SSM Cugir consideră că planificarea pentru situații de urgență este răspunsul prevăzut la un eveniment neașteptat, grav și periculos. Planificarea situațiilor de urgență poate implica pregătirea pentru un dezastru natural sau provocat de om, accidente, încălcări ale securității, urgențe medicale, întreruperi ale lanțului alimentar sau al altor servicii esențiale și alte catastrofe perturbatoare.
Obiectivele SSM Cugir pentru bunăstarea la locul de muncă
SSM Cugir întocmește planificarea de urgență cu scopul de a reduce efectul distrugerii cauzate de situații neașteptate precum accidente, incendii, sabotaj, deversări, explozii, dezastre naturale, și urgențe medicale.
Planificarea de urgență înseamnă o serie de acțiuni care trebuie întreprinse în cazul unor astfel de urgențe. Aceasta arată acțiunile preventive, pregătirea pentru a face față situațiilor adverse, cum pot fi atenuate și cum să fie controlate pozitiv în timpul acelei situații pentru a salva vieți și a reduce daunele materiale.
Siguranța la incendiu cuprinde utilizarea materialelor de construcție rezistente la foc, acțiuni preventive, practici de lucru sigure, instruire privind siguranța la incendiu, îmbrăcăminte de protecție rezistentă la flacără și multe altele.
SSM Cugir efectuează evaluarea riscurilor
Planificarea situațiilor de urgență este realizată de SSM Cugir în interesul organizațiilor, familiilor și indivizilor. Această planificare este cel mai bine efectuată înainte de apariția situațiilor de urgență, prin proceduri de evaluarea riscurilor.
Siguranța la incendiu se referă la planificarea și proiectarea infrastructurii care vizează reducerea riscului de incendiu sau împiedicarea răspândirii unui incendiu atunci când izbucnește.
Legislația securității și sănătății în muncă reglementează o serie de măsuri menite să asigure securitatea la incendiu la locurile de muncă. SSM Cugir dă exemplu câteva măsuri de securitate la incendiu:
- Asigurarea respectării prevederilor codurilor de incendiu (scări, marcaje și semnalizare, etc.).
- Respectarea codurilor de siguranță electrică.
- Evaluări ale riscului de incendiu atunci când o clădire, un echipament sau un proces este modificat.
- Depozitarea adecvată a materialelor inflamabile și periculoase.
- Instalarea sistemelor de detectare a incendiului si de alarmare automată sau semiautomată de incendiu.
- Amenajarea corectă a tipurilor de stingătoare și hidranți funcționale.
- Instruirea utilizatorilor cu privire la stingătoare, alarmă de incendiu, evacuare de urgență și proceduri de asamblare.
- Efectuarea regulată a exercițiilor de incendiu prin coordonarea cu departamentul local de pompieri.
Măsuri de precauție recomandate de SSM Cugir
Toți angajații trebuie instruiți să se întâlnească într-un punct de adunare sau într-un loc de întâlnire, la o distanță sigură de clădire. Acest lucru asigură că toată lumea va putea obține informații despre siguranța reintrării în clădire.
Dacă sunteți prins într-o clădire în timpul unui incendiu, SSM Cugir vă recomandă să rămâneți jos, sub linia de fum dacă este posibil. Închideți orice uși care pot deveni un pasaj pentru incendiu și fum. Acest lucru poate preveni răspândirea incendiului în alte zone ale clădirii.
Apropiați-vă de un stingător dacă puteți și folosiți o bucată de îmbrăcăminte pe care o puneți pe față, astfel încât să puteți filtra o parte din fum. Rămâneți vocal, dar încercați să nu intrați în panică și mergeți de-a lungul podelei în cea mai sigură zonă la care vă puteți gândi.
Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM
SSM Cugir încearcă să implice toți angajații în exerciții de practică cel puțin o dată pe an, pentru a se asigura că toți cei aflați la locul de muncă sunt conștienți de potențiala amenințare a unui incendiu și cum să reacționeze în cazul unui incendiu.
Chiar dacă nu are loc un incendiu, un exercițiu de incendiu este oferit de SSM Cugir ca o modalitate excelentă de a menține personalul pregătit pentru situații de urgență, dacă acestea se întâmplă vreodată.
Serviciile medicale de urgență sunt importante în contextul sănătății și securității în muncă și se referă la serviciile de salvare și de urgență care oferă răspuns medical persoanelor rănite sau bolnave la locul accidentului. Serviciile medicale de urgență transportă și persoanele rănite la unitățile medicale pentru tratament.
Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM
Serviciile medicale de urgență oferă asistență medicală în caz de urgențe precum accidente rutiere, incendii și explozii. Aceste servicii includ paramedici și profesioniști din serviciile de ambulanță care sunt instruiți să ajungă și să recupereze cadavrele rănite de la fața locului.
Încălcarea legislației SSM se penalizează cu amenzi sau chiar închisoare pentru toți cei implicați în procesul de producție. SSM Cugir organizează programe de instruire de prim ajutor pentru ca muncitorii să poată acorda ajutorul de urgență până la sosirea paramedicilor.
Solicitați sprijin din partea SSM Cugir și vă garantăm un contract de colaborare cu asistență gratuită, inclusiv reprezentarea în fața autorităților în cazul controalelor!