SSM Pitești

SSM PiteștiSSM Pitești este furnizorul dumneavoastră de încredere în domeniul securității și sănătății în muncă. Una dintre îndatoriri este să respecte HG nr.971/2006, actualizată, care prevede cerințele minime de semnalizare a securității și sănătății la locul de muncă.

SSM Pitești vă întocmește programele de siguranță

Pentru menținerea muncitorilor în siguranță la locul de muncă este necesară întocmirea programelor de siguranță. SSM Pitești vă prezintă câteva obiective incluse în aceste programe. Sistemele de siguranță joacă un rol cheie în aspecte legate de securitate. Diversitatea pericolelor potențiale, cerințele echipamentelor de protecție, riscurile chimice, trebuie să fie semnalizate corespunzător prin indicatoare, afișe sau panouri pentru podea, pereți sau pentru alte locuri. Mai sunt folosite etichete, bannere sau chiar semne virtuale.

  • Semnele de siguranță pentru podele sunt construite pentru a rezista traficului cu utilaje și sunt rezistente la substanțe chimice, la apă sau radiații ultraviolete.
  • Semnele de siguranță pentru perete sunt confecționate din mai multe tipuri de materiale: PVC, aluminiu, vinil cu spate adeziv. Puteți selecta materialul de care aveți nevoie în unitatea dumneavoastră.

Semnele de siguranță respectă normele SSM

Semnele de siguranță sunt realizate din cel mai dur material existent pentru a se asigura o perioadă lungă de folosire. Principala cerință în confecționarea sistemelor de siguranță este respectarea normelor SSM (Legea securității și sănătății în muncă nr.319/2006).

Deoarece securitatea muncitorilor este o prioritate pentru SSM Pitești, implementarea măsurilor de menținere a siguranței este mult mai ușoară dacă apelați la sprijinul specialiștilor noștri. Această colaborare poate fi cheia pentru o activitate productivă și o afacere de succes.

Unde întâlnim semne de siguranță?

SSM Pitești vă spune unde pot fi întâlnite semnele de siguranță. Ele există în restaurante, la ferme, piscine, în școli și, cel mai important, în toate locurile de muncă. Prezența acestor semne este esențială pentru menținerea sănătății și securității angajaților sau a publicului. Absența lor poate pune în pericol vieți omenești, întrucât nu sunt cunoscute potențialele pericole sau condițiile periculoase, dacă nu sunt recunoscute imediat.

  • Semnele de siguranță reduc pericolele chimice prin identificarea substanțelor chimice periculoase. Etichetele sunt un exemplu excelent de identificare în ce privește siguranța chimică. Îndeplinirea sarcinilor de serviciu zilnice depinde de etichetarea produselor cu care se lucrează.
  • Semnele de siguranță pot fi personalizate cu diferite simboluri pentru a putea satisface nevoile dumneavoastră.

Semnele de pericol

Situații precum pericole chimice, fulgere de arc, pericol de alunecare, deplasare sau cădere, pericole de incendiu, atmosfere periculoase sau echipamente periculoase sunt semnalate prin existența semnelor de pericol. Toate aceste semne trebuie să respecte măsurile de securitate și sănătate în muncă.

În cazul semnalării locurilor unde sunt amplasate echipamentele de prim ajutor sau echipamentele de stingere a incendiilor sunt folosite semne distinctive care direcționează muncitorii. Marcarea acestor articole este esențială atunci când apar situații de urgență.

Semnele de ieșire sau intrare indică locația căilor de evaluare și puncte de întâlnire esențiale pentru sănătatea angajaților.

Locuri de muncă marcate cu semne suplimentare

SSM Pitești vă arată și alte semne de siguranță folosite, în afara celor obligatorii. Adăugarea semnelor informaționale contribuie la siguranța locului de muncă.

  • Semne de interzicere. Sunt semnele care indică oamenilor interzicerea fumatului, a restricțiilor de pătrundere în anumite zone, a purtării unui anumit tip de încălțăminte.
  • Semne de securitate. Aceste semne protejează populația și proprietățile prin îndepărtarea de locuri unde nu ar trebui să meargă.
  • Semne de birou. Folosirea acestor semne oferă adesea indicații și instrucțiuni pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Obțineți sfaturi specializate

Orice semn care ajută la creșterea siguranței oamenilor trebuie să fie folosit.

Recomandarea SSM Pitești pentru organizațiile de muncă este ca semnele folosite să fie în conformitate cu legile în vigoare în domeniul securității și sănătății în muncă. De asemenea, trebuie evitată utilizarea prea multor semne într-o zonă, mesajele importante putând fi trecute cu vederea.

Pentru mai multe informații, despre respectarea regulilor SSM, contactați echipa noastră în vederea unei eventuale colaborări!

Sunați acum și veți evita amenzile în cazul controalelor de profil!