SSM Salonta

SSM SalontaSSM Salonta colaborează cu companiile din localitatea dumneavoastră pentru ca angajatorii să obțină evaluări la locul de muncă sau programe de formare în practici ergonomice, care pot reduce semnificativ șansele de accidentare profesională.

Ergonomia își propune să se asigure că cerințele umane pentru o muncă sigură și eficientă sunt îndeplinite în proiectarea sistemelor organizaționale.

Obiectivele SSM Salonta pentru bunăstarea la locul de muncă

Aceste alegeri ar trebui să fie varianta ușoară pentru majoritatea organizațiilor. Cu toate acestea, în ciuda îmbunătățirilor majore de-a lungul anilor, organizațiile ar putea beneficia în continuare de mai multă instruire în materie de siguranță.

SSM Salonta a primit solicitări de la diferiți lucrători care și-au exprimat interesul să primească mai multă instruire, ceea ce sugerează că s-au simțit nepregătiți pentru locurile lor de muncă.

Chiar dacă toți angajații primesc instruire în materie de siguranță atunci când debutează într-un post nou, merită să se evalueze eficacitatea acestei instruiri. Rezultatele învățării sunt transferabile la locurile de muncă ale angajaților, iar formarea este oferită și din alte motive decât cele de conformitate.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Salonta efectuează evaluarea riscurilor

Conform evaluărilor de risc făcute de SSM Salonta, lucrătorii temporari reprezintă un procent semnificativ din totalul forței de muncă și acest procent continuă să crească. Depășește chiar creșterea numărului de lucrători permanenți.

În timp ce antreprenorii pot angaja lucrători temporari ca măsură de economisire a costurilor, realitatea este că acești lucrători îndeplinesc adesea locuri de muncă cu risc ridicat, în timp ce primesc mai puțină pregătire decât lucrătorii permanenți. SSM Salonta notează că lucrătorii temporari suferă răni mult mai des decât lucrătorii permanenți din această cauză.

Rezultatul înseamnă pericole care sunt abordate doar parțial. Când un lucrător temporar cade, de exemplu, am putea remarca o pregătire insuficientă ca una dintre cauze, iar concluzia este că le este oferită mai puțină pregătire lucrătorilor temporari.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Salonta

Companiile se confruntă cu o alegere grea. Ei trebuie fie să-și reducă dependența de lucrătorii temporari, fie să investească mai multe resurse în formarea acestora. În caz contrar, orice costuri care sunt economisite prin angajarea lucrătorilor temporari vor fi anulate sau depășite de cele suportate dintr-o rată de incidente crescută.

Din constatările SSM Salonta reiese că riscurile ergonomice sunt universale și afectează atât lucrătorii din teren, cât și pe cei care lucrează la birou. Și în timp ce companiile identifică și implementează adesea controale pentru pericolele ergonomice pe șantier, lucrătorii de birou nu au primit întotdeauna aceeași atenție.

SSM Salonta încearcă să schimbe această tendință. Ergonomia a devenit un subiect la modă în urma creșterii aranjamentelor de lucru de acasă. Deși acești angajați nu sunt prezenți la locul de muncă, angajatorii sunt totuși responsabili pentru bunăstarea lor în timp ce își desfășoară activitatea, oriunde s-ar afla.

Ergonomia își propune să reducă astfel de leziuni prin proiectarea spațiilor de lucru, unelte, sarcini și echipamente care ajută la menținerea sănătății fizice a lucrătorilor. Scopul ergonomiei variază de la oferirea unui mediu de lucru sigur angajaților până la creșterea competenței și confortului acestora.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

SSM Salonta definește ergonomia ca fiind studiul persoanelor la locul de muncă, care are ca scop reducerea stresului fizic și a leziunilor rezultate asociate cu munca, cum ar fi leziuni prin suprasolicitare, postură proastă și tulburări musculare sau scheletice mai grave.

De asemenea, poate îmbunătăți eficiența muncii. Într-un anumit loc de muncă, domeniile de specializare demonstrează competențe mai profunde în ergonomie. SSM Salonta dă exemple:

  • Ergonomia fizică: Aceasta se referă la impactul caracteristicilor anatomice, antropometrice, fiziologice și biomecanice ale lucrătorilor în timp ce aceștia desfășoară activitate fizică.
  • Ergonomia cognitivă: aceasta este legată de procesele mentale, cum ar fi intuițiile, memoria, analiza și răspunsul motor, deoarece acestea influențează conexiunile dintre lucrători și alte elemente ale unui sistem.
  • Ergonomia organizațională: Combină elemente de ergonomie fizică și cognitivă și cuprinde cele mai recente dintre aceste domenii. Această zonă lucrează pentru optimizarea sistemelor sociale și tehnice, împreună cu structurile și politicile lor organizaționale.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Problema este că atât angajații, cât și angajatorii tind să aibă cunoștințe superficiale despre pericolele ergonomice și măsurile de control corespunzătoare. Angajații care își petrec cea mai mare parte a orelor de lucru la un birou încă au nevoie de pregătire și echipament SSM pentru a preveni tulburările de orice fel.

Riscurile discutate nu sunt la fel de evidente ca cele prezentate de înălțimi, substanțe chimice dure și mașini grele. Sunt mai subtile și sistemice. Pentru a obține o imagine completă, SSM Salonta ia în considerare toate pericolele de la locurile de muncă, inclusiv cele mai puțin evidente.

Solicitați oferta SSM Salonta pentru a obține evaluarea riscurilor, evitând costurile suplimentare derivate din nerespectarea legilor de securitate și sănătate în muncă!