SSM Marghita

SSM MarghitaSSM Marghita își desfășoară activitatea respectând Legile privind sănătatea și securitatea în muncă a angajaților. Normele acestor legi se aplică tuturor angajatorilor, persoanelor care desfășoară activități independente și angajaților de la locurile lor de muncă. Aceasta include angajații cu durată determinată și angajații temporari.

Obiectivele SSM Marghita pentru bunăstarea la locul de muncă

Drepturile și obligațiile atât ale angajatorilor, cât și ale angajaților, în ceea ce privește sănătatea și securitatea la locul de muncă sunt stabilite în Legea nr.319 privind securitatea și sănătatea la locul de muncă din 2006. Această lege prevede, de asemenea, amenzi și sancțiuni substanțiale pentru orice încălcare a legilor de securitate și sănătate.

SSM Marghita vorbește despre legile specifice de sănătate și siguranță, care sunt stabilite în Reglementările privind securitatea și sănătatea la locul de muncă. Găsiți detalii despre aceste reglementări pe site-ul SSM Marghita.

În calitate de angajat, îndatoririle dumneavoastră la locul de muncă includ:

  • Să aveți grijă rezonabilă pentru a vă proteja securitatea și sănătatea dumneavoastră și a altor persoane la locul de muncă.
  • Nu vă angajați într-un comportament neadecvat care vă va pune în pericol pe dumneavoastră sau pe alții.
  • A nu fi sub influența băuturilor sau a drogurilor la locul de muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Marghita efectuează evaluarea riscurilor

Angajatorii trebuie să asigure securitatea, sănătatea și bunăstarea angajaților lor la locul de muncă, în măsura în care este rezonabil posibil. Pentru a preveni vătămările la locul de muncă și afectarea sănătății, angajatorul trebuie:

  • Să asigure și să mențină un loc de muncă sigur (lucrătorii să utilizeze instalații și echipamente sigure).
  • Să prevină riscurile legate de angajații care folosesc orice articol sau substanță și de expunerea la agenți fizici, zgomot și vibrații.
  • Să prevină orice comportament necorespunzător care poate pune în pericol securitatea, sănătatea și bunăstarea angajaților.
  • Să ofere instruire angajaților cu privire la securitate și sănătate.
  • Să furnizeze îmbrăcăminte și echipament de protecție angajaților.

SSM Marghita efectuează evaluarea riscurilor la locul de muncă și întocmește declarația de siguranță pentru orice risc de pericole. Declarația include detalii despre persoanele din forța de muncă care sunt responsabile pentru problemele de siguranță. Angajații ar trebui să aibă acces la această declarație, iar angajatorii ar trebui să o revizuiască în mod regulat.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Marghita

Angajatorii ar trebui să efectueze o evaluare separată a riscurilor dacă angajează pe cineva cu vârsta sub 18 ani. Această evaluare a riscurilor trebuie efectuată înainte ca tânărul să obțină locul de muncă, de către SSM Marghita.

Tânărul nu ar trebui să primească locul de muncă dacă sunt identificate anumite riscuri. De exemplu, riscuri pe care tânărul nu le poate recunoaște sau evita din cauza lipsei de experiență.

Angajatorii ar trebui să efectueze evaluări separate ale riscurilor pentru angajatele însărcinate. Dacă există riscuri pentru sarcina unei angajate, aceste riscuri ar trebui eliminate sau angajatei trebuie să i se acorde sarcini alternative „fără riscuri”. Acest lucru este prevăzut în legislația SSM.

Dacă un medic atestă că munca de noapte ar fi nepotrivită pentru o angajată însărcinată, trebuie să i se acorde o muncă alternativă sau concediu de sănătate și securitate.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Angajatorii ar trebui să informeze angajații despre orice riscuri care necesită purtarea echipamentului de protecție (cum ar fi îmbrăcăminte de protecție, articole pentru acoperirea capului, încălțăminte, ochelari sau mănuși).

Angajatorul trebuie să ofere angajaților echipamentul de protecție (gratuit dacă este destinat utilizării numai la locul de muncă). SSM Marghita se oferă să organizeze cursuri de instruire cu privire la modul de utilizare a echipamentului, acolo unde este necesar.

De obicei, angajaților li se oferă propriul lor echipament personal, precum și echipamente comune pentru securitatea și sănătatea lor. Angajații au datoria să aibă grijă rezonabilă pentru propria lor siguranță și să folosească orice echipament de protecție furnizat.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Legile privind securitatea și sănătatea se aplică tuturor angajatorilor, persoanelor care desfășoară activități independente și angajaților de la locurile lor de muncă. Aceasta include angajații cu durată determinată și angajații temporari. Legislația privind sănătatea și securitatea în muncă este prioritară pentru SSM Marghita, cu scopul de a proteja muncitorii și angajatorii de încălcarea lor.

SSM Marghita este prezentă în localitatea dumneavoastră cu servicii de protecția muncii adaptate nevoilor companiei.

Solicitați documentația întocmită de SSM Marghita și obțineți un contract de colaborare avantajos din punct de vedere al securității și sănătății în muncă!