ISCIR – RSVTI Ocna Mures

iscir ocna mures rsvti ocna mures
iscir ocna mures rsvti ocna mures

Nacelele cu brat articulat sau telescopic sunt supuse verificarilor tehnice periodice RSVTI Ocna Mures de catre un operator autorizat ISCIR Ocna Mures. Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Ocna Mures – RSVTI Ocna Mures.

Care sunt cele doua tipuri de nacele cu brat ISCIR Ocna Mures?

Un brat se refera la piesa asemanatoare bratului care se conecteaza de la platforma la baza impamantata. Este un brat extensibil, de tip macara, care foloseste hidraulica pentru a se extinde si a se contracta pentru a atinge inaltimea dorita. Exista doua tipuri distincte de brate pe care le poate avea o nacela ISCIR Ocna Mures: un brat telescopic sau brat articulat.

Un brat telescopic

De asemenea, denumit un brat drept sau cu brat, un brat telescopic are un singur brat extensibil articulat care se poate intinde peste distanta. Un lift telescopic cu brat este cel mai bine utilizat pentru lucrari in spatii deschise sau pe structuri dreptunghiulare.

Un brat articulat

De asemenea, un brat articulat are o varietate de „brate” care pot deplasa platforma in spatii inguste sau in jurul obstacolelor. Un elevator cu brat articulat este cel mai bine utilizat pentru structuri complexe sau in spatii inguste si aglomerate.

Pericole potentiale si protocoale de siguranta

Un lift ridica operatorul si muncitorul de la sol. Caderile sunt unul dintre cele patru accidente fatale recunoscute de OHSA in constructii. Lucrul la inaltimi trebuie luat in serios, iar lucratorul nu ar trebui sa devina niciodata prea confortabil lucrand de la sol.

Nacela cu brat in sine prezinta situatii potentiale periculoase si, la fel ca in cazul oricarui echipament greu, trebuie manipulata cu grija. Nu actionati niciodata un ascensor cu brat daca nu este sigur si purtati intotdeauna un ham de siguranta.

Exista putine pericole comune care sunt asociate cu ridicarile bratului, in afara de caderea. Se rastoarna, se fixeaza, cad obiectele si electricitatea.

Pericolele de a bascula o ridicare a bratului

De indata ce o masina ridica material – sau, in acest caz, oameni – in aer, centrul de greutate este aruncat. Elevatoarele cu brat sunt facute pentru a intinde si ridica materiale si oameni si sunt masini incredibil de stabile. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca sunt imuni la basculare.

Pentru a evita bascularea unui brat, supravegheati intotdeauna locul de munca inainte de a incepe sa lucrati si testati pentru a va asigura ca terenul este solid mai ales dupa ploaie sau furtuna.

Rotile se pot bloca sau se pot scufunda, ceea ce reprezinta pericolul de a rasturna masina sau de a lovi operatorul. Nu depasiti niciodata greutatea maxima si raza de actionare a bratului si folositi intotdeauna echipament de protectie individuala (EIP), inclusiv manusi de protectie.

Pericolele de a fi prins sau zdrobit pe o nacela cu brat ISCIR Ocna Mures

Nacelele cu brat ISCIR Ocna Mures sunt create pentru a duce operatorii la noi inaltimi, dar exista noi tipuri de obstacole care traiesc in capriori. Grinzile aeriene, care se deplaseaza impotriva peretilor si care lucreaza sub tavan pot crea pericolul ciupirii.

Pentru a evita ciupirea, pastrati intotdeauna bratele si picioarele in interiorul balustradelor de siguranta. Manevrati galeata incet si nu lucrati niciodata.

Pericolele obiectelor scapate pe o nacela cu brat

Cand lucrati la o inaltime, devine responsabilitatea dvs. sa-i pastrati si pe cei aflati sub voi in siguranta. Aruncarea unui ciocan de sus poate provoca raniri grave celor de sub o platforma de ridicare a bratului.

Pentru a evita ranirea celor de mai jos, asigurati intotdeauna echipamentul si materialele atunci cand lucrati la inaltimi. Utilizati toate caracteristicile si instrumentele de siguranta disponibile si nu sariti peste pasi pentru a „economisi timp”. Puneti intotdeauna siguranta pe primul loc.

Pericolele de a lucra cu electricitatea la nacelele cu brat

Lucrul la inaltimi poate insemna adesea lucrul la proiecte de energie electrica sau langa fire. Electricitatea este silentioasa si poate fi foarte mortala. Muncitorii electrici sunt constienti de pericole, dar cei care nu sunt obisnuiti sa lucreze aproape de electricitate pot trece cu vederea sau nu sunt pe deplin constienti de pericole. Uitati-va la planurile de amplasament din timp pentru a analiza locatia firelor electrice. Tratati intotdeauna firele asa cum sunt.

Alte modalitati de a ramane in siguranta pe o nacela ISCIR Ocna Mures

Exemple de alti pasi care trebuie luati pentru a asigura functionarea in siguranta a unui lift cu brat sunt:

  • Stiind unde se afla oprirea de urgenta a ascensorului si masura de coborare si cum sa o utilizati
  • Nu actionati niciodata un lift singur
  • Purtati intotdeauna hamuri de siguranta si alte EIP
  • Asigurati toate instrumentele atunci cand lucrati pe o platforma ridicata
  • Nu lucrati niciodata cu un brat cu un alt lucrator care sta sub platforma
  • Utilizati un elevator cu brat numai daca baza este pe un teren uniform si stabil
  • Analizati zona in aer in care operatorul va lucra pentru firele expuse si alte pericole potentiale
  • Solicitati o pregatire adecvata si nu folositi niciodata o viata de boom daca nu stiti cum sa faceti acest lucru

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.