ISCIR – RSVTI Medgidia

iscir medgidia rsvti medgidia
iscir medgidia rsvti medgidia

Echipamentul de ridicat trebuie verificat cu atentie la intervale specificate de catre un specialist RSVTI Medgidia. Este un examen detaliat si specializat efectuat de o persoana competenta autorizata ISCIR Medgidia.

Examinarea amanuntita a tuturor macaralelor este supusa unor cerinte legale stricte:

Angajatorul este obligat sa solicite aceste verificari tehnice periodice ISCIR Medgidia, iar responsabilitatea utilizatorului macaralei este sa se asigure ca toate testele necesare au fost efectuate si ca rapoartele necesare sunt corecte.

Inregistrarile examinarilor si testelor amanuntite trebuie sa fie demonstrate printr-un raport emis de catre ISCIR Medgidia.

Scripetele ISCIR Medgidia

Scripetele ofera un mod convenabil de a ridica manual sculele si sarcinile usoare. Desi sunt echipamente simple, trebuie sa aveti grija la instalarea si utilizarea acestora pentru a evita accidentele. Daca doriti sa utilizati scripeti sau altele asemenea, asigurati-va ca:

 • sunt fixate in siguranta pentru a asigura ancorajele pentru a preveni deplasarea;
 • au un carlig adecvat ISCIR Medgidia pentru a preveni schimbarea sarcinii sau un carlig echipat cu un carlig de fixare. Clema de fixare va ajuta la mentinerea incarcaturii in caz de blocare. Nu utilizati bare de armare indoite sau alte carlige improvizate;
 • au o platforma de lucru sigura de pe care carligul poate fi incarcat si descarcat; si
  sunt marcate clar cu o sarcina de lucru sigura.

Palanele ISCIR Medgidia

Palanele de diferite tipuri sunt utilizate pe scara larga in santierele de constructii si includ palanele pentru marfuri si pasageri, palanele inclinate si platformele de transport. Acestea au devenit o parte esentiala a aproape oricarui proiect de constructie, oferind o facilitate pentru miscarea lina si rapida a lucratorilor si a materialelor.

Palanele trebuie sa fie:

 • construite corespunzator din materiale solide, stabile si capabile sa ridice sarcinile necesare;
 • marcate corespunzator ca utilizate, numai pentru echipamente si consumabile, sau pentru pasageri in plus fata de bunuri, si un numar care poate fi transportat cu o indicatie sigura a sarcinii de lucru. Nu permiteti niciodata calatorilor sa mearga doar la palanul de marfa;
 • instalate numai de persoane care au avut parte de instruire SSM si cu experienta in conformitate cu instructiunile producatorului si atasat corespunzator la structura portanta;
 • operate numai de persoane instruite si competente;
 • examinate temeinic si testate dupa erectie, modificari majore sau reparatii si la intervale adecvate. Efectuati controale periodice de siguranta si inregistrati rezultatele. Ca orientare generala, operatorul ar trebui sa efectueze controale zilnice de preutilizare, cu verificari oficiale suplimentare cel putin lunar sau conform instructiunilor producatorului in cazul in care termenele sunt mai scurte.

Setati comenzile ca dispozitivele de ridicare a marfurilor pot fi actionate numai dintr-o singura pozitie, de exemplu de la nivelul solului si ca operatorul poate vedea toate nivelurile de aterizare dintr-o pozitie de lucru; si ca elevatoarele pentru pasageri cu comenzi ale platformei pot fi actionate numai de pe platforma, cu exceptia cazului de urgenta.

Pentru a preveni lovirea de platforma sau de alte piese in miscare inconjurati axul in locurile in care oamenii pot fi loviti, de exemplu la nivelul solului, platforme de lucru sau deschideri ale ferestrelor; si asigurati porti la toate aterizarile si la nivelul solului.

Preveniti caderea oamenilor de pe arbore asigurandu-va ca:

 • arborele este ingradit astfel incat oamenii sa poata cadea de pe el;
 • portile de la statii sunt inchise, cu exceptia incarcarii si descarcarii. Portile trebuie fixate si nu trebuie sa cada liber in arbore;
 • distanta de la marginea platformei pana la aterizare este adecvata si platforma este echipata cu o rampa, astfel incat sa nu existe niciun spatiu prin care sa cada.

Impiedicati oamenii sa loveasca oamenii cu caderea materialelor, de exemplu prin:

 • inchiderea arborelui;
 • asigurarea faptului ca podurile de deplasare au borduri si sunt invelite cu ochiuri sau laturi solide in cazul in care sarcinile depasesc inaltimea bordurii;
 • transportul materialelor libere in containere precum roabe sau suporturi;
 • asigurarea securizarii tuturor containerelor pentru a preveni miscarile neintentionate;
 • asigurand o distributie uniforma a greutatilor pe platforma si nu exercitand nicio sarcina punctuala mai mare decat recomandarile producatorului.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.