ISCIR – RSVTI Otopeni

iscir otopeni rsvti otopeni
iscir otopeni rsvti otopeni

Cand vorbim despre siguranta materialelor, nu ne referim doar la echipamente electrice. Echipamentele portabile, cum ar fi transpaletele manuale, pot fi, de asemenea, un pericol pentru siguranta dumneavoastra iar pentru a preveni accidentele avem nevoie de verificari tehnice RSVTI Otopeni autorizate ISCIR Otopeni.

Prin urmare, in acest articol, am vrut sa va oferim cateva sfaturi si trucuri cu privire la modul in care va puteti folosi cel mai bine transpaleta manuala.

Verificari preoperatorii ISCIR Otopeni

 1. Inspectati vizual vehiculul pentru a detecta deteriorari sau fisuri.
 2. Ridicati furcile pentru a verifica daca pompa hidraulica functioneaza apasand maneta in jos si apoi actionand manerul. Ridicati complet furcile si cautati semne de scurgere a uleiului hidraulic.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Otopeni.

Cum sa operati in siguranta transpaleta ISCIR Otopeni

 • Inainte de a pasi pe un palet, verificati daca incarcatura este stivuita in siguranta si daca paletul nu este deteriorat. Introduceti cu atentie furcile in fante ale paletului apucand ferm manerul cu ambele maini si in pozitie verticala impingeti uniform inainte.
 • Ridicati furcile, asigurandu-va ca exista suficient spatiu intre dvs. si maner, cand paletul este de pe podea, mutati maneta in pozitia neutra.
 • Asigurati-va ca exista suficient spatiu la ridicarea furcilor; sa fie constienti de orice obstacole deasupra capului si de orice restrictii de latime.
 • Impingeti manerul in jos, rotiti-va si indreptati-va in directia in care va indreptati, in functie de directia pe care o intoarceti, stabiliti ce mana sa tineti caruciorul. Folositi mana stanga pentru a vira la stanga, folositi mana dreapta pentru a vira la dreapta si apucati ferm manerul.
 • Cautati pietoni si alte camioane; asigurati-va ca nu exista obstacole pe traseul dumneavoastra. Cu manerul in jos, trageti usor pentru a porni camionul cu furcile care se afla in spatele dvs. Mergeti intr-o parte a camionului, conduceti intotdeauna cu o viteza sigura si, daca este posibil, deplasati-va de-a lungul partii stangi a coridorului.
 • Mergeti intotdeauna incet. Nu alergati niciodata, nu faceti viraje puternice sau nu stati direct in fata transpaletului ISCIR Otopeni in timp ce conduceti. Nu calcati niciodata pe interiorul unei curbe.
 • Cand coborati pe un deal cu camionul incarcat, mentineti sarcina in jos si controlati viteza tragand manerul cu ambele maini.
 • Cand ajungeti la destinatie, manevrati sarcina in pozitia corecta, asigurati-va ca va indepartati de sarcina inainte de a cobori tragand incet de parghie si coborand sarcina sub control.
 • Cand este complet coborat, eliberati maneta in pozitia neutra. Verificati in jur pentru a vedea daca puteti sta in lateral si trageti transpaleta manuala din palet.

Manevrarea corecta a transpaletei ISCIR Otopeni

 • In mod ideal ar trebui sa existe un fel de sistem de prevenire a caderii pentru a preveni caderea operatorului de la inaltime
 • Daca folositi un transpalet in partea din spate a vehiculului, cel mai bine este sa impingeti incarcatura pe ascensorul din spate la inaltime (de obicei, tragand
  va fi metoda de manipulare preferata)
 • Cand incarcatura este coborata pe transpalet, operatorul trebuie sa se asigure ca sarcina este complet coborata

Inspectii privind siguranta

Echipamentele noi pentru utilizare la locul de munca trebuie sa aiba marcajul CE si sa aiba o declaratie de conformitate impreuna cu instructiuni in limba romana.

Frecventa si natura intretinerii trebuie stabilite pe baza evaluarilor de risc, tinand cont pe deplin de:

 • recomandarile producatorului
 • intensitatea utilizarii
 • mediul de lucru (de exemplu, influenta temperaturii, coroziunea, conditiile meteorologice)
 • cunostintele si experienta utilizatorului
 • riscurile SSM rezultate din orice defectiune sau disfunctionalitate previzibila

Folosirea transpaletului de unul singur

Nu exista legi specifice privind lucrul singur cu autovehiculele cu pompa. Respectati instructiunile normale conform reglementarilor SSM.

Angajatorul trebuie sa-si puna intrebari cheie inainte de a va permite sa lucrati singur, cum ar fi:

Ce se intampla daca angajatul se imbolnaveste?

Cum va fi supravegheat angajatul?

Ce ​​instruire specifica ar trebui sa i se ofere?

Are vreo afectiune medicala?

Poate o persoana sa controleze in mod adecvat riscurile de munca?

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.