SSM Piatra Neamț

SSM Piatra Neamț
SSM Piatra Neamț confirmă beneficiile reflectate de informațiile, instrucțiunile și instruirile necesare pentru asigurarea, pe cât posibil, a sănătății și siguranței angajaților într-o întreprindere.

Sute de persoane mor în fiecare an în accidente de muncă și mult mai multe sunt rănite, suferind boli cauzate de munca prestată.

Prevenirea accidentelor și a stării de sănătate cauzate de muncă ar trebui să fie o prioritate cheie pentru toată lumea la locul de muncă. Managementul sănătății și securității în muncă este parte integrantă a unui management bun în general.

Abordarea sănătății și siguranței nu ar trebui să fie văzută ca o povară de reglementare, dacă luăm în calcul oportunitățile semnificative (sfaturi utile primiți de la SSM Piatra Neamț).

Obligațiile angajatorilor

Conform Legii sănătății și siguranței în muncă, angajatorii au obligația de a crea locuri de muncă în care sănătatea și siguranța să fie controlate corespunzător. Evaluarea riscurilor la locul de muncă trebuie făcută prin consultarea angajaților sau a unui reprezentant SSM Piatra Neamț ales de aceștia sau numit de sindicat.

Întreprinderile care investesc în sănătate și securitate în muncă se bucură întotdeauna de beneficiile SSM Piatra Neamț obținând avantaje semnificative. Investițiile făcute conduc la mărirea competitivității, profitabilității şi motivaţiei angajaţilor. Imediat ce se implementează o politică SSM eficientă pot fi prevenite și reduse la minimum accidentele şi bolile.

Calitatea procesului de recrutare și păstrare a angajaților, precum și o politică bună în privința SSM conduc la păstrarea și câștigarea de noi contracte, menținându-se un nivel crescut de producție.

Care sunt beneficiile SSM Piatra Neamț?

Beneficiile SSM Piatra Neamț pot include riscuri și costuri reduse, rate mai mici de absență a angajaților de la locul de muncă, mai puține accidente. Se creează o relație bună între furnizori și parteneri datorită reputației câștigată prin responsabilitate corporativă în rândul investitorilor, clienților. Crește productivitatea, deoarece angajații sunt mai sănătoși, mai fericiți și mai bine motivați. Nu în ultimul rând, scad amenințările de acțiune în justiție.

O bună gestionare a SSM într-o unitate este în legătură directă cu îmbunătățirea performanței și a rentabilităţii.

Aprecierea muncitorilor și implicarea acestora în luarea deciziilor creează un loc de muncă performant.

Atribuirea compețentelor potrivite angaților și credibilitatea măsurilor luate în domeniul SSM conduc la găsirea de noi soluții la problemele apărute în timpul procesului de producție. Îmbunătățirea nivelului de motivație a lucrătorilor duce la o mai bună cooperare și la creșterea moralului forței de muncă (vă ajută și măsurile SSM Piatra Neamț).

Strategii de gestionare a SSM

O strategie de gestionare solidă atrage în număr mare beneficiile SSM Piatra Neamț, cum ar fi:

-datorită reducerii absenteismului, crește productivitatea muncii;

-scad costurile cu asistența medicală;

-lucrătorii în vârstă sunt menținuți în activitate;

-scade numărul de persoane cu program de lucru redus pentru îngrijirea unui membru al familiei;

-întreprinderile pot răspunde aşteptărilor clienţilor în materie de SSM şi încurajează forţa de muncă să rămână activă mai mult timp;

-crește devotamentul salariaţilor faţă de întreprindere;

-construirea unei forţe de muncă mai competente şi mai sănătoasă duce la obținerea unor lucrători capabili și mult mai bine instruiți;

-sunt reduse costurile şi perioadele de întrerupere a activităţii;

-este protejată și îmbunătățită imaginea de marcă şi valoarea de marcă.

Gestionarea deficitară a SSM

Securitatea neadecvată și starea de sănătate precară la locul de muncă presupun cheltuieli. O gestionare deficitară a SSM face ca pierderile să nu fie de neglijat, fiind înregistrate pagube în rândul lucrătorilor individuali, cât și în sistemele naționale de sănătate.

Printre efectele negative se numără și pensionarea anticipată cu costuri ridicate, pierderea de personal calificat, prezentarea angajaților bolnavi la locul de muncă, crescând probabilitatea de a face greșeli, precum și costurile medicale mult mai mari.

Sfaturi eficiente de ţinere sub control a riscurilor

  • Luați măsuri de siguranță pentru a preveni rănirea sau îmbolnăvirea din cauza muncii prestate!
  • Obțineți mai multe informații despre cultura pozitivă a sănătății și siguranței, astfel încât să devină o obișnuință munca sigură și sănătoasă!
  • Protejați sănătatea și siguranța colegilor sau a angajaților dumneavoastră, pentru a evita suferința pe care o provoacă accidentele și boala!
  • Procesele de monitorizare şi revizuire din punct de vedere al SSM să fie continue!

Sprijin pentru a obține beneficiile SSM

Firmele de protecția muncii implementează în mod corespunzător politica SSM.

Pentru a obține beneficiile SSM, angajatorii trebuie consiliați în permanență în vederea conformării cu cerințele legale SSM. Efectele consilierii sunt reflectate de scăderea numărului de accidente de muncă, boli profesionale, incendii…

Apelați acum la specialiștii noștri pentru a obține beneficiile SSM, accesând mult mai ușor informațiile și instruirea în materie de sănătate și siguranță în muncă!

Societățile dumneavoastră pot suporta cheltuieli suplimentare, cum ar fi pierderile neasigurate și pierderea reputației, care ar duce la scăderea producției, deteriorarea produselor sau la demotivarea angajaților.

Angajații noștri vă pot ajuta să evitați costurile financiare ale accidentelor și ale bolilor profesionale!