ISCIR – RSVTI Cornetu

iscir cornetu rsvti cornetu
iscir cornetu rsvti cornetu

Macaralele mobile sunt foarte utilizate si folositoare in santiere insa pot prezenta multe riscuri grave de accidentare sau chiar deces. De aceea cea mai buna solutie este sa mentinem echipamentul in stare buna de functionare prin verificari periodice ISCIR Cornetu – RSVTI Cornetu.

Macaralele mobile ISCIR Cornetu utilizeaza suporturi sau alte elemente de stabilizare pentru a preveni rasturnarea macaralei in timpul functionarii. La stabilizarea macaralei, retineti urmatoarele:

  • Urmati instructiunile producatorului pentru a determina cat de departe se extind recuzita.
  • Folositi intotdeauna carlige de sustinere sau carlige de macara sub suporturi.
  • Nu asezati niciodata suporturi peste goluri, depresiuni sau teren instabil.
  • Multe accidente si rasturnari de macarale apar din cauza pozitionarii necorespunzatoare a bratului, deci asigurati-va ca aveti o evaluare solida a sigurantei plasarii bratului.

Asamblati incarcatura corect

Prinderea corecta a sarcinilor impiedica caderea obiectelor si poate lovi lucratorii pe santier. Cand instalati incarcatura, luati in considerare urmatoarele:

Carlig: curelele pot fi atasate la sarcina in mai multe moduri, deci luati in considerare obiectul ridicat si distributia greutatii obiectului. Carligul cosului si carligul choker sunt cele mai comune configuratii de carlig.

Unghiul Sling: Ori de cate ori se foloseste un alt unghi decat vertical, se exercita forte suplimentare asupra curelelor, reducandu-si capacitatea totala. Asigurati-va ca utilizati curele care sunt evaluate corect nu numai in ceea ce priveste greutatea, ci si greutatea la un anumit unghi.

O intelegere completa a rezistentei, distributiei greutatii si tehnicilor de montare va asigura o ridicare sigura si stabila chiar si a sarcinilor cele mai neregulate si mai grele.

Acordati atentie limitelor de incarcare

Desi multe macarale moderne includ indicatori de cuplu de sarcina si limitatori de capacitate nominala, operatorii de macarale ar trebui sa stie cum sa citeasca diagramele de sarcina pentru a se pregati pentru ridicarea in siguranta.

Cand cititi diagramele de incarcare pentru a determina daca un lift este sigur, retineti urmatoarele:

Pe cauciuc vs pe suporturi: Macaraua poate suporta mult mai multa greutate atunci cand se afla pe suporturi, nu anvelopele in sine, iar diagrama de incarcare are coloane diferite pentru a reprezenta acest lucru.

Rotatie: Macaraua poate suporta mai multa greutate daca bratul ramane deasupra partii frontale a macaralei in timp ce se ridica, in timp ce capacitatea de ridicare este mult mai mica daca bratul trebuie sa se roteasca, deci asigurati-va ca priviti coloana corecta.

Raza de incarcare: cu cat raza de incarcare este mai mare, cu atat macara poate ridica o greutate mai mica. Diagramele de incarcare nu acopera de obicei toate razele posibile, deci faceti intotdeauna referire la urmatoarea raza cea mai mare pentru a va asigura ca ramaneti in limite de siguranta.

Diagramele de incarcare sunt cel mai important instrument pentru planificarea unei ridicari sigure si prevenirea unei disfunctionalitati a macaralei sau rasturnarea.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Cornetu.

Folositi semnale de comunicare si de mana adecvate

Exista un set standard de semnale manuale si protocoale de comunicatii pentru a facilita functionarea in siguranta a macaralelor ISCIR Cornetu. Un denuntator calificat este capabil sa comunice in mod eficient informatiile pe intreaga macara catre operatorul macaralei, care se poate adapta astfel la schimbarile din situatia ascensorului pe masura ce apar.

Invatarea semnalelor manuale standard va oferi operatorului de macara ISCIR Cornetu urmatoarele informatii:

  • In ce directie sa mergi cu macaraua
  • Cand sa legi si sa ridici bratul
  • Cand ridicati si coborati o sarcina
  • Cand sa opresti macaraua sau sa alungi totul
  • In plus fata de semnalele manuale, aparatele de radio bidirectionale sunt utilizate si in timpul functionarii macaralei pentru a asigura o comunicare constanta.

Gestionati ascensoare complexe ISCIR Cornetu

Macaralele compuse sunt toate macaralele care transporta o sarcina mai mare de 80% din capacitatea macaralei – sau mai mult de 50% din capacitatea macaralei in cazul unei macarale.

Este imperativ sa existe un plan de ridicare complex pentru fiecare astfel de scenariu, deoarece acestea prezinta cel mai mare risc de rasturnare sau de defectare a echipamentului. Elaborati un plan cuprinzator, urmati-l cu atentie si monitorizati situatia pentru eventualele ajustari necesare in timpul ridicarii.

Luati in considerare inchirierea unei macarale deservite, care poate fi achizitionata la preturi accesibile, pentru a oferi personal calificat care sa ofere asistenta la ascensoare complexe si sa va protejeze santierul.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.