ISCIR – RSVTI Buftea

iscir buftea rsvti buftea
iscir buftea rsvti buftea

Stivuitorul este unul dintre cele mai utilizate echipamente la locul de munca. Aceste camioane industriale cu motor sunt utilizate pentru a ridica si transporta sarcini cu agilitate si precizie insa pentru a fi utilizate in conditii de siguranta au nevoie de verificari tehnice ISCIR Buftea – RSVTI Buftea.

Desi stivuitoarele sunt puternice, exista riscuri inerente in exploatarea oricarei masini industriale. Se estimeaza ca aproximativ un milion de stivuitoare sunt utilizate, deci este necesar sa se instruiasca echipajele in masurile de siguranta corespunzatoare.

Autoritatea pentru Securitate si Sanatate in Munca estimeaza ca accidentele care implica camioane cu stivuitor duc la aproximativ 34.900 de rani grave si 85 de decese pe an.

Si mai ingrijorator, 25% dintre aceste accidente sunt rezultatul unei formari inadecvate, demonstrand importanta instruirii fiecarui angajat cu privire la principiile critice ale functionarii in conditii de siguranta a stivuitorului.

Prin reimprospatarea antrenamentului cu stivuitorul, dumneavoastra si echipa dumneavoastra va puteti linisti, stiind ca siguranta pe santier este o prioritate. Iata cele mai importante sfaturi pentru siguranta stivuitorului.

1. Obtineti un certificat de stivuitor ISCIR Buftea

Deoarece multe accidente sunt cauzate de o pregatire deficitara, se recomanda ca numai cei care au fost instruiti si autorizati conform standardelor SSM Buftea sa fie responsabili pentru functionarea stivuitorului.

Angajatorii ar trebui sa evalueze performanta angajatilor lor cel putin o data la trei ani si sa completeze instruirea cu prelegeri, videoclipuri, instruire software si demonstratii.

2. Purtati imbracaminte adecvata

Operatorii de stivuitoare trebuie sa poarte echipament de protectie adecvat, inclusiv pantofi de protectie, casti si veste reflectorizante. Asigurati-va ca hainele largi sunt ascunse, astfel incat sa nu fie prinse de stivuitor.

3. Faceti cunostinta cu clasa stivuitorului

SSM recunoaste multe tipuri si clasificari diferite de stivuitoare. Deoarece fiecare tip are propria structura, limita de greutate, viteza de deplasare, raza de viraj si modelul de utilizare, este important sa va cunoasteti echipamentul pentru a urma cele mai bune practici de siguranta.

4. Verificati echipamentul zilnic

Stivuitoarele ISCIR Buftea trebuie verificate cu atentie inainte de fiecare utilizare. Se recomanda verificari zilnice cu supraveghetorul de tura pentru a identifica si a inregistra orice probleme sau defecte. Orice echipament care necesita reparatii nu trebuie reparat niciodata. Unele dintre controalele recomandate includ:

  • Verificati comenzile precum franele, luminile, claxonul si volanul
  • Verificati catargul si protectia aeriana pentru deteriorari
  • Verificati nivelurile de anvelope si lichide (hidraulice, frane, motor, combustibil si racire)
  • Verificati daca exista scurgeri de apa, ulei sau radiator
  • Asigurati-va ca furcile sunt in stare buna (de exemplu, drepte, fara fisuri, fara distorsiuni)
  • Cautati potentiale amenintari

5. Mentineti vizibilitatea la 360°

Pastrati furcile jos la pamant pentru o vizibilitate buna inainte. Daca sarcina restrictioneaza vizibilitatea, actionati echipamentul in ordine inversa. Asigurati-va intotdeauna ca aveti o vedere buna a raftului atunci cand pozitionati sarcina. Cele mai bune practici suplimentare definite de SSM sunt:

  • Faceti intotdeauna contact vizual cu pietonii si alti lucratori
  • Uita-te intotdeauna in directia de deplasare
  • Folositi oglinzi retrovizoare pentru a imbunatati vizibilitatea
  • Utilizati reflectoare atunci cand lucrati noaptea, in aer liber sau in zone in care este nevoie de iluminat suplimentar.

6. Implementarea unui sistem de marcare a podelei

Un sistem de marcare a podelei poate contribui la cresterea sigurantei lucratorilor. Utilizati galben pentru a marca pericolele fizice, cum ar fi zonele predispuse la caderi sau caderi, si rosu pentru a marca pericolele de incendiu, echipamentele de stingere a incendiilor si opririle de urgenta.

Postati indicatoare si indicatoare in toata instalatia pentru a tine pietonii departe de caile de stivuitoare, ghidati stivuitoarele de-a lungul rutelor sigure si pentru a imbunatati fluxul general de trafic.

7. Nu purtati niciodata oameni in plus

Nu lasati ceilalti lucratori sa mearga cu dvs. cu echipamentul, cu exceptia cazului in care este montat un al doilea scaun pe stivuitor. Nu folositi un stivuitor pentru a ridica oameni, deoarece stivuitoarele sunt proiectate pentru a transporta sarcini. Daca trebuie sa ridicati o persoana, utilizati doar o platforma de lucru si o cusca sigure.

8. Acordati atentie stabilitatii stivuitorului

Inainte de a folosi stivuitorul, asigurati-va ca mainile si pantofii sunt complet uscati si stati intr-o pozitie confortabila, cu toate comenzile la indemana. Pe langa faptul ca stati in siguranta, faceti urmatoarele pentru a va creste siguranta inainte de a folosi stivuitorul.

Fiecare stivuitor are un centru de greutate – un punct in care greutatea este la fel de concentrata – pe care o imparte cu sarcina manipulata.

Stivuitoarele sunt construite pe un sistem de legatura in trei puncte, cunoscut sub numele de „triunghi de stabilitate”, in care operatorii trebuie sa ramana pentru a preveni rasturnarea. Cu cat sarcina este mai mare, cu atat centrul de greutate este mai departe de centrul sarcinii, ceea ce reduce capacitatea de ridicare a stivuitorului.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.