ISCIR – RSVTI Gorj

iscir gorj rsvti gorj
iscir gorj rsvti gorj

Detinerea si utilizarea unei telegondole aduce obligativitatea autorizarii ISCIR Gorj si a verificarilor tehnice periodice realizate de catre un specialist RSVTI Gorj.

Cele mai faimoase telegondole ISCIR Gorj

1. Telegondola Peak2peak (Whistler, Canada)

Telegondola Peak2peak de 4,4 kilometri este singura din lume care leaga doua varfuri muntoase. Detine si doua recorduri mondiale. Are cea mai lunga distanta libera intre turnurile cu telecabine (3,03 kilometri/1,88 mile) si este gondola cu cel mai inalt punct deasupra solului (436 metri/1430 picioare).

La ceremonia de deschidere din 2008, mai multi sportivi Red Bull au facut sarituri de baza din mijlocul gondolei. Anul trecut, un alt saritor de baza a incercat un salt ilegal din acelasi loc, dar a fost arestat dupa ce a provocat pagube in valoare de 10.000 de dolari cand a fortat usile sa se deschida.

2. Titlis Rotair (Muntele Titlis, Elvetia)

Titlis Rotair este prima telegondola rotativa din lume. Pasagerii sunt transportati in varful Muntelui Titlis – 3.020 de metri (9.908 picioare) deasupra nivelului marii – in putin peste cinci minute.

Cea mai spectaculoasa parte a calatoriei este ultima si cea mai inalta portiune peste unul dintre cei mai mari ghetari din Europa.In partea de sus, vizitatorii pot explora o pestera de gheata si pot merge peste cel mai inalt pod suspendat din Europa.

3. Mi Teleferico (La Paz, Bolivia)

Cea mai inalta si mai lunga telegondola urbana din lume, Mi Teleferico a fost conceputa pentru a transporta pasagerii din centrul orasului La Paz pana in cartierul El Alto, deasupra orasului. Anterior, ajungerea acolo implica o calatorie lunga si lenta pe un drum ingust, in zig-zag.

Gondola de 11 kilometri, care a fost deschisa in 2014, a costat 234 de milioane de dolari pentru a fi construita si poate transporta 18.000 de pasageri pe ora. Desi scopul sau principal este de a reduce timpul de naveta pentru lucratorii locali, este deosebit de popular in randul turistilor, datorita privelistilor fantastice ale Anzilor acoperiti de zapada.

4. Gondola Sugarloaf Mountain (Rio de Janeiro, Brazilia)

Peste 37 de milioane de oameni au mers pe aceasta gondola Rio de cand a fost deschisa in 1912. Calatoria catre varful Muntelui Sugarloaf este impartita in doua etape, fiecare durand trei minute, fiecare cabina putand transporta 65 de pasageri. Gondola a avut numeroase aparitii la televiziune si in film.

Contactati-ne acum pentru oferta SSM-PSI Gorj.

In 1979, James Bond si ticalosul cu dinti de metal Jaws s-au luptat deasupra uneia dintre cabanele din „Moonraker”. In episodul „The Simpsons” „Blame it on Lisa”, rapitorii lui Homer efectueaza un schimb de ostatici pe gondola ISCIR Gorj.

5. Vanoise Express (Les Arcs, Franta)

Aceasta telegondola ISCIR Gorj, care si-a sarbatorit a 10-a aniversare in 2013, face legatura intre statiunile de schi franceze Les Arcs si La Plagne. Pentru a marca aceasta ocazie, funambulistii francezi Julien Millot si Tancrede Melet au traversat o distanta de 186 de picioare intre doua vagoane de telegondola.

In 2014, statiunile au organizat un eveniment Sky Diner, permitand pasagerilor sa petreaca o seara in interiorul uneia dintre gondole mancand mancaruri traditionale de munte. Fiecare dintre cabinele cu doua etaje poate transporta 200 de pasageri, iar calatoria de 1.824 de metri (5.984 de picioare) dureaza doar patru minute.

6. Palm Springs Aerial Tramway (California)

Cea mai mare telecabina rotativa din lume a fost deschisa in 1963 si leaga podeaua Vaii Coachella cu varful Muntelui San Jacinto. Este una dintre cele trei telecabine rotative din lume – celelalte sunt Titlis Rotair din Elvetia si telegondola de la Table Mountain din Africa de Sud.

Tramvaiul din Palm Springs a fost sugerat pentru prima data in 1935, dar al Doilea Razboi Mondial si Razboiul din Coreea au fortat proiectul sa fie renuntat. Constructia a inceput in cele din urma in 1960, cu elicoptere folosite pentru a cobori piesele la locul lor.

7. Telecabina Ba Na Hills (Da Nang, Vietnam)

Cea mai lunga telecabina ISCIR Gorj din lume are peste cinci kilometri lungime. S-a deschis in 2013, dupa ce diferite piese au fost expediate in Vietnam din Suedia, Elvetia si Germania. Cablul conecteaza poalele Muntelui Ba Na cu varful vecinului Vong Nguyet si detine recordul pentru cea mai mare statie de plecare a telegondolei, care serveste si ca muzeu despre istoria zonei.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.