Sisteme de prevenirea incendiilor
Sisteme de prevenirea incendiilor

Prevenirea incendiilor necesită alegerea unui sistem de protecție împotriva incendiilor economisind în același timp bani și cunoscând mai bine procedura de protecție.

În acest articol, vom trece peste câteva dintre lucrurile importante la care trebuie să ne gândim și vom oferi sfaturi despre cea mai bună opțiune pentru compania dumneavoastră.

Prevenirea incendiilor cu ajutorul alarmelor și sprinklerelor de incendiu

Alarmele și sprinklerele simple de incendiu sunt mult mai puțin complicate decât un sistem de prevenirea incendiilor.

De fapt, sunt sisteme conectate, care funcționează pentru a reduce pericolele pentru sănătatea umană și daune materiale nu doar cauzate de incendiu, ci și de inhalarea fumului și asfixiere.

Pentru a reduce pericolele pentru siguranța pompierilor și pagubele excesive materiale, sunt luate mai multe măsuri pentru a ajuta pompierii să ajungă rapid la locul incendiului.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Sprinklerele de incendiu sunt conectate la conductele de apă

Este o percepție greșită frecvent că sprinklerele de incendiu sunt adecvate numai pentru utilizarea în clădiri publice, cum ar fi hoteluri și spitale.

Sprinklerele de incendiu, însă, pot fi puse în orice zonă, în special într-o casă unde riscul de deteriorare a incendiului este cel mai mare.

Sunt perfecte pentru locuri precum camerele de servere, bucătăriile industriale sau centrele de date unde apa poate provoca daune.

În funcție de tipul de structură, sistemele de sprinklere sunt un fel de sistem automat de stingere a incendiilor care utilizează apă, spumă, substanțe chimice sau alte elemente pentru a stinge incendiul.

Utilitatea lor depinde de viteza și precizia sistemului de detectare și sunt adesea utilizate atât în ​​structuri rezidențiale, cât și în cele comerciale.

Un sprinkler de incendiu este o duză montată pe tavan, atașată la un sistem de conducte de apă sub presiune în tavan, care se pornește automat în cazul detectării unui incendiu.

Majoritatea unităților sunt obligate să efectueze anual un test de sensibilitate la fum pentru a asigura funcționarea sistemului lor de sprinklere pentru prevenirea incendiilor.

Aflați ce este o conductă verticală

O conductă verticală este o rețea de conducte conectate la apă, supape și conexiuni pentru furtunuri, poziționate în zone cheie pentru prevenirea incendiilor.

Acestea permit personalului de intervenție să atașeze un furtun sau o duză pentru a elibera fluxuri de apă în efortul de a stinge incendiile potențial mortale.

Distincția fundamentală dintre o racordare a pompierilor și o conductă verticală este că aceasta din urmă trebuie să fie situată pe un perete exterior cu acces nestingherit în orice moment în caz de urgență.

Un sistem de canalizare trebuie instalat de către specialiști calificați în conformitate cu cele mai recente coduri de construcție.

Sisteme de alarmă pentru incendiu

Creierul operațiunii, un sistem de alarmă de incendiu, verifică în mod constant existența incendiului sau a fumului și, dacă identifică pericolul, activează un semnal sonor sau vizual pentru a alerta publicul.

Un sistem automat de alarmă de incendiu bazat pe senzori poate funcționa și cu activare manuală. Când este detectat un incendiu, unele versiuni sunt chiar conectate și vor alerta imediat cea mai apropiată stație de pompieri.

Instalarea alarmelor de incendiu ar trebui să fie efectuată de experți autorizați cu experiență reală în gestionarea siguranței publice pentru prevenirea incendiilor.

Pompa de combustibil

O pulverizare puternică de apă sub presiune este unul dintre mijloacele principale de a stinge un incendiu atunci când începe să se răspândească. Integritatea unui sistem de protecție împotriva incendiilor depinde de:

-capacitatea pompei de incendiu de a menține un debit constant de apă;

-a menține în orice moment nivelul necesar de presiune pentru sistemul automat de sprinklere.

Pompele de incendiu vin într-o varietate de tipuri și toate au nevoie de întreținere de rutină pentru a funcționa cel mai bine sub presiune.

O pompă de incendiu defectuoasă poate avea repercusiuni dezastruoase. O pompă de incendiu defectă poate fi examinată și reparată de un specialist SSM-SSM în protecția împotriva incendiilor.

Recomandări cheie pentru prevenirea incendiilor

Un sistem cuprinzător de prevenirea incendiilor depinde de o varietate de părți care cooperează pentru a garanta atât siguranța publicului larg, cât și conservarea proprietății.

Pentru ca această „lucrare în echipă” să salveze vieți și proprietăți, fiecare componentă individuală trebuie să fie examinată și întreținută corespunzător.

Singurul scop al acestui articol este acela de a oferi informații.

Pentru informații suplimentare despre măsurile de siguranță împotriva incendiilor și cele mai recente coduri de construcție, vă rugăm să contactați specialiștii SSM-SSM!