SSM Oravița, ca parte a standardului SSM pentru planurile de prevenire a incendiilor, anunță angajatorii că sunt obligați să informeze angajații cu privire la pericolele de incendiu la care vor fi expuși la atribuirea inițială a unui loc de muncă.
Obiectivele SSM Oravița pentru bunăstarea la locul de muncă
Legislația de prevenire și stingere a incendiilor obligă angajatorii să se asigure că numărul, distanța și locația detectoarelor de incendiu se bazează pe datele de proiectare obținute din experiența de teren sau teste, studii de inginerie, recomandările producătorului sau o listă de laborator de testare recunoscută.
Dacă această declarație este susținută în unitate, atunci angajații, rezidenții și vizitatorii sunt bine protejați de rănile cauzate de incendii. SSM Oravița recomandă alarmele și detectoarele de incendiu, care sunt esențiale pentru a menține angajații în siguranță la locul de muncă.
Odată declanșate alarmele, ocupanții sunt atenționați că este prezent un incendiu și trebuie luate imediat măsuri ulterioare. Aceasta poate fi fie stingerea incendiului cu echipamente de protecție împotriva incendiilor, cum ar fi stingătoarele de incendiu, fie ieșirea în siguranță din clădire.
SSM Oravița efectuează evaluarea riscurilor
Pregătirea pentru inspecțiile SSM Oravița este scopul principal atunci când se încearcă dezvoltarea unei relații de lucru pozitive între inspectorul de incendiu și muncitori. În cazul acestor vizite, este întotdeauna bine ca angajații să fie pregătiți și la curent cu inițiativele de întreținere și apărare împotriva incendiilor.
Lucrurile pe care inspectorii de securitate la incendiu le vor verifica cel mai probabil sunt următoarele:
- Inspectorul va verifica sistemele de siguranță existente. Acestea includ echipamentul activ și pasiv de protecție împotriva incendiilor.
- Sistemele active de protecție împotriva incendiilor includ sisteme de sprinklere, stingătoare și alarme de fum, etc.
- Sistemele pasive de protecție împotriva incendiilor includ tot ceea ce împiedică răspândirea incendiilor sau ajută la ieșire, de exemplu, semnele de ieșire luminoase, precum și ușile de ieșire.
- Inspectorul va determina pericolele de incendiu care există în clădire și modalitățile în care se poate declanșa un incendiu și se va asigura că respondenții de urgență au acces ușor la instalație în caz de urgență.
Măsuri de precauție recomandate de SSM Oravița
Orientările generale sunt enumerate de SSM Oravița pentru a ști unde trebuie plasate alarmele de incendiu:
- Ar trebui să existe cel puțin un detector de incendiu în fiecare cameră, zonă de depozitare și hol.
- Asigurați-vă că citiți instrucțiunile producătorului privind suprafața pentru care este evaluat un detector de incendiu.
- Ar trebui să existe cel puțin un detector în dulapuri, lifturi, casele scărilor, puțurile de montaj sau alte spații închise.
- Acolo unde este nevoie doar de unul într-o cameră, asigurați-vă că este centralizat.
- Toate detectoarele de incendiu trebuie să fie la distanță de ventilatoarele de tavan. Ventilatoarele pot interfera cu detectarea incendiului.
- Nu instalați în apropierea ferestrelor, ușilor sau canalelor unde curenții de aer pot cauza probleme la detectarea incendiului.
- Pentru a oferi cea mai bună protecție atunci când instalați alarme de incendiu, interconectați alarmele pentru ca toate să se declanșeze atunci când este declanșată doar una.
- Asigurați-vă că sunt toate de la același producător, altfel este posibil să nu aibă succes.
Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM
În general, SSM Oravița nu recomandă un anumit număr de alarme de incendiu necesare unei clădiri. Depinde doar de specificațiile producătorului, precum și de designul clădirii. Alarmele pot fi instalate atât de angajați, cât și de profesioniști angajați.
Dacă există vreo incertitudine în aplicarea acestui tip de echipament de protecție împotriva incendiilor, întotdeauna există cineva la care să apeleze, care este un expert al SSM Oravița.
Firma noastră încurajează angajatorii să instruiască lucrătorii despre potențialele pericole de incendiu la locul de muncă și despre cum să reacționeze în siguranță în cazul unei urgențe de incendiu, de la rutele de evacuare până la utilizarea echipamentului de stingere a incendiilor.
Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM
A avea un program de instruire pentru siguranța împotriva incendiilor nu ar trebui să fie privit ca o obligație a măsurilor PSI, ci un program de instruire complet care va ajuta la prevenirea incendiilor prin educarea angajaților.
Antrenamentele de securitate la incendiu sunt oferite de SSM Oravița cel puțin o dată pe an, nu numai pentru că toată lumea are nevoie de o perfecționare, ci și pentru că certificatele de securitate la incendiu expiră.
Angajatorii pot analiza siguranța la incendiu și pot colabora cu specialiștii noștri pentru a oferi instruire atunci când locul de muncă este cel mai puțin aglomerat, astfel încât tot personalul să poată participa.
Respectați legislația SSM, oferind posibilitatea participării angajaților la cursurile de instruire oferite de SSM Oravița!