timpul sarcinii de muncă.

Boala principală care se dezvoltă la persoanele expuse influentei îndelungate și negavorabile a zgomotului este hipoacuzia cronică. Răspândirea acestei boli este destul de mare. La persoane sistematic expuse zgomotul în urechi, oboseala precoce, excitabilitatea.

Securitatea și Sănătatea în Muncă din Jutețul Prahova ( SSM Prahova) resprezintă  acele tipuri de activități cu scopul de a preveni lucrătorii in orice domeniu de activitate la pericolele la care se expun în timpul sarcinii de muncă.

Examenul medical demonstrează tremurarea degetelor și genelor, clătinarea, reducerea reflexelor în articulații, instabilitatea pulsului. Complexul modificărilor fiziologice care se produc în organism sub acțiunea zgomotului este numot de medici boala zgomotului.

Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă (SSM Prahova), se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice.

Acțiunea vibrației provoaca bloala vibrației – una dintre cele mai frecvent întâlnite îmbolnăviri profesionale. Ea poate fi provocată atât de vibrația locală cât și de cea generală și se caracterizează prin afectarea sistemelor cardio- vascular.

Atentie!!!! Perioada în care se desfășoară  instruirea lucrătorilor în domeniul SSM Prahova este considerată timp de muncă.