SSM Găești

SSM GăeștiSSM Găești respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.1091/2006. Programul de siguranță la locul de muncă îmbunătățește securitatea mediului de lucru. Programele de recunoaștere, evaluare și controlul condițiilor periculoase sunt folosite de SSM Găești pentru a reduce frecvența și severitatea rănilor cauzate de accidentele de la locurile de muncă. Puteți primi ajutor pentru implementarea practicilor de lucru sigure, în conformitate cu cerințele legilor SSM, reglementate.

Asistență primită de la SSM Găești pentru lucrul în spații închise

Un spațiu de lucru închis înseamnă orice spațiu suficient de mare în care poate intra un muncitor pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Acesta trebuie să aibă căi de intrare și de ieșire restricționate și nu este conceput pentru lucrul continuu al angajaților. Orice departament are obligația de a efectua sondaje la locul de muncă pentru a determina existența spațiilor închise. Sunt necesare întocmiri de planuri specifice lucrului în astfel de locuri și anchete și evaluări pentru eliminarea pericolelor fizice sau atmosferice asociate. SSM Găești are autoritatea de a vă întocmi documentația specifică locului de muncă.

Clasificarea spațiilor închise

Spațiile închise sunt clasificate în funcție de gradul de risc.

  • Spațiile nepermise. Lucrul se desfășoară în condiții în care nu există pericole suplimentare.
  • Spațiile închise. Singurele pericole existente sunt cele atmosferice, iar pericolul poate fi eliminat înainte de intrarea muncitorilor.
  • Spațiile închise care necesită permis de lucru. În aceste locuri pericolele atmosferice sau fizice nu pot fi eliminate înainte de intrare. Sunt necesare măsuri suplimentare de protecție pentru a putea lucra în aceste condiții.

Exemple de spații închise și măsuri de lucru în siguranță

Ca exemple pot fi date: rezervoarele, gropile, anumite tuneluri sau cazane. În spațiile închise se produc adesea răniri grave sau chiar moartea lucrătorilor din cauza asocierii pericolelor fizice cu cele atmosferice. Din diverse cauze pericolele din spațiile închise se schimbă frecvent. În cazul departamentelor ai căror muncitori lucrează în spații închise trebuie elaborate programe scrise în care sunt prezentate procedurile de acces în siguranță. Este util să apelați la instituții specializate pentru întocmirea programelor scrise și pentru accesarea permiselor de intrare. La finalizarea lucrărilor, permisele sunt transmise departamentului pentru revizuirile anuale.

Vă rugăm să contactați echipa SSM Găești pentru asistență în reevaluarea pericolelor dintr-un spațiu închis!

Și lucrul în aer liber prezintă grad ridicat de pericole

Lucrul în aer liber poate fi la fel de periculos ca și cel în spații închise, diferă doar varietatea pericolelor. Cea mai mare problemă a muncitorilor care lucrează în astfel de condiții este lumina directă a soarelui. Expunerea prelungită, fără luarea măsurilor de protecție, poate duce la boli precum cancerul de piele cauzat de razele ultraviolete puternice ale soarelui.

Folosiți îmbrăcămintea de protecție!

SSM Găești vă recomandă cămășile cu mâneci lungi și pantaloni sau fuste lungi pentru a fi protejați de razele ultraviolete. Pentru o bună protecție sunt folosite pălăriile cu boruri (acolo unde nu este necesar echipament special de protecție), care umbresc fața, urechile și ceafa. Ochelarii de soare protejează ochii de razele UV și reduc riscul de cataractă. Eficiente sunt și cremele de protecție care absorb reflexia și împrăștierea razelor solare. Dezavantajul folosirii este acela că necesită aplicări la intervale scurte de timp (cel puțin două ore pentru cei care transpiră semnificativ).

Factori de mediu care afectează muncitorii

Stresul unui muncitor care lucrează într-o zonă cu temperaturi ridicate este foarte mare. Temperatura, umiditatea, căldura radiantă și viteza vântului sunt cei patru factori de mediu care influențează activitatea acestora. Organismul uman se apără de căldură prin trei mecanisme:

-respirație;

-transpirație;

-modificarea fluxului sanguin.

La supraîncălzirea corpului apare stresul termic care poate produce o serie de probleme, inclusiv epuizarea de căldură, insolația, crampele de căldură, leșinul sau erupțiile cutanate.

Puteți evita apariția pericolelor, solicitând consultanță

În ambele situații de muncă, lucrul în spații închise sau în aer liber, pericolele pot fi evitate prin evaluări ale riscurilor și implementarea măsurilor de control de către SSM Găești. Evitați astfel aplicarea sancțiunilor la constatarea contravențiilor de către inspectorii de muncă din cadrul ITM sau de către inspectorii de sănătate publică.

Solicitați sprijin pentru bunul mers al afacerii dumneavoastră prin completarea formularului de ofertă!