SSM Vatra Dornei reamintește că angajatorul sau persoana care desfășoară o afacere sau o activitate specifică trebuie să se asigure că lucrătorii au acces la echipament individual de protecție adecvat activităților prestate.
Această cerință este în conformitate cu reglementările Legii nr.319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă (risc general și managementul locului de muncă).
SSM Vatra Dornei vă acordă asistență în securitate și sănătate în muncă
În măsura în care este practic, SSM Vatra Dornei se asigură că angajații folosesc sau îmbracă echipamentul de siguranță specificat. Drept exemplu, vă prezentăm una dintre situațiile cu care ne-am confruntat:
- Proprietarii unui atelier de sudură le-au oferit sudorilor ochelari de protecție pentru a-i purta sub căștile de sudură pentru a-și proteja ochii de accidente. Cu toate acestea, în ciuda indicațiilor specialiștilor SSM Vatra Dornei de a folosi întotdeauna ochelarii de protecție la sudare, un muncitor i-a scos frecvent.
Inspectorii noștri au discutat cu muncitorul pentru a afla de ce și-a scos ochelarii de protecție, deoarece era esențial ca lucrătorii să poarte echipamente de siguranță. Angajatul a spus că a avut dificultăți când a purtat ochelarii de protecție peste ochelarii prescriși medical.
Lucrătorul și SSM Vatra Dornei au colaborat apoi pentru achiziționarea de ochelari de protecție pe care muncitorul să-i poată purta fără să se simtă inconfortabil.
Siguranța la locul de muncă depinde de evaluarea riscurilor
Câteva măsuri au fost identificate de SSM Vatra Dornei pentru managementul riscului la locul de muncă. O persoană poate începe o afacere unde apar mari pericole care ar putea duce la decese sau răni catastrofale. Puteți dezvolta propriile metode de gestionare a riscurilor utilizând pașii de mai jos:
- Recunoașteți pericolele.
- Determinați nivelul de risc pentru fiecare pericol care a fost identificat.
- Gestionați riscul pentru a reduce intensitatea și daunele pe care le provoacă.
Siguranța angajaților și a altora este în pericol considerabil, potrivit SSM Vatra Dornei. Se ia în considerare atât problemele imediate de siguranță, cum ar fi căderile, cât și problemele de sănătate pe termen lung.
Protecția Muncii Vatra Dornei respectă regulile de siguranță în muncă
Nivelul de risc pentru fiecare pericol este evaluat după ce riscurile au fost identificate. Ca sursă principală de informații pe parcursul procesului de evaluare a riscurilor, Protecția Muncii Vatra Dornei folosește această oportunitate excelentă pentru a vorbi cu angajații.
Ei sunt conștienți de angajarea lor, de riscurile de potențiale răniri și de controalele care sunt eficiente sau ineficiente. Angajații oferă adesea sugestii excelente pentru îmbunătățirea metodelor de evaluare a riscurilor.
Protecția Muncii Vatra Dornei evaluează probabilitatea riscurilor și gravitatea potențială a rănilor, respectând regulile de siguranță în muncă.
Este important de subliniat faptul că angajații sunt liberi să își schimbe preferințele în funcție de nevoi cu privire la acest echipament de siguranță în orice moment. Echipamentul cu care doresc să fie echipați trebuie să fie corespunzător activității prestate.
Reglementările SSM, mai ușor de urmat cu ajutorul RSGE Vatra Dornei
În funcție de sarcinile pe care le vor îndeplini angajații și de pericolele la care vor fi expuși, angajatorii trebuie să furnizeze anumite tipuri de echipamente individuale de protecție (EIP). În plus, experții în sănătate și securitate în muncă de la RSGE Vatra Dornei vor dezvolta adesea nevoile de EIP la fața locului.
Dacă un pericol nu poate fi înlăturat complet, acesta trebuie redus pe cât posibil. Toate pericolele ar trebui să fie supuse unei proceduri structurate de evaluare și management al riscurilor, potrivit RSGE Vatra Dornei, deși nu toate riscurile necesită această măsură.
Echipamentul de siguranță recomandat de SSM Vatra Dornei este potrivit pentru orice tip de activitate, se potrivește confortabil și corect, și este compatibil cu orice echipament de siguranță suplimentar sau haine necesare pentru muncă.
Angajatorii sunt responsabili să se asigure că instrumentele lucrătorilor sunt bine întreținute și verificate după cum este necesar. În plus, lucrătorii ar trebui să primească suficientă instruire privind utilizarea și întreținerea lor.
Asistență permanentă din partea SSM Vatra Dornei
Măsurile comune de control sunt implementate dacă SSM Vatra Dornei nu poate elimina complet un risc comun. Cele mai frecvente riscuri și controale sunt evidențiate într-un registru de risc.
Un nou training de management al riscului este disponibil și de la SSM Vatra Dornei, împreună cu un manual de management al riscului creat special pentru afaceri. Toate aceste informații specifice sunt disponibile pe pagina de contact SSM Vatra Dornei.
Semnează acordul de parteneriat cu compania noastră pentru a evita plata amenzilor pentru încălcarea legilor SSM!