SSM Făgăraș

SSM FăgărașSSM Făgăraș are ca domeniu de ocupație securitatea și sănătatea muncitorilor din toate tipurile de întreprinderi. În orice loc de muncă apar factori de producție nocivi și periculoși în mod constant sau periodic.

De aceea, principalul obiectiv al firmei noastre este implementarea măsurilor SSM cu ajutorul mijloacelor speciale de asigurare a condițiilor de lucru.

Obiectivele SSM Făgăraș pentru bunăstarea la locul de muncă

Scopul SSM Făgăraș este acela de a preveni expunerea la factori de producție periculoși și nocivi pentru oameni, iar siguranța angajaților să fie asigurată și de nivelul de echipament al locului de producție.

Siguranța muncii în lumea modernă este de mare importanță datorită dezvoltării intense a sectorului de producție și apariției noilor activități. Este greu de imaginat o întreprindere de succes pe piață care să neglijeze problemele de siguranță ale angajaților.

Practicile recomandate de SSM Făgăraș sunt concepute pentru a fi adoptate într-o mare varietate de medii de afaceri mici și mijlocii. Abordarea pas cu pas pentru implementarea măsurilor de siguranță si sănătate garantează un program de succes.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Făgăraș efectuează evaluarea riscurilor

Evaluarea riscurilor este un instrument cheie în gestionarea securității și sănătății în muncă într-o unitate și oferă angajatorilor și întreprinderilor un mijloc de a identifica pericolele și de a lua măsuri pentru a remedia problemele înainte ca acestea să provoace accidente sau probleme de sănătate.

SSM Făgăraș întocmește pachetul de formare privind evaluarea și managementul riscurilor la locul de muncă. Astfel, se urmărește în primul rând să se împuternicească proprietarii și managerii întreprinderilor mici și mijlocii să ia ei înșiși măsuri pentru a îmbunătăți condițiile de securitate și sănătate la locurile lor de muncă.

După cum demonstrează acest pachet de formare, soluțiile nu sunt atât de dificil de dezvoltat, deoarece se bazează pe cunoștințele intime ale proprietarului și lucrătorilor despre propriul loc de muncă.

Scopul este acela de a ajuta angajatorii și lucrătorii să găsească soluții practice, eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru a controla riscurile la locurile lor de muncă, în beneficiul lucrătorilor și al proprietarilor deopotrivă.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Făgăraș

Pachetul de instruire elaborat de SSM Făgăraș este format din trei module. Modulul principal este un instrument de auto-ajutorare care acoperă cele cinci etape ale realizării unei evaluări a riscurilor. Acesta va insufla încredere și va împuternici proprietarii și lucrătorii IMM-urilor să efectueze propriile evaluări ale riscurilor.

Un al doilea modul prezintă un set de instrumente pentru formatori, dezvoltat pentru a sprijini cursurile de formare în evaluarea riscurilor și pentru a ajuta formatorii să planifice programe de evaluare a riscurilor. Include fișe de activitate pentru a ghida participanții prin procesul de evaluare a riscurilor.

În cele din urmă, un al treilea modul oferă exemple de evaluări ale riscurilor pentru sectoarele ocupaționale selectate în care IMM-urile sunt predominante.

Apariția și manifestarea factorilor de producție nocivi și periculoși depind de specificul tehnologiei, al echipamentului utilizat și proceselor de muncă. Procesul de producție al unei întreprinderi se caracterizează prin continuitatea sau frecvența operațiunilor tehnologice și de muncă și exploatarea mașinilor și utilajelor.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Scopul principal al programelor de securitate și sănătate este acela de a preveni rănile, bolile și decesele la locul de muncă, precum și suferința și dificultățile financiare pe care aceste evenimente le pot cauza lucrătorilor, familiilor acestora și angajatorilor.

Practicile recomandate de SSM Făgăraș folosesc o abordare proactivă a gestionării securității și sănătății la locul de muncă.

Abordările tradiționale sunt adesea reactive – adică problemele sunt abordate numai după ce un lucrător este rănit sau se îmbolnăvește. Abia după întâmplarea evenimentului este publicat un nou standard sau regulament sau inspecție externă pentru identificarea problemei care trebuie rezolvată.

Practicile recomandate de SSM Făgăraș constau în găsirea și remedierea pericolelor înainte ca acestea să provoace răniri sau îmbolnăviri, deci este o abordare mult mai eficientă.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Angajatorii vor descoperi că implementarea practicilor recomandate de SSM Făgăraș aduce și alte beneficii. Ideea este să se înceapă cu un program de bază și cu un obiectiv simplu și să se continue permanent.

Concentrarea pe atingerea obiectivelor, monitorizarea performanței și evaluarea rezultatelor conduc la progres în materie de siguranță și sănătate, efectul fiind creșterea productivității muncii.

Solicitați oferta SSM Făgăraș pentru reușita în afaceri!