ISCIR – RSVTI Bragadiru

iscir bragadiru rsvti bragadiru
iscir bragadiru rsvti bragadiru

Multe tipuri de echipamente sub presiune pot fi periculoase de aceea au nevoie de verificari tehnice periodice ISCIR Bragadiru RSVTI Bragadiru. Contactati-ne acum pentru o oferta
ISCIR Bragadiru – RSVTI Bragadiru.

Aceste echipamente includ cazane de abur si conducte asociate, cazane de apa calda sub presiune, compresoare de aer, receptoare de aer si conducte asociate, autoclave, rezervoare de stocare a gazului (de exemplu, GPL) si vase de reactie chimica.

Cand ceva nu merge bine, acest tip de echipament poate provoca accidente si raniri grave, chiar pana la deces. Cu toate acestea, evaluarea riscurilor si implementarea masurilor de precautie adecvate vor reduce la minimum probabilitatea producerii de accidente.

Importanta sigurantei echipamentelor sub presiune ISCIR Bragadiru

Daca echipamentul sub presiune esueaza si se rupe violent, rezultatul poate fi devastator pentru cei din jur.

Partile echipamentelor pot fi, de asemenea, aruncate pe distante mari, provocand raniri si daune oamenilor si cladirilor la sute de metri distanta.

Ce trebuie sa faceti?

Evaluati riscul cu ajutorul unui inspector SSM Bragadiru.

Trebuie sa evaluati nivelul de risc atunci cand lucrati cu echipamente sub presiune. Gradul de risc de defectare a sistemului de presiune si a echipamentului depinde de o serie de factori, inclusiv:

 • presiunea sistemului
 • tipuri de lichide sau gaze si proprietatile acestora
 • adecvarea echipamentului si a conductelor care il contin
 • varsta si starea echipamentului
 • complexitatea si controlul operatiunii dumneavoastra
 • conditii aplicabile (de exemplu, procese efectuate la temperaturi ridicate)
 • abilitatile, cunostintele si experienta celor care intretin, testeaza si opereaza echipamente si sisteme sub presiune

Precautii de baza

Pentru a reduce riscul, trebuie sa cunoasteti (si sa actionati) cateva precautii de baza:

 • Asigurati-va ca sistemul poate fi operat in siguranta, de exemplu, fara a fi nevoie sa urcati sau sa va luptati prin golurile din tevi sau structuri
 • Aveti grija la repararea sau modificarea sistemului de presiune. Dupa reparatii majore si / sau modificari, poate fi necesar sa verificati din nou intregul sistem inainte de a permite sistemului sa revina la utilizare
 • Asigurati-va ca exista un set de instructiuni de operare pentru toate echipamentele din sistem si pentru controlul general al sistemului, inclusiv in caz de urgenta
 • Ar trebui sa existe un program de intretinere a sistemului in ansamblu. Acest lucru trebuie sa ia in considerare vechimea sistemului si echipamentelor, utilizarea lor si mediul in care sunt utilizate

Dovada examinarii realizate de un operator autorizat ISCIR Bragadiru

Pentru majoritatea sistemelor de presiune este necesara o schema de verificare scrisa:

 • Acesta trebuie facut (sau certificat corespunzator) de catre o persoana competenta – cineva care are abilitatile, cunostintele si experienta necesare pentru a indeplini sarcina in conditii de siguranta (operator RSVTI Bragadiru)
 • Acesta trebuie sa cuprinda toate dispozitivele de protectie, orice vase sub presiune si partile de tevi si tevi care, in caz contrar, ar putea fi periculoase.
 • Schema scrisa ar trebui sa specifice natura si frecventa inspectiilor si sa includa orice actiuni speciale care ar putea fi necesare pentru infiintarea unui sistem de inspectie sigur.
 • Amintiti-va, verificarile legale efectuate in conformitate cu o schema scrisa sunt concepute pentru a va asigura ca sistemul de presiune este potrivit pentru utilizarea dorita. Acesta nu este un substitut pentru intretinerea de rutina si de rutina

Sfaturi pentru lucrul cu echipamentele sub presiune

In primul rand, luati in considerare daca lucrarea poate fi realizata in alte moduri fara utilizarea echipamentelor sub presiune, cum ar fi utilizarea unui aspirator in loc de aer comprimat. Daca trebuie sa utilizati echipamente sub presiune, nu utilizati echipamente de inalta presiune atunci cand poate fi utilizata o presiune scazuta.

Asigurati-va ca cumparati echipamente sub presiune care respecta reglementarile relevante pentru produse.

Inainte de a utiliza aparatul sub presiune, asigurati-va ca aveti o schema de verificare scrisa, daca este necesar. De asemenea, asigurati-va ca toate verificarile necesare au fost finalizate de o persoana competenta si ca rezultatele au fost inregistrate.

Utilizati intotdeauna echipamentul in limite de functionare sigure. Daca acest lucru nu este furnizat de producator sau furnizor, o persoana competenta va poate sfatui, de exemplu compania de asigurari de raspundere a angajatorului.

Furnizati instructiuni si instruire relevante pentru lucratorii care vor opera echipamente sub presiune si includeti, de asemenea, ce sa faceti in caz de urgenta.

Asigurati-va ca aveti un plan de intretinere eficient, efectuat de o persoana instruita corespunzator.

Asigurati-va ca orice modificare este planificata, inregistrata si nu duce la vatamare.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.