SSM Sebeș

SSM SebeșSSM Sebeș are printre priorități protecția împotriva incendiilor. Asigurarea protecției se referă la măsurile luate pentru a preveni ca incendiul să devină distructiv, pentru a reduce impactul unui incendiu necontrolat și pentru a salva vieți și proprietăți.

Obiectivele SSM Sebeș pentru bunăstarea la locul de muncă

SSM Sebeș a identificat elementele esențiale de bază ale protecției împotriva incendiilor:

  • Studiul focului. Pentru a afla cauzele incendiului, tehnicile de stingere a incendiului, echipamentele de detectare și stingere și utilizările acestora, precum și regulile și reglementările legate de construcția clădirilor.
  • Protecție activă la incendiu. Include detectarea manuală sau automată a incendiului, utilizarea de alarme de incendiu și de fum, stingerea incendiilor și primul ajutor.
  • Protecție pasivă împotriva incendiilor. Proiectarea clădirilor și a infrastructurilor, utilizarea materialului rezistent la foc în construcții, asigurarea izolației la foc, pereți și uși anti foc, uși de fum, instruire pentru stingerea incendiilor, semnalizare, marcaje și planuri de evacuare.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Sebeș efectuează evaluarea riscurilor

Reglementările de incendiu în vigoare trebuie implementate în fabrici, spații de locuit, locuri publice și mijloace de transport. Educația privind incendiul și exercițiile regulate de incendiu sunt, de asemenea, probleme majore de conformitate asigurate de SSM Sebeș.

Evaluarea riscurilor într-o companie înseamnă și identificarea dispozitivelor folosite la stingerea incendiilor, respectiv extinctoarele. Acestea sunt dispozitive portabile folosite pentru a stinge incendiile mici sau pentru a reduce extinderea acestora înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Stingătoarele sunt păstrate la îndemână în locuri ușor accesibile, și anume puncte de incendiu, în clădiri, fabrici, locuri publice sau mijloace de transport. Tipurile și numărul de stingătoare impuse legal pentru o zonă sunt reglementate de legislația de securitate și sănătate la locul de muncă, în vigoare în zona respectivă.

SSM Sebeș comercializează diferite tipuri de stingătoare, în conformitate cu reglementările de siguranță, prin intermediul magazinului cu profil SSM. Oferim, de asemenea, și instruire pentru manipularea în siguranță a extinctoarelor companiilor interesate.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Sebeș

Un plan de securitate la incendiu este un document oficial care conține procedurile de urmat în caz de incendiu. SSM Sebeș oferă instruire pentru fiecare angajat, astfel încât aceștia să cunoască procedurile care trebuie urmate înainte de orice incendiu pentru a evita orice tip de neînțelegere sau bruiaj care poate duce în mod inutil la moartea lor sau a altor angajați.

Un plan de securitate la incendiu este un document care conține toate informațiile necesare despre procedurile de siguranță care trebuie urmate în cazul unui incendiu. Acest plan acoperă tipurile de incendii care pot apărea, ce tip de stingătoare vor fi utilizate în ce cazuri, ce căi de urgență trebuie urmate în cazul izbucnirii incendiului.

În plus, acest plan acoperă și procedurile de alarmare, proceduri de recunoaștere și raportare a condițiilor nesigure, planuri de evacuare, etc. Măsurile de protecție împotriva incendiilor sunt specificate la întocmirea unui plan de securitate la incendiu de SSM Sebeș odată cu oferta de colaborare și pot include:

  • Implementarea practicilor și exercițiilor de planificare a siguranței.
  • Oferirea de educație privind riscurile de incendiu și siguranță.
  • Efectuarea de cercetări și investigații.
  • Planificarea siguranței.
  • Instruirea și testarea sistemelor de atenuare.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Măsurile SSM pot fi îmbunătățite alegând o rută de evacuare definită în mod clar. Dacă alarma se declanșează, urmați procedurile și mergeți la punctul de întâlnire folosind traseul de evacuare definit într-un mod clar și calm. Este recomandat să folosiți scările din turnurile de birouri în locul lifturilor, dar întotdeauna orientați-vă după planul de evacuare a clădirii.

SSM Sebeș recomandă ca în drum spre punctul de evacuare să conștientizați și poziția colegilor de muncă, astfel încât să puteți oferi sau solicita ajutor în caz de nevoie. Toată lumea ar trebui să fie responsabilă pentru un prieten la serviciu, astfel încât toată lumea să poată fi numărată.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Un incendiu poate începe oriunde, așa că SSM Sebeș recomandă angajaților să știe din timp unde sunt amplasate stingătoarele. Totuși, asta nu este suficient; angajații ar trebui să știe și cum acestea funcționează. Majoritatea stingătoarelor rulează folosind „PASS:” trageți de știft, îndreptați furtunul, strângeți mânerul și folosiți o mișcare de măturat pentru a stinge!

Potrivit statisticilor provenite din evaluările riscurilor, cele mai multe incendii au loc după-amiaza și provin din probleme de gătit și depozitare. Jumătate din lupta contra incendiilor se duce prin prevenirea lor, așa că este important ca siguranța să fie prioritară.

Evitați costurile suplimentare cauzate de încălcarea legislației SSM accesând pagina de contact a SSM Sebeș!