SSM Jimbolia

SSM JimboliaSSM Jimbolia respectă Legea privind securitatea și sănătatea la locul de muncă și reglementările asociate în vigoare pentru a proteja securitatea și sănătatea lucrătorilor din localitatea Jimbolia.

Obiectivele SSM Jimbolia pentru bunăstarea la locul de muncă

Principala cauză a rănirilor și deceselor lucrătorilor din construcții de șosele și autostrăzi este contactul cu vehiculele, obiectele și echipamentele de construcții. Aceste răni și decese pot fi prevenite, cu ajutorul SSM Jimbolia, printr-o serie de bune practici.

Multe agenții de transport se concentrează pe reconstrucția și îmbunătățirea drumurilor existente. Aceasta înseamnă că se execută mai multe lucrări rutiere pe drumurile care sunt deschise circulației. În același timp, traficul continuă să crească și să creeze mai multă congestie, în special în zonele urbane.

Combinația dintre mai multă muncă efectuată împreună cu un trafic din ce în ce mai intens și o utilizare mai mare a muncii de noapte poate duce la luarea de măsuri de siguranță sporite pentru lucrătorii de pe autostrăzi. Cu toate acestea, există reglementări și resurse disponibile privind bunele practici care pot ajuta lucrătorii să-și păstreze locurile de muncă în siguranță.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Jimbolia efectuează evaluarea riscurilor

Un angajator trebuie să asigure bunăstarea muncitorilor, respectând legislația de securitate și sănătate în muncă. SSM Jimbolia își dorește să dezvolte și să implementeze proceduri de lucru sigure pentru lucrările rutiere, precum și să instruiască lucrătorii cu privire la procedurile de lucru sigure și să asigure conformitatea.

Dacă traficul vehiculelor creează un risc pentru securitatea sau sănătatea unui lucrător, angajatorul trebuie să se asigure că măsurile folosite sunt utilizate pentru a proteja lucrătorul: semne de avertizare, bariere, dispozitive de control al benzii, lumini intermitente, rachete, vehicule pilot identificate în mod evident, sisteme de control al traficului automate sau telecomandate, restricții de viteză.

Trebuie să existe un mijloc eficient de comunicare cu alți reprezentanți atunci când vizibilitatea este obstrucționată, iar lucrătorii trebuie să aibă o supraveghere competentă, de preferat SSM Jimbolia.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Jimbolia

Siguranța zonei de lucru pentru construcția de șosele și autostrăzi se aplică lucrătorilor implicați în activități de construcții, lucrări de utilități, întreținere sau reparații pe orice zonă a unei autostrăzi. Acesta acoperă practici, inclusiv siguranța semnalizatorului, prevenirea evacuării/returului, siguranța operatorului de echipamente, iluminarea, echipamentul de protecție personală și multe altele.

Traficul vehiculelor și pietonilor privind securitatea și sănătatea la locul de muncă, conform SSM Jimbolia, se aplică oricărui loc de muncă în care există un risc pentru securitatea și sănătatea unei persoane din cauza circulației vehiculelor.

Lucrătorii care efectuează lucrări rutiere au potențialul de a fi expuși la multe pericole și riscuri. Siguranța și sănătatea lor prezintă un risc crescut din cauza apropierii lor de traficul vehiculelor.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Unul sau mai mulți lucrători sunt desemnați de SSM Jimbolia și acționează în calitate de reprezentanți pe probleme de securitate și sănătate în muncă. În plus, angajatorii trebuie să asigure următoarele lucruri în ceea ce privește lucrările rutiere:

  • Persoanele de pavilion trebuie să poarte și să folosească toate echipamentele individuale de protecție (EIP), inclusiv pe cele furnizate de angajator, îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate de culoare galben-verde fluorescent, articole pentru cap de protecție de culoare fluorescentă (echipate cu bandă retro reflectorizantă în timpul orelor de întuneric) și o paletă STOP/SLOW cu suprafețe reflectorizante.
  • Încălțăminte aprobată de legislația SSM.
  • Toți lucrătorii și supraveghetorii trebuie să fie conștienți de pericolele la locul de muncă.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Este important să rețineți că fiecare șantier de lucru la șosele și autostrăzi este unic. Tipul de drum, tipul și volumul traficului, vizibilitatea, lucrările efectuate, și așa mai departe, pot afecta drastic riscurile la care sunt expuși lucrătorii de pe marginea drumurilor.

Prin urmare, fiecare șantier este evaluat de SSM Jimbolia în funcție de cantitatea de lucrări, iar procedurile și planurile de lucru în siguranță specifice locului trebuie puse în aplicare, respectând totodată Legea și reglementările privind siguranța și sănătatea la locul de muncă din Jimbolia.

Orice nerespectare a legilor SSM atrage penalizări sub formă de amenzi sau chiar dosare penale.

Solicitați ajutorul nostru și beneficiați de consiliere din partea specialiștilor SSM Jimbolia!