SSM Turda

SSM TurdaSSM Turda a creat o suită de resurse pentru a ajuta spitalele să evalueze nevoile de siguranță la locul de muncă, să implementeze sisteme de management al securității și sănătății și să își îmbunătățească programele de manipulare sigură a pacienților.

Prevenirea rănirii lucrătorilor nu numai că îi ajută pe lucrători, ci îi ajută și pe pacienți și vor fi economisite resurse pentru spitale.

Obiectivele SSM Turda pentru bunăstarea la locul de muncă

Un sistem de management al siguranței și sănătății, implementat cu ajutorul SSM Turda, poate ajuta la construirea unei culturi a siguranței, la reducerea rănilor și la economisirea banilor.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce riscurile și rănile la locul de muncă este printr-un sistem cuprinzător de management al sănătății și securității.

Un sistem de management al securității și sănătății este un proces de colaborare pentru a găsi și remedia pericolele la locul de muncă înainte ca angajații să fie răniți sau să se îmbolnăvească.

Beneficiile implementării sistemelor de management al securității și sănătății includ protejarea lucrătorilor, economisirea de bani și eficientizarea tuturor programelor specifice pericolelor.

Un program cuprinzător de prevenire poate ajuta la abordarea problemei violenței la locul de muncă în unitățile de asistență medicală.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Turda efectuează evaluarea riscurilor

Siguranța la locul de muncă influențează pozitiv îngrijirea pacientului. De aceea, SSM Turda efectuează evaluarea riscurilor pentru evitarea unor posibile incidente cum ar fi ridicarea manuală, care poate răni îngrijitorii și, de asemenea, poate pune pacienții în pericol de cădere, fracturi, vânătăi și rupturi ale pielii.

Oboseala, rănile și stresul îngrijitorului sunt legate de un risc mai mare de erori de medicație și infecții ale pacientului.

Lucrătorii din spitale, căminele de bătrâni și alte instituții de asistență medicală se confruntă cu riscuri semnificative de violență la locul de muncă. SSM Turda a compilat o suită de resurse pentru a vă ajuta să construiți și să implementați un program cuprinzător de violență la locul de muncă în unitatea dumneavoastră de sănătate.

Strategiile și instrumentele prezentate de SSM Turda sunt menite să completeze măsurile pentru prevenirea violenței la locul de muncă pentru lucrătorii din domeniul sănătății și serviciilor sociale.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Turda

SSM Turda cataloghează spitalele ca fiind locuri de muncă periculoase ce se confruntă cu provocări unice care contribuie la riscul de rănire și îmbolnăvire.

Spitalele prezintă pericole serioase: ridicarea și mutarea pacienților, înțepături, alunecări, împiedicări și căderi, precum și potențialul pentru pacienți sau vizitatori agitați sau combativi, împreună cu un mediu dinamic, imprevizibil și o cultură unică.

Îngrijitorii au o datorie etică de a „nu face rău” pacienților, iar unii chiar își pun în pericol siguranța și sănătatea pentru a ajuta un pacient.

Munca în spital poate fi surprinzător de periculoasă. Potrivit SSM Turda, probabilitatea de rănire sau îmbolnăvire ca urmare a zilelor muncite este mai mare în spitale decât în ​​construcții și producție, două industrii despre care se crede în mod tradițional că sunt relativ periculoase.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Prin stabilirea procedurilor de evaluare și a unui proces pentru îmbunătățirea programului dumneavoastră de manipulare sigură a pacienților, puteți evalua periodic eficacitatea eforturilor spitalului dumneavoastră și puteți asigura îmbunătățirea continuă a gestionării în siguranță a pacienților și succesul pe termen lung.

Câțiva pași de evaluare de luat în considerare, recomandați de SSM Turda:

  • Stabiliți obiective care includ siguranța lucrătorilor.
  • Urmăriți succesul programului implementat de SSM Turda. Examinați numărul și tipul de răni de manipulare a pacientului, cauzele fundamentale care au dus la aceste răni, numărul de zile de muncă pierdută sau de zile de serviciu modificate și mai multe tipuri de măsuri ale programului.
  • Partajați rezultatele cu angajații dumneavoastră pentru a crea motivație și a insufla mândrie între angajați pentru a obține succes.
  • Adunați feedback de la personalul care se ocupă de pacienți. SSM Turda realizează că fiecare program va avea nevoie de ajustări după ce va fi pus în practică. Chiar și modificările mici pot îmbunătăți considerabil utilizarea echipamentelor și implicarea lucrătorilor.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Rănile și bolile au un cost ridicat. Când un angajat este rănit la locul de muncă, spitalele plătesc prețul în mai multe moduri, inclusiv:

-compensarea lucrătorilor pentru salariile pierdute și costurile medicale;

-personal temporar, ore suplimentare atunci când angajații răniți lipsesc de la muncă;

-scăderea productivității și a moralului pe măsură ce angajații devin obosiți fizic și emoțional.

Programele, politicile și echipamentele de manipulare sigură a pacienților pot ajuta la reducerea cost-eficiență a celor mai mari cauze a vătămărilor la locul de muncă.

Contactați SSM Turda pentru elaborarea programelor și politicilor SSM!