SSM Gruiu

SSM GruiuSSM Gruiu intenționează prin acest document de lucru să contribuie la eforturile depuse în industria alimentară și a băuturilor din localitatea Gruiu pentru a face față problemelor lor de siguranță și sănătate.

Informațiile furnizate cu privire la problemele întâmpinate și măsurile preventive adoptate vor fi de folos funcționarilor, managerilor și lucrătorilor din localitate care se confruntă cu probleme similare și care caută soluții adecvate.

Obiectivele SSM Gruiu pentru bunăstarea la locul de muncă

În fiecare an, lucrătorii din industria producției de alimente și băuturi suferă de probleme de sănătate cauzate sau agravate de muncă. Deși există pericole și riscuri profesionale în toate industriile, dacă sunteți o companie din industrie, este important să recunoașteți riscurile specifice cu care se confruntă lucrătorii în cadrul industriei alimentare.

Statisticile cercetate de SSM Gruiu arată că există cel mai mare număr de cazuri de stres, depresie și anxietate în industria de producție alimentară, comparativ cu alte sectoare de producție. Nu numai asta, dar există și un număr mare de cazuri de astm profesional în industrie.

Principalele cauze ale tulburărilor stării de sănătate a muncitorilor din industria alimentară și a băuturilor sunt:

  • Tulburări musculo – scheletale.
  • Stresul la locul de muncă.
  • Astm ocupațional.
  • Dermatită.
  • Zgomot.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Gruiu efectuează evaluarea riscurilor

O bună evaluare a riscurilor trebuie să țină cont de tulburările stării de sănătate. SSM Gruiu are în vedere:

-tulburările membrelor superioare care sunt predominante în industria alimentară. Durerea cronică de spate este un efect secundar comun al mișcărilor repetitive și/sau al posturilor și ridicării incomode.

-numărul mare de cazuri de stres, depresie sau anxietate legate de muncă, în comparație cu alte sectoare de producție.

-cazurile de compensări bănești, mare parte provenind din astmul profesional. Aceste cazuri sunt în general legate de făină și praf de panificație.

-cazurile îmbolnăvirilor de dermatită cauzată sau agravată de munca lor.

-expunerea la zgomot în industria alimentară și a băuturilor care este obișnuită, iar în conformitate cu Legea privind controlul zgomotului la locul de muncă, angajatorii sunt obligați să ia măsuri pentru a-și proteja angajații.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Gruiu

O experiență cheie a lucrătorilor în pericol este alunecarea pe podele umede sau contaminate cu alimente, ceea ce îi poate răni. Pentru a controla acest pericol, SSM Gruiu recomandă ca lucrătorii să primească încălțăminte anti-alunecare, scurgerile să fie curățate prompt și să se asigure că trotuarele sunt libere, uscate și curate în orice moment.

Lucrând în industria alimentară, lucrătorii sunt expuși la instrumentele ascuțite zi de zi. Acest lucru vine cu o serie întreagă de pericole, mai ales atunci când cuțitele nu sunt depozitate în siguranță sau întreținute corect.

Pentru a controla acest pericol, SSM Gruiu atenționează asupra cuțitelor, care trebuie depozitate corespunzător atunci când nu sunt utilizate.

Cei care folosesc cuțite și alte instrumente ascuțite trebuie să fie echipați cu îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi o protecție pentru antebraț/mănușă pentru mâna fără cuțit.

SSM Gruiu a mai constatat că în mediile de producție, în special în ceea ce privește industria alimentară, organismul este supus unui stres și solicitări ridicate.

De la tăierea și dezosarea cărnii, ambalarea produselor, stivuirea containerelor, la cărucioarele cu roți de ridicare și împingere grele. Acest lucru poate duce la lucrătorii care suferă de tulburări ale membrelor superioare legate de muncă și diverse leziuni ale spatelui.

Pentru a controla acest pericol, este important să recunoașteți problemele cu care se confruntă muncitorii. Puteți lucra cu un furnizor de sănătate a muncii, cum este SSM Gruiu, pentru a pune în aplicare pașii pentru a gestiona și controla aceste riscuri, de exemplu lucrând la ergonomia unei stații de lucru.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Când lucrează cu alimente, lucrătorii vor fi expuși la condiții extrem de calde și la cele care sunt foarte reci. Organismul poate trece prin stres din cauza acestei schimbări. Este important ca o persoană să fie considerată aptă din punct de vedere medical pentru a face față acestui mediu în schimbare; lucru pe care SSM Gruiu vă poate ajuta să-l îndepliniți.

De la teste de adaptare la față, la supravegherea sănătății și verificări ale securității și sănătății, SSM Gruiu este aici pentru a vă ajuta să vă protejați angajații și afacerea.

Putem colabora cu orice firmă pentru a formula un plan personalizat pentru afacerea din industria alimentară, abordând probleme specifice afacerii dumneavoastră, angajaților și industriei.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Nu vă expuneți personalul inutil în afacerea dumneavoastră alimentară. Orice incident duce la cercetări din partea ITM Gruiu, iar penalizările por fi sub formă de amenzi sau chiar penale.

Aflați mai multe despre cele mai importante riscuri profesionale din industria alimentară și măsurile de control pe care SSM Gruiu le poate implementa pentru a vă proteja atât angajații, cât și afacerea.

Pentru a afla cum vă putem sprijini afacerea, vă rugăm să luați legătura cu echipa SSM Gruiu!