SSM Tecuci

SSM TecuciSSM Tecuci acordă o atenție sporită prevenirii primare a pericolelor, pentru asigurarea securității și sănătății la locul de muncă sub toate aspectele. Conform Legii nr.319/2006, sănătatea a fost definită ca o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă, care nu se limitează la simpla absență a bolii sau a infirmității.

Obiectivele SSM Tecuci pentru bunăstarea la locul de muncă

Sănătatea ocupațională este un domeniu multidisciplinar al îngrijirii sănătății care permite individului să-și asume ocupația într-un mod care dăunează mai puțin sănătății sale. Sănătatea a fost definită într-un înțeles mai larg decât promovarea comună a sănătății și securității la locul de muncă, prin prevenirea daunelor cauzate de orice pericol accidental prezent la locul de muncă.

Echipa SSM Tecuci lucrează în domeniul sănătății ocupaționale, iar specialiștii noștri provin dintr-o gamă largă de discipline și profesii, inclusiv medicină, psihologie, epidemiologie, fizioterapie și reabilitare, medicina muncii, factori umani și ergonomie și multe altele.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Tecuci efectuează evaluarea riscurilor

Pericolele fizice afectează mulți oameni la locul de muncă. Pierderea auzului este cea mai frecventă vătămare profesională. Lucrătorii sunt expuși la niveluri de zgomot periculoase la locul de muncă, ceea ce duce la compensarea acestora pentru pierderea auzului.

SSM Tecuci avertizează muncitorii asupra riscurilor de căderi care sunt, de asemenea, o cauză comună de răni și decese la locul de muncă, în special în construcții, minerit, transporturi, asistență medicală și curățarea și întreținerea clădirilor.

Mașinile sunt echipate cu piese în mișcare, margini ascuțite, suprafețe fierbinți și alte pericole care pot zdrobi, arde, tăia, forfecare, străpunge sau pot lovi sau răni în alt mod lucrătorii dacă sunt utilizate într-un mod nesigur.

SSM Tecuci efectuează evaluarea riscurilor și oferă consiliere cu privire la o gamă largă de probleme de sănătate în muncă:

– cum pot fi evitate anumite condiții preexistente care cauzează o problemă la angajare;

-postura corectă pentru muncă;

-frecvența pauzelor;

-acțiunea preventivă care poate fi întreprinsă, etc.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Tecuci

SSM Tecuci a identificat și recomandă măsuri de precauție pentru muncitorii din diferite sectoare de activitate:

  • Riscul biologic (pericol biologic) apare din cauza microorganismelor infecțioase, cum ar fi virușii și toxinele pe care le produc (cum ar fi antraxul). Riscurile biologice afectează lucrătorii din multe sectoare; gripa, de exemplu, afectează o populație mare de lucrători.
  • Cei care lucrează în aer liber, inclusiv fermieri, grădinari și muncitori în construcții, riscă să se expună la numeroase pericole biologice, inclusiv mușcături și înțepături de animale, contactul cu plante otrăvitoare și boli transmise de animale, cum ar fi virusul West Nile și boala Lyme.
  • Lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății veterinare, riscă expunerea la agenți patogeni transmiși prin sânge și la diferite boli infecțioase, în special la cele emergente.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Factorii de risc specifici pentru sănătatea și securitatea în muncă variază în funcție de sectorul economic și de activitate. De exemplu, lucrătorii din construcții ar putea fi expuși în mod deosebit riscului de cădere, în timp ce pescarii ar putea fi expuși unui risc deosebit de înec.

Datorită experienței în domeniul securității și sănătății în muncă, SSM Tecuci a identificat industriile pescuitului, aviației, lemnului, prelucrarea metalelor, agricultură, minerit și transporturi printre cele mai periculoase pentru muncitori. În mod similar, riscurile psihosociale, cum ar fi agresiunea la locul de muncă, sunt mai pronunțate pentru unele grupuri profesionale, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, poliția, ofițerii de închisori și profesorii.

Pentru toate aceste tipuri de meserii, SSM Tecuci actualizează și îmbunătățește permanent măsurile SSM implementate cu ajutorul angajatorilor și angajaților.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

În legislația pentru securitatea și sănătatea în muncă este prevăzut ansamblul măsurilor preventive care trebuie adoptate în mod continuu pentru a face locurile de muncă sigure și sănătoase, astfel încât să se evite sau să se reducă expunerea lucrătorilor la riscurile aferente.

SSM Tecuci respectă normele legislative și își asumă răspunderea în cazul controalelor din partea ITM Tecuci sau Inspecția Muncii Tecuci. Echipa noastră întocmește toată documentația specifică cerută de aceste instituții. Scăpați astfel de grija amenzilor sau a răspunderii penale.

Apelați la ajutorul SSM Tecuci, accesând pagina de contact, pentru bunul mers al afacerii dumneavoastră!