ISCIR – RSVTI Jimbolia

iscir jimbolia rsvti jimbolia
iscir jimbolia rsvti jimbolia

Macaralele sunt echipamente extrem de puternice care fac posibila ridicarea de sarcini grele pe santierele de constructii. Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Jimbolia – RSVTI Jimbolia.

Acestea fiind spuse, macaralele sunt, de asemenea, pericole potentiale, deoarece atat macaralele in sine, cat si incarcaturile pe care le transporta pot provoca daune atunci cand sunt manipulate necorespunzator.

Pericolele macaralelor ISCIR Jimbolia

Din 2011 pana in 2017, Biroul de Statistica a Muncii a raportat 297 de decese care au implicat macarale. Dintre aceste decese, mai mult de jumatate au fost rezultatul lovirii lucratorilor de obiecte sau echipamente si peste 20% au implicat operatorul macaralei.

Aceste statistici evidentiaza necesitatea sigurantei macaralei ISCIR Jimbolia in toate etapele de functionare, inclusiv deplasarea, configurarea, montarea si ridicarea.

Sfaturi privind lucrul cu macarale

1. Selectati macaraua potrivita pentru job

Asigurarea functionarii in siguranta a macaralei ISCIR Jimbolia incepe cu alegerea macaralei corecte. Macaralele sunt fie mobile, fie fixe, macaralele fixe fiind utilizate in general in medii industriale sau in proiecte de constructii complexe sau inalte.

Macaralele mobile sunt disponibile in mai multe varietati, deci asigurati-va ca selectati macaraua potrivita pentru locul respectiv.

 • Macara pe punte: aceste macarale extrem de mobile dispun de configurare si rotatie usoara, dar nu suporta bine terenurile accidentate.
 • Macara pe senile: Deoarece utilizeaza senile in locul rotilor din cauciuc, macaralele pe senile sunt excelente pentru locurile cu teren moale.
 • Macara pe teren accidentat: Desi aceste macarale nu pot circula pe drumurile publice, pot rezista bine pe terenurile dificile si pe terenurile dificile.
 • Macarale ISCIR Jimboliapentru toate tipurile de teren: aceste macarale versatile au avantajul de a putea calatori singure pe santier si de a face fata terenului accidentat odata ce sosesc.

Exista zeci de tipuri de macarale din care puteti alege, inclusiv macarale cu adevarat masive, iar siguranta incepe cu alegerea macaralei potrivite pentru fiecare santier unic.

2. Utilizati intotdeauna personal calificat

Functionarea in siguranta a macaralelor necesita personal instruit pentru instalare, montare, semnalizare si operare. Administratia pentru Sanatate si Siguranta in Munca are reglementari in vigoare care impun numai persoanelor instruite, certificate si evaluate corect sa opereze macarale pe santier.

\Asigurati-va ca respectati toate reglementarile pentru a va asigura ca personalul calificat este utilizat in permanenta pentru operarea macaralelor. Contactati acum un specialist in SSM-PSI Jimbolia.

3. Cititi manualele operatorului

Chiar si atunci cand angajati personal calificat, este important sa ne amintim ca macaralele de la diferiti producatori au comenzi unice, dispozitive si functionalitati sigure. Oricine opereaza sau lucreaza cu macarale ar trebui sa aiba o intelegere detaliata a macaralei specifice utilizate. Manualul operatorului include informatii vitale despre:

 • Capacitati de incarcare
 • Mecanisme de siguranta
 • Stabilizatori si contragreutati
 • Comenzile operatorului
 • Asigurati-va ca cititi integral manualul de utilizare inainte de a utiliza orice macara.

4. Efectuati verificari zilnice ale operatorului

Un operator de macara trebuie sa utilizeze o lista de verificare zilnica pentru a se asigura ca macaraua este sigura inainte de operare. Aceste verificari includ verificari inainte de pornire, verificari la pornirea motorului si verificari ale sistemului de siguranta.

 • Verificari inainte de pornire: Inainte de a porni macaraua, operatorul trebuie sa verifice starea anvelopelor, nivelul uleiului, centurile de siguranta, rezervorul de aer si bateria, printre altele.
 • Verificari la pornirea motorului: inainte de a incepe activitatea zilnica, operatorul ar trebui sa porneasca motorul, sa verifice manometrul, nivelul de combustibil, semnalizatoarele, claxonul, suspensia si sistemul creierului, printre altele.
 • Verificari ale sistemului de siguranta: Cel mai important, verificarile sistemului de siguranta ar trebui efectuate pentru a preveni accidentele catastrofale. Asigurati-va ca evaluati blocul anti-doi, limitatorul de capacitate nominala si stabilizatoarele.

In plus, operatorii vor efectua o serie de verificari ale sistemului hidraulic. Va rugam sa consultati lista de verificare zilnica a operatorului site-ului dvs. pentru o lista specifica de sarcini, de obicei mai mult de 40 in total.

5. Evitati sau eliminati obstacolele in timpul calatoriei

Inainte de deplasarea cu macaraua, este esential ca o cale sa fie planificata si curatata de toate obstacolele. Pericolele care nu pot fi deplasate, cum ar fi liniile electrice sau alte caracteristici permanente, ar trebui evitate, iar operatorul ar trebui sa pastreze o distanta de siguranta in orice moment.

De exemplu, reglementarile impun ca macaralele sa ramana la cel putin 10 metri distanta de liniile electrice pana la 50.000 volti.

O persoana semnalizatoare ar trebui sa conduca intotdeauna macaraua in timpul deplasarii, asigurandu-se ca avertizeaza operatorul macaralei cu privire la potentialele pericole si, de asemenea, sa avertizeze alt personal de santier despre miscarea macaralei.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.