SSM Clinceni

SSM ClinceniSSM Clinceni amintește angajatorilor că au responsabilitatea de a limita expunerea angajaților la vibrațiile care afectează corpul, în special mâinile.

Vibrațiile care afectează mâinile, fie în mod continuu sau intermitent, trebuie să respecte limitele de timp impuse prin Legea nr.319/2006 privind securitatea și sănătatea angajaților.

Obiectivele SSM Clinceni pentru bunăstarea la locul de muncă

SSM Clinceni are ca obiective în acest sens educarea și instruirea angajaților în utilizarea și manipularea uneltelor și echipamentelor și în recunoașterea simptomelor sindromului de vibrație mână-braț.

Expunerea la vibrații excesive poate duce la răniri și boli. În cazuri extreme, aceste răni sau boli pot duce la afectarea fizică permanentă a palmelor și brațelor.

Vibrația poate fi definită ca mișcarea înainte și înapoi cauzată de obiecte precum o unealtă, o mașină sau un echipament. O vibrație are două elemente: frecvența (sau repetarea) și amplitudinea (sau deplasarea).

Riscul de rănire cauzată de vibrații depinde de expunerea zilnică medie, precum și de sensibilitatea individuală la vibrații.

O evaluare a SSM Clinceni ține cont de intensitatea și frecvența vibrațiilor, de durata (în ani) a expunerii și de partea corpului care primește energia vibrației.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Clinceni efectuează evaluarea riscurilor

Lucrătorii din construcții care operează echipamente cu motor care produc vibrații de înaltă frecvență sau șocuri violente pe perioade prelungite sunt expuși la un risc ridicat de vibrații care afectează palmele și brațele.

Exemple de echipamente care produc vibrații: drujba, polizoare, ciocane pneumatice, chei de impact sau mașini de șlefuit.

Prin evaluarea riscurilor, SSM Clinceni raportează că angajații cu acest sindrom au adesea următoarele simptome:

-amorțeală;

-atacuri de paloare (albire) ale unuia sau mai multor degete expuse la frig;

-furnicături și pierderea simțurilor la degete;

-senzații de durere și răceală între accese periodice ale degetului mort;

-pierderea forței de prindere;

-chisturi osoase ale degetelor și încheieturilor mâinilor.

Expunerea la frig sau contactul cu lichide sau solide reci poate declanșa convulsii. Vremea rece și fumatul sunt factori agravanți importanți. Acestea cresc riscul de sindrom de vibrație mână-braț și pot precipita o convulsie.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Clinceni

SSM Clinceni specifică măsurile preventive pentru evitarea acestor situații:

  • Determinați locurile de muncă sau meseriile care necesită utilizarea uneltelor manuale electrice.
  • Evaluați gradul de utilizare al echipamentului folosit în funcție de durata și intensitatea vibrațiilor.
  • Controlați dacă vreun angajat prezintă simptome ale sindromului de vibrație mână-braț.

Dacă vibrația reprezintă o problemă, stabiliți o procedură de utilizare a sculelor, echipamentelor sau mașinilor. Această procedură ar trebui să includă, printre altele, următoarele puncte:

  • Alegerea sculelor (achiziționarea sculelor anti-vibrații, alegerea sculei potrivite în funcție de munca de efectuat).
  • Scule alternative și metode de lucru pentru anumite sarcini (cum ar fi unelte hidraulice în loc de scule vibratoare).
  • Perioade de odihnă obligatorii (cel puțin 10 minute la fiecare oră) pentru operatorii de scule vibratoare.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Îmbunătățirea măsurilor SSM înseamnă inspecții periodice și întreținerea echipamentelor de lucru. Mănușile de protecție sunt alese în funcție de nivelul vibrațiilor produse de unelte.

Departamentul de medicina muncii al SSM Clinceni efectuează examene medicale înainte de începerea activității și examene periodice angajaților expuși la vibrații, monitorizând cazurile de expunere la vibrații ale muncitorilor.

Specialiștii noștri informează angajații cu privire la pericolele de la locul de muncă și implementează măsurile de control asociate muncii lor. Sunt aplicate astfel politicile, programele, procedurile și codurile de practică ale companiei.

După furnizarea informațiilor și instrucțiunilor necesare pentru a proteja securitatea și sănătatea muncitorilor, este datoria angajatorilor să verifice dacă angajații respectă cerințele în domeniul SSM.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Ar trebui să utilizați metode de lucru care să evite vibrațiile. Reducerea timpului în care angajații folosesc echipamentul este o modalitate simplă de limitare a expunerii.

Prin furnizarea de îmbrăcăminte de protecție adecvată tipului de activitate, angajații vor lucra în condiții sigure, fiindu-le protejată sănătatea.

Puteți găsi mai multe informații despre măsurile de precauție pentru reducerea vibrațiilor contactând echipa SSM Clinceni.

Alegeți oferta noastră de colaborare, evitând posibile sancțiuni pentru nerespectarea normelor SSM!