ISCIR – RSVTI Olt

iscir olt rsvti olt
iscir olt rsvti olt

Macaralele turn sunt printre cele mai importante echipamente pentru orice proiect major de constructie, dar au si potentialul de a fi extrem de periculoase daca nu sunt realizate verificarile periodice RSVTI Olt – ISCIR Olt.

Pericolele macaralei turn ISCIR Olt

Desi accidentele cu macaraua turn sunt rare, ele pot duce la rezultate tragice si costisitoare, inclusiv vatamari grave sau deces, daune materiale, intarzieri ale proiectelor, amenzi si procese, precum si daune reputatiei antreprenorului.

Deoarece proiectele pot cauta modalitati de a compensa timpul pierdut din incetinirile legate de pandemie, acum nu este momentul sa riscam o oprire prelungita din cauza lipsei de siguranta a macaralei turn ISCIR Olt.

Cea mai buna modalitate de a ajuta la atenuarea accidentelor este angajamentul firmei dumneavoastra fata de siguranta – de la conducerea superioara pana la lucratorii de prima linie – sustinut de programe de recunoastere si de stimulare pentru a ramane fara accidente.

Cu aceasta baza, urmatoarele practici pot ajuta la reducerea pericolelor comune asociate cu macaralele turn si la mentinerea proiectelor in miscare.

Faza de planificare

1. Angajati un inginer calificat. Un inginer profesionist licentiat specializat in operatiuni cu macarale turn ISCIR Olt poate selecta cel mai bun tip, dimensiune si numar de macarale turn pentru proiect pe baza unei game de factori. Inginerul dezvolta apoi un plan detaliat, proiectat si desene pe parcursul ciclului de viata al macaralei turn pe proiect.

Acest plan ar trebui sa acopere: Locatie; conditiile solului; structura de baza si suruburi de ancorare; inaltimea turnului; locatii guler / cravate; evaluari forta/sarcina; adaposturi pentru vant; precum si listele de echipamente si componente, inclusiv producatorul macaralei, numarul modelului, raza relevanta si detaliile capacitatii.

Desenele si specificatiile inginerului merg apoi la departamentul de constructii pentru revizuire. Nicio lucrare care implica macarale turn nu ar trebui sa inceapa pana cand aceste planuri nu sunt aprobate.

2. Retineti un inspector. O firma independenta poate revizui desenele si calculele inginerului si ar trebui sa ofere inspectii periodice la fata locului a operatiunilor de montare, sarituri, urcare si demontare a macaralei turn pentru a verifica daca instalarea si procedurile sunt conforme cu planurile aprobate.

3. Asigurati instruirea si coordonarea in materie de siguranta. Toti lucratorii care desfasoara activitati cu macara turn ar trebui sa demonstreze ca au absolvit cursurile de formare in materie de siguranta care abordeaza: protectie impotriva caderii; montaj si dezasamblare macarale turn; planificare pre-lift; calcularea greutatilor si materialelor; utilizarea echipamentului de tachelaj; selectie si inspectie; si mijloace adecvate de comunicare si semnalizare cu operatorii de macarale turn.

Antreprenorul general ar trebui sa tina o sedinta de siguranta inainte de constructie inainte de ridicarea, saritura, urcarea si demontarea macaralei, cu prezenta necesara a antreprenorului general sau a managerului de constructie, a inginerului macaralei turn, a maestrului instalator, a directorului de lift, a managerului de siguranta, a operatorului macaralei turn, a echipajului de sarituri. , persoana de semnalizare si flagger.

4. Creati planuri de lucru pentru siguranta muncii. Completati un plan de lucru de evaluare a riscurilor / siguranta locului de munca pentru fiecare operatiune de macara turn, listand succesiunea de pasi pentru fiecare sarcina, pericolele potentiale ale acestora si masurile care vor fi luate pentru eliminarea sau controlul acestora.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Olt.

Fiecare antreprenor isi prezinta planul antreprenorului general/directorului de constructie pentru revizuire, iar planul aprobat este tratat in sedinta de siguranta preconstructie. Este esential ca fiecare antreprenor sa revizuiasca planul impreuna cu echipajul care va efectua lucrarea si ca membrii echipajului sa semneze planul, atestand ca au participat la intalnire si au inteles planul.

5. Tineti cont de vant. Ar trebui elaborat un plan de actiune eolian care sa abordeze in mod proactiv masurile si procedurile de siguranta, in conformitate cu cerintele producatorului macaralei turn, ale orasului/de stat/agentiei municipale si/sau ale inginerului profesionist al macaralei turn.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.