SSM Vidra

SSM VidraSSM Vidra avertizează asupra pericolelor care pot apărea în orice mediu de lucru și pe care un angajator să poată să le evite complet. O companie poate lua măsuri preventive pentru a reduce riscul de accidentare și pentru a asigura protecția angajaților la locul de muncă în cel mai bun mod posibil.

Aceasta înseamnă crearea unei bariere între angajat și mediul de lucru prin intermediul echipamentului personal de protecție (EIP).

Obiectivele SSM Vidra pentru bunăstarea la locul de muncă

Brațele și mâinile sunt părțile corpului cele mai afectate de accidentele de muncă. Sectoarele cele mai afectate de leziunile mâinilor și ale brațelor sunt producția, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, construcții, activități de sănătate și sociale, activități administrative și de sprijin, cazare și alimentație, transport și depozitare, agricultură, silvicultură și pescuit.

SSM Vidra își propune să conștientizeze companiile cu privire la cele mai frecvente leziuni ale mâinilor și brațelor la locul de muncă și să le ajute să creeze un mediu de lucru mai sigur pentru angajați, educându-i despre accidentele de muncă și oferindu-le cele mai bune echipamente de protecție a mâinilor și a brațelor.

În același timp, societatea noastră își propune să ajute companiile să aleagă cel mai potrivit echipament individual de protecție pentru activitățile lor. Recomandăm echipamentele comercializate de SSM Vidra prin magazinul cu profil SSM, în conformitate cu cerințele în materie de securitate și sănătate în muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Vidra efectuează evaluarea riscurilor

Datorită evaluărilor riscurilor efectuate în diferite companii, SSM Vidra a identificat pericolele la care muncitorii își expun mâinile: substanțe chimice, iritanți, electricitate sau părți mobile ale mașinilor mari care i-ar putea răni.

Deși este responsabilitatea angajaților să fie atenți și să poarte echipament de protecție adecvat, atunci când manipulează substanțe sau mașini care ar putea provoca vătămări, angajatorul este responsabil să ofere angajaților echipamentul de protecție personală corect și să creeze un mediu de lucru sigur.

SSM Vidra atenționează angajatorii să fie conștienți de diferitele tipuri de leziuni ale mâinilor și ale brațelor care ar putea să afecteze angajații, precum și tipurile de echipamente cele mai potrivite pentru a-i proteja de aceste leziuni.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Vidra

Acest raport al SSM Vidra recomandă atenție față de cele mai frecvente tipuri de leziuni care afectează membrele superioare:

-rănile și leziunile superficiale ale degetelor, încheieturilor și mâinilor;

-fracturile degetelor și încheieturilor;

-luxațiile, entorsele și întinderile umerilor sau încheieturilor;

-amputațiile traumatice ale degetelor, contuzii ale degetelor;

-arsuri de la expunerea la lichid fierbinte a mâinilor și infecții ale mâinilor.

SSM Vidra a identificat cauza principală a acestor leziuni ca fiind faptul că angajații nu poartă mănușile de siguranță corecte. Dintre companiile consiliate de SSM Vidra, un număr foarte mare raportează acest tip de accidente de muncă în fiecare an, mâna fiind cea mai frecventă parte a corpului rănită.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

SSM Vidra implementează măsuri de securitate și sănătate în muncă pentru evitarea leziunilor mâinilor. Tăieturile și înțepăturile, entorsele, întinderile, fracturile și arsurile termice și chimice sunt cele mai frecvente tipuri de leziuni ale mâinilor la locul de muncă. Cauza principală a acestor accidente este lipsa echipamentului individual de protecție, urmată de lipsa pregătirii.

SSM Vidra a constatat cât de vulnerabili sunt angajații la accidente și vătămări și cât de important este pentru angajatori să le ofere angajaților echipamentul personal de protecție adecvat pentru a preveni sau reduce rata și consecințele accidentelor la locul de muncă.

Pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă este necesară protejarea mâinilor și brațelor prin utilizarea celui mai eficient EIP care este mănușa de protecție. Acestea nu numai că protejează pielea împotriva murdăriei și a contaminării, dar oferă și protecție împotriva arsurilor chimice, tăieturii, înțepăturii, căldurii și frigului.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Informarea angajaților despre cele mai frecvente tipuri de răni la mâini, cauzele acestora și măsurile de siguranță care vor fi luate pentru a preveni sau reduce aceste accidente este sarcina SSM Vidra în relația cu companiile.

De asemenea, folosirea practicilor de lucru sigure pentru a reduce expunerea la aceste pericole și instituirea unei sesiuni de instruire cuprinzătoare pentru diferitele tipuri de mănuși potrivite pentru fiecare loc de muncă sau aplicație, sunt alte cerințe îndeplinite de SSM Vidra.

Acordați încredere colaborării cu firma noastră și veți scăpa de grija costurilor suplimentare cauzate de accidentele de muncă!