SSM Pucioasa

SSM Pucioasa
SSM Pucioasa vă pune la dispoziție, prin intermediul magazinelor de profil, echipament individual de protecție pentru condiții speciale. Cerințele minime ale legilor SSM cu privire la dotarea muncitorilor cu echipament de protecție sunt aprobate prin Hotărârea de Guvern nr.1048/2006.

Echipamente speciale pentru lucrul în condiții de căldură

Lucrul în aer liber pe timpul verii, în condiții de căldură, necesită echipamente speciale. Angajații și supraveghetorii trebuie să fie instruiți pentru a putea detecta semnele timpurii de stres termic (SSM Pucioasa vă ajută cu programe de instruire). Programul de lucru ar trebui să permită perioade de odihnă adecvate și posibilitatea consumului de lichide. Controalele tehnice adecvate, echipamentele de protecție personală și practicile de lucru sunt eficiente în reducerea riscului de stres termic.

SSM Pucioasa vă avertizează asupra extenuării din cauza căldurii

Angajații care lucrează în condiții de căldură extremă trebuie să recunoască semnele de deshidratare, leșin, crampe de căldură, epuizare de căldură și insolație. În aceste condiții sistemele personale de răcire pot ajuta la reducerea riscului de stres termic. SSM Pucioasa vă recomandă:

-îmbrăcămintea care reflectă căldura, protejează (ca dezavantaj: apar probleme la evaporarea transpirației);

-utilizarea vestelor de gheață sau veste de răcire care elimină căldura de pe piele. Permit libertatea de mișcare;

-programe de instruire, vă ajută să evitați extenuările din cauza căldurii.

Ce este epuizarea termică?

Epuizarea termică nu este cea mai gravă problemă de sănătate, în schimb este cea mai frecventă afecțiune legată de căldură. Apare atunci când muncitorii transpiră abundent și nu consumă lichide suficiente. SSM Pucioasa vă indică simptomele întâlnite:

-transpirație;

-oboseala permanentă, posibil asociată cu stări de amețeală;

-senzații de greață;

-pielea palidă, umedă sau înroșită.

În aceste cazuri, de folos este odihna într-un loc răcoros. Trebuie evitat consumul de cofeină (cola), ceai cu gheață sau cafea.

Insolația, semne și remedii

Cea mai gravă problemă de sănătate pentru muncitorii care lucrează în condiții de căldură este insolația. În cazul excesului de căldură, corpul nu-și poate regla temperatura, transpirația se oprește, iar victimele pot deceda, dacă nu primesc ajutor imediat (optați pentru cursurile de prim ajutor oferite de SSM Pucioasa). Simptomele sunt:

-confuzie mentală, delir, leșin sau convulsii;

-crește temperatura corpului;

-pielea este fierbinte, uscată și își schimbă culoarea în roșu sau albăstrui.

Cel mai eficient remediu este solicitarea ambulanței. Victima trebuie mutată într-o zonă răcoroasă, și este nevoie de ventilație pentru a-i scădea temperatura corpului.

Crampele de căldură sau spasmele musculare

Crampele de căldură sau spasmele musculare sunt de obicei dureroase. Aceste simptome apar atunci când muncitorii consumă cantități mari de apă și nu înlocuiesc sărurile pierdute prin transpirație. În cazul spasmelor, mușchii obosiți sunt cei mai afectați. Crampele pot apărea în timpul sau după terminarea lucrului. Remediul constă în consumul soluțiilor cu electroliți (băuturi consumate de sportivi). În cazurile grave este nevoie de asistență medicală de specialitate.

Sincopele de căldură sau leșinul

Leșinul apare atunci când unele persoane nu sunt obișnuite să lucreze în mediul cald și sunt nevoite să stea în picioare. Ca remediu este indicată deplasarea, care reduce probabilitatea stărilor de leșin. Semnele care apar sunt:

-pierderea scurtă a cunoștinței;

-pielea transpirată, temperatura corpului normală;

-fără semne de insolație sau epuizare termică.

Retragerea într-un loc răcoros este de obicei eficientă. În caz contrar trebuie solicitată asistență medicală.

Erupțiile cutanate

Sunt denumite și călduri înțepătoare și pot apărea în medii calde și umede, unde transpirația nu se evaporă ușor. Poate deveni foarte inconfortabile prin apariția pe suprafețe mari ale corpului. Erupția termică este prevenită prin odihnă într-un loc răcoros, lăsând pielea să se usuce. Senzațiile de iritație sau mâncărime sunt evitate prin păstrarea pielii curată și uscată și purtarea hainelor largi. Sunt de folos băile reci și aerul condiționat.

Controale tehnice pentru prevenirea stresului termic

Controalele tehnice pot ajuta la reducerea expunerii la căldură. Pentru a lua cele mai bune măsuri de protecție sunt necesare măsuri de instruire și formare a angajaților. SSM Pucioasa vă poate ajuta prin oferta afișată în pagina de contact.

Solicitați ajutor și veți obține contracte de colaborare care includ consilierea pe toată durata implementării măsurilor SSM!