SSM Domnești

SSM DomneștiSSM Domnești încurajează organizațiile de muncă să-și îndemne angajații să participe la cursuri de formare și informare. Un mare avantaj este acela că beneficiile programelor de formare se pot extinde în viața angajaților în afara locului de muncă, ajutându-i să rămână mai în siguranță și mai sănătoși chiar și atunci când nu sunt la muncă.

Obiectivele SSM Domnești pentru bunăstarea la locul de muncă

În industria prelucrării lemnului, SSM Domnești a identificat cel mai mare pericol pentru securitatea și sănătatea muncitorilor. Acesta constă în particulele mici de praf de lemn care tind să devină suspendate în aer.

Lucrătorii pot inhala aceste particule. Sistemul respirator superior al unei persoane poate filtra particulele mai mari, dar particulele mai mici pot pătrunde adânc în plămâni, provocând leziuni și cicatrici în țesutul pulmonar.

De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, apare o cantitate mică de daune ireversibile. Această afectare reduce capacitatea plămânilor de a absorbi oxigen și, în timp, face respirația din ce în ce mai dificilă.

Prezența cleiurilor, rășinilor, formaldehidei și a altor substanțe chimice pentru tratarea lemnului în unele produse din lemn crește riscurile pentru sănătate cauzate de praful de lemn.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Domnești efectuează evaluarea riscurilor

SSM Domnești consideră că evaluările pericolelor la locul de muncă și analizele locurilor de muncă sunt instrumente importante și adesea obligatorii în combaterea accidentelor și rănilor la locul de muncă. Pentru ca programele de siguranță de funcționeze, angajații trebuie să respecte liniile directoare.

Angajații trebuie să fie atenți la acțiunile lor și la împrejurimile lor în orice moment este absolut necesar pentru ca programul de siguranță, implementat de SSM Domnești, să aibă succes.

Acest lucru necesită, de asemenea, promovarea unei culturi pozitive a siguranței, în care toți angajații se simt confortabil să facă un pas înainte pentru a vorbi, inclusiv angajații noi.

Despre praful de lemn, SSM Domnești prezintă următoarele riscuri pentru sănătatea lucrătorului:

  • Inhalarea prafului în plămâni poate cauza probleme de respirație și poate duce la boli pulmonare, cum ar fi astmul profesional și cancerul pulmonar. Respirarea prafului este cel mai frecvent tip de expunere la praful de lemn.
  • Intrarea de praf în ochi poate provoca iritații și daune.
  • Contactul pielii cu praful de lemn poate provoca ulcerații ale pielii, iritații și dermatită.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Domnești

Angajatorii au datoria de a asigura, în măsura în care este rezonabil posibil, securitatea și sănătatea lucrătorilor lor și a altor lucrători ale căror activități le influențează sau le conduc. Principala lor datorie este să elimine riscurile, în măsura în care este posibil în mod rezonabil și, acolo unde acest lucru nu este posibil, trebuie să le minimizeze.

SSM Domnești are acreditările necesare pentru a monitoriza sănătatea lucrătorilor și condițiile de la locul de muncă pentru a se asigura că lucrătorii nu sunt răniți sau îmbolnăviți din cauza muncii lor.

Atunci când efectuează controalele, SSM Domnești se așteaptă, în măsura în care este posibil, să se acorde preferință controalelor care protejează mai mulți lucrători expuși riscului simultan. De exemplu, ventilația locală prin evacuare va proteja pe toată lumea la locul de muncă, dar echipamentul de protecție respiratorie protejează doar persoana care îl poartă.

Specialiștii SSM Domnești recomandă aplicarea celor mai eficiente măsuri de control posibile în mod rezonabil. În cele mai multe cazuri, echipamentul individual de protecție nu ar trebui să fie primul sau singurul control luat în considerare.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Următoarele activități sunt susceptibile de a provoca expuneri mari la praf: tăierea, rutarea și întoarcerea, șlefuirea, măturarea uscată a prafului, ambalarea prafului din sistemele de extracție a prafului.

SSM Domnești vă amintește cât de important este să vă asigurați că oferiți lucrătorilor dumneavoastră un respirator care va oferi protecție împotriva prafului de lemn din aer.

Monitorizarea sănătății este o modalitate de a verifica dacă lucrătorii se îmbolnăvesc din cauza expunerii la pericole în timpul desfășurării activității lor și are ca scop detectarea semnelor precoce de sănătate sau boală. Monitorizarea sănătății poate arăta dacă măsurile de control funcționează eficient.

Acolo unde lucrătorii sunt expuși în mod obișnuit la praful de lemn, SSM Domnești poate efectua monitorizarea sănătății pentru ei. Recomandările medicilor specialiști în medicina muncii, cu experiență în monitorizarea sănătății, determină ce tip de monitorizare a sănătății este necesară.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Cursurile de formare, organizate de SSM Domnești, includ informații despre:

  • Riscurile pentru sănătate din expunerea la praful de lemn.
  • Practici de lucru sigure de urmat atunci când se formează praf de lemn.
  • Utilizarea și îngrijirea corespunzătoare a echipamentului de protecție.

Costurile cu astfel de programe sunt mult mai mici față de costurile apărute din cauza neregulilor constatate cu ocazia diferitelor controale din partea ITM Domnești. Amenzile sunt drastice și pot apărea sancțiunile penale pentru nerespectarea legislației SSM.

Solicitați oferta SSM Domnești pentru a evita toate aceste probleme!