ISCIR – RSVTI Gherla

iscir gherla rsvti gherla
iscir gherla rsvti gherla

Operatorii de stivuitoare trebuie sa fie constienti de practicile de siguranta ale stivuitorului necesare pentru fiecare clasificare si sa fie certificati pe fiecare clasa de stivuitoare pentru a-l opera. Contactati-ne acum pentru o oferta ISCIR Gherla – RSVTI Gherla.

Clasificari de stivuitoare ISCIR Gherla

Stivuitoarele sunt, de asemenea, organizate pe baza clasificarii lor. Exista sapte clase de stivuitoare conturate de Administratia pentru Sanatate si Siguranta in Munca (OSHA) care descriu optiunea si utilizarea combustibilului lor.

Majoritatea stivuitoarelor contin fie un motor traditional cu ardere interna, fie un motor electric. De asemenea, acestea sunt echipate fie cu anvelope cu „perna” – anvelope realizate in cea mai mare parte din cauciuc solid – fie cu pneuri pneumatice, care sunt anvelope umplute cu aer.

Anvelopa potrivita va depinde de tipul de lucru. Anvelopele pneumatice sunt mai bune la manipularea capacitatilor mai mari, in timp ce anvelopele cu perne functioneaza cel mai bine pe suprafete netede.

Trebuie sa stiti dimensiunile stivuitorului

Stivuitoarele variaza in functie de functie. Desi sunt masini versatile, veti avea nevoie de dimensiunea potrivita pentru lucrare.

Stivuitoarele standard masoara in general intre 4 si 7 ft latime si 8-10 ft lungime. Stivuitoarele pentru terenuri exterioare sau accidentate pot avea o lungime mai mare de 10 ft. Stivuitoarele cu culoar ingust, cum ar fi stivuitoarele si incarcatoarele laterale, pot masura mai putin de 5 ft.

Cu toate acestea, daca utilizati un stivuitor intr-un depozit, este important sa luati in considerare latimea culoarului. Stivuitoarele standard de contrabalansare necesita culoare de aproximativ 13 ft latime pentru a roti, naviga si muta paletii in mod eficient.

O alta masura de luat in considerare este inaltimea. Cele mai multe stivuitoare standard pot atinge inaltimi cuprinse intre 10 si 15 ft, dar stivuitoarele speciale, cum ar fi stivuitorul telescopic, pot ridica pana la 55 ft, in functie de dimensiunea stivuitorului pe care o selectati.

Elementele unui stivuitor ISCIR Gherla

In timp ce dimensiunea joaca un rol important, stivuitoarele au o greutate impresionanta datorita designului lor special. Elementele cheie ale unui stivuitor sunt capacitatea sa de ridicare, centrul de incarcare si stabilitatea. Stivuitoarele au abilitati variate in fiecare categorie, care trebuie luate in considerare la alegerea uneia.

Capacitatea de ridicare

Capacitatea de ridicare este cantitatea de greutate pe care un stivuitor o poate transporta in siguranta. Aceasta cantitate joaca, de asemenea, un factor cheie in stabilitatea vehiculului – un stivuitor care are o greutate prea mare nu este stabil.

Centrul de incarcare

Centrul de sarcina este distanta de la furci la centrul de greutate al sarcinii. Cantitatea variaza in functie de greutatea sarcinii, unghiul de ridicare si unghiul de inclinare. In calitate de operator de stivuitoare, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la centrul de incarcare, atata timp cat respectati capacitatea de greutate indicata si pastrati sarcina echilibrata.

Stabilitatea

Triunghiul de stabilitate este o zona sub stivuitor. Mentine centrul de greutate necesar pentru a preveni rasturnarea vehiculului. Acest triunghi explica de ce nu va faceti griji cu privire la centrul de incarcare. Designul camionului face asta pentru dvs.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM-PSI Gherla.

Cum se alege un stivuitor ISCIR Gherla

Pentru a alege un stivuitor din toate tipurile diferite, va trebui sa va ganditi la modul in care vor fi utilizate utilajele. Iata cateva criterii generale de referinta atunci cand alegeti un stivuitor pentru a va asigura ca echipamentul selectat functioneaza eficient si in siguranta:

Determinati capacitatea. Cata greutate trebuie sa ridici?

Calculati greutatea site-ului dvs. de munca. Pamantul poate sustine stivuitorul?

Masurati inaltimea spatiului. Stivuitorul dvs. poate trece prin deschideri?

Selectati tipul corect de combustibil. Ai nevoie de baterie sau de gaz?

Analizati terenul. Suprafata este neteda sau inegala?

Tipurile de stivuitoare variaza in mai multe aspecte, de la tipul de combustibil si compozitia anvelopelor pana la capacitatea si inaltimea de ridicare. Este important sa luati in considerare acesti factori diferiti atunci cand selectati un stivuitor. Cu capacitatea lor de a ridica si transporta lucruri de diferite dimensiuni, stivuitoarele sunt jucatori valorosi pe orice santier.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.