SSM Cisnădie

SSM CisnădieSSM Cisnădie vă avertizează asupra constrângerilor care le revin antreprenorilor în gestionarea muncii și a personalului din cadrul companiei lor.

Codul Muncii are reglementări stricte despre organizarea muncii în cadrul unei companii, gestionarea oricăror riscuri profesionale și măsurile de siguranță care trebuie luate pentru a garanta protecția angajaților. Aceste prevederi evidențiază obligațiile și responsabilitățile angajatorului față de lucrători.

Obiectivele SSM Cisnădie pentru bunăstarea la locul de muncă

Pentru a asigura o dezvoltare constantă în cadrul companiei dumneavoastră, fie în ceea ce privește productivitatea, randamentele sau relațiile interne, trebuie să respectați anumite obligații în conformitate cu legislația din domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru a garanta sănătatea și securitatea în muncă, SSM Cisnădie recomandă fiecărui angajator să asigure respectarea regulilor de siguranță profesională.

În sectorul industrial, riscurile de accidente sunt reale, inclusiv căderea obiectelor, care nu sunt neobișnuite când se lucrează la înălțime. Materialele sau uneltele pot aluneca, se pot slăbi și pot cădea. Și pot afecta infrastructura și/sau oamenii care lucrează dedesubt.

Din fericire, există multe echipamente și măsuri de siguranță pentru a se proteja împotriva acestor riscuri.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Cisnădie efectuează evaluarea riscurilor

Riscurile asociate cu prăbușirea și căderea obiectelor sunt foarte periculoase și este esențial să fie luate toate măsurile de siguranță implementate de SSM Cisnădie.

Pentru a proteja persoanele care lucrează în fabrică sau depozit, SSM Cisnădie efectuează analiza de risc, acordând importanță avertizărilor asupra riscului de cădere a obiectelor prin amplasarea pe zonele de risc a unei pictograme „risc de cădere obiect”. Alte măsuri recomandate sunt:

  • Delimitarea și securizarea zonelor de risc cu balize.
  • Consolidarea tuturor instalațiilor, astfel încât să nu se desprindă.
  • Purtarea protecției personale, cum ar fi o cască, pentru a proteja capul de riscul căderii obiectelor.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Cisnădie

Căderea obiectelor se numără printre cele mai frecvente accidente atunci când se lucrează într-o unitate industrială. Ele pot apărea în multe cazuri, cum ar fi în timpul manipulării, încărcării sau descărcării materialelor sau mărfurilor.

La ridicare sau la încărcare, obiectul poate aluneca din mână. Acest lucru poate duce la riscul de rănire a muncitorilor manipulatori și la riscul de deteriorare a echipamentului. Indicațiile SSM Cisnădie în luarea măsurilor de precauție în spații delimitate sunt:

  • Pentru a evita accidentele, coliziunile și căderile în cadrul companiei dumneavoastră, luați în considerare utilizarea indicatoarelor, inclusiv marcajelor galbene pe podea.
  • Pentru a proteja vizitatorii și a preveni coliziunile în afara unui depozit, acordați prioritate siguranței printr-o barieră de securitate exterioară.
  • Pentru a delimita corect spațiile de lucru și pentru a reduce riscul de coliziune, utilizați semnalizarea pe podea care respectă standardele în vigoare.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Într-un depozit, riscul de cădere de la înălțime este și el foarte mare pentru că se lucrează regulat la altitudine. Un lucrător își poate scăpa, din neatenție, echipamentul, un produs sau o unealtă din mâini.

Un manager de logistică poate lăsa mărfurile grele să-i scape din mâini, un mecanic poate scăpa o clemă atunci când instalează diferitele instalații, etc.

Riscul de cădere a obiectelor poate proveni și dintr-un suport instalat incorect. Astfel, obiectele cad accidental si acest lucru va afecta zonele de lucru si muncitorii de dedesubt sau se pot răsturna, se pot desprinde și se pot prăbuși în orice moment. Pe lângă prăbușirea sarcinilor, și instalațiile se pot desprinde și pot cădea.

Astfel, SSM Cisnădie vă ajută să luați toate măsurile necesare pentru a vă asigura zona de lucru. Conform regulilor din Codul Muncii, toate zonele de risc trebuie să fie marcate, cum ar fi trecerea dispozitivelor de ridicare, precum macaralele.

De asemenea, este necesară delimitarea unei zone de non-trecere sub zonele de lucru la înălțime. Trebuie să delimitați această zonă cu marcaje universale, de înaltă vizibilitate, pentru a avertiza toate persoanele care lucrează sau circulă în depozit.

În cele din urmă, toți oamenii din fabrică trebuie să poarte echipament individual de protecție, cum ar fi o cască și încălțăminte adecvată.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

În funcție de amploarea căderii, orice accident poate costa scump compania. Dacă incidentul a provocat victime, compania poate suferi mai multe repercusiuni: îngrijirea medicală a victimei; concediu medical; alte compensații financiare.

În cazul unui accident grav, cum ar fi daune umane, compania poate fi dată în judecată.

Vrei să știți cum puteți optimiza siguranța la locul de muncă?

Contactați-ne: suntem aici pentru a vă sfătui și a vă ajuta!