SSM Dobroești

SSM DobroeștiSSM Dobroești consideră că munca într-o fabrică de cherestea este unul dintre cele mai periculoase locuri de muncă.

Pericolele variază de la căderea sau rostogolirea buștenilor până la răni prin tăiere atunci când utilajele nu sunt exploatate corespunzător sau când nu sunt compatibile cu mecanismele de siguranță adecvate, cum ar fi întrerupătoarele de urgență, blocaje și gărzi de siguranță.

Obiectivele SSM Dobroești pentru bunăstarea la locul de muncă

Gaterele devin și mai periculoase atunci când sunt instalate pe șantiere de lucru îndepărtate, unde intră în joc condițiile de mediu și unde echipamentele pot fi instalate pe terenuri denivelate, instabile sau accidentate. SSM Dobroești avertizează asupra ajutorului de urgență care este de obicei mai îndepărtat dacă are loc un accident.

Din investigațiile făcute de SSM Dobroești aflăm că unele leziuni comune ale fabricilor de cherestea includ lacerații, amputații, degete tăiate, orbire și boli ale pielii și ale căilor respiratorii cauzate de praful de lemn și substanțele chimice din produsele de finisare.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Dobroești efectuează evaluarea riscurilor

Una dintre cele mai bune modalități de a viza potențialele pericole, astfel încât acestea să poată fi eliminate sau controlate, este efectuarea unei evaluări a pericolelor la locul de muncă, care este oricum obiectivul SSM Dobroești.

Aceste evaluări pot acoperi un întreg șantier sau zonă de lucru. Cu toate acestea, o analiză a riscurilor la locul de muncă care analizează anumite locuri de muncă sau sarcini poate fi, de asemenea, foarte benefică în identificarea pericolelor.

Acest tip de analiză se concentrează pe relația dintre lucrător și sarcinile pe care le îndeplinesc, mediul în care lucrează și echipamentele sau instrumentele pe care trebuie să le folosească pentru a îndeplini sarcina.

Dezvoltarea unei culturi deschise care încurajează siguranța și salută pe toți cei din afacere, indiferent de rolul sau vechimea în muncă, să vorbească liber și să pună la îndoială practicile pe care nu le înțeleg sau unde văd potențiale pericole, este o necesitate pentru a crea un loc de muncă sigur.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Dobroești

SSM Dobroești a observat că noii angajați necesită multă pregătire, deoarece de cele mai multe ori nu știu exact în ce constă procesul de fabricație a produselor din lemn. Dar instruirea dă roade, deoarece acestea pot juca de fapt un rol cheie în identificarea potențialelor pericole care ar fi putut fi ratate de cei care îndeplinesc munca zi de zi.

Ca parte a pregătirii lor, noii angajați petrec mult timp în primele etape ale locurilor de muncă observând alți lucrători care fac aceeași muncă pe care o vor îndeplini și ei. Și din moment ce noii lucrători tocmai au fost învățați modul corect de a face treaba, ei pot identifica adesea când cineva nu o face corect sau în același mod în care a fost învățat și sunt încurajați să facă un pas înainte.

SSM Dobroești a avut multe rezultate bune din instruirea muncitorilor. Ei subliniază ceva ce a fost trecut cu vederea. De exemplu, un angajat nou poate vedea un angajat veteran trăgând o bucată de cherestea de la capătul piesei, mai degrabă decât de la marginea tablei, pe care a fost învățat, și pune la îndoială acest lucru.

Această mică acțiune reamintește muncitorului cu experiență modul corect de a efectua sarcina și a ajutat de fapt la reducerea leziunilor prin strivirea degetelor.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Pe lângă construirea unei culturi a siguranței de către SSM Dobroești, unele companii apelează la programe care promovează atenția la locul de muncă, ca o modalitate de a reduce, de asemenea, rănile care rezultă din mulțumirea lucrătorilor.

O astfel de instruire poate ajuta lucrătorii să rămână mai concentrați și conștienți de acțiunile lor prezente și, de asemenea, îi poate ajuta să reacționeze mai bine la situații neobișnuite sau stresante. Asta în plus față de promovarea atitudinilor pozitive și a comunicării despre siguranța la locul de muncă.

Există acum SSM Dobroești, o companie care oferă acest tip de formare și raportează că în mod frecvent văd că incidentele care produc răni scad enorm la locurile de muncă în care a fost implementată instruirea.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

SSM Dobroești educă muncitorii despre riscurile cauzate de munca în fabricile de cherestea și despre măsurile de control. Formarea regulată este importantă pentru a ne asigura că nivelul de conștientizare a lucrătorilor rămâne ridicat.

Pentru a beneficia de programe de formare și de instruire este suficient să apelați la SSM Dobroești!