SSM Caransebeș

SSM CaransebeșSSM Caransebeș se concentrează asupra unui lucru foarte important, care este prevenirea incendiilor la locul de muncă. Din acest motiv, firma noastră are un set de standarde care îi ajută pe angajatori să reducă riscul de incendiu și să asigure siguranța angajaților.

Obiectivele SSM Caransebeș pentru bunăstarea la locul de muncă

Cunoașterea pericolelor de incendiu este cheia pentru prevenirea apariției incendiului. Predarea unei lecții către forța de muncă despre triunghiul de ardere este un bun început. Triunghiul este format din ingredientele necesare care declanșează scântei de la: căldură, combustibil și un agent oxidant.

Odată ce SSM Caransebeș evidențiază aceste elemente de bază, atunci pericolele sunt mai vizibile la locul de muncă, deoarece angajații știu ce să caute. A învăța cum să răspunzi la un incendiu este o mare parte a instruirii privind siguranța la incendiu și este esențială pentru a crea o înțelegere clară a protocolului în situații de urgență.

Angajații vor fi suficient de pregătiți pentru a lupta împotriva incendiului sau a ieși în siguranță și eficient din orice situație riscantă. Cu toate acestea, acestea sunt doar câteva subiecte care sunt acoperite în formarea de răspuns în situațiile de urgență întâlnite de SSM Caransebeș în diferite companii.
Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Caransebeș efectuează evaluarea riscurilor

Următoarea lecție pe listă este formarea angajaților în evaluarea riscurilor. Acest lucru vine imediat după recunoașterea pericolelor de incendiu, deoarece lucrătorii devin responsabili pentru luarea de măsuri împotriva pericolelor deja prezente și eliminarea sau reducerea acestora. În general, evaluările SSM Caransebeș urmăresc următoarele:

 • Ieșiri și trasee de urgență.
 • Sisteme active și pasive de protecție împotriva incendiilor.
 • Depozitarea/eliminarea în siguranță a substanțelor periculoase.
 • Echipamente de stingere a incendiilor, cum ar fi stingătoarele.
 • Plan de evacuare.
 • Comunicare clară între angajați și angajatori despre pericolele de incendiu.
 • Instruirea personalului de securitate la incendiu.
 • Cum să fie ajutați cei care sunt mai vulnerabili decât alții.

Dacă aceste evaluări nu sunt finalizate, atunci locul de muncă va ajunge să devină incredibil de periculos în timp, pe măsură ce se vor acumula mai multe pericole datorită faptului că nimeni nu va ști cum să abordeze acele pericole de incendiu și să le elimine.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Caransebeș

O evaluare a riscului de incendiu este foarte asemănătoare cu o evaluare normală a riscului, dar se concentrează doar pe siguranța la incendiu în loc de pericolele chimice și alte pericole fizice la locul de muncă. Pentru evaluarea riscului de incendiu, SSM Caransebeș instruiește o singură persoană care este responsabilă să țină totul la zi.

Firma noastră asigură respectarea practicilor corecte de siguranță, finalizarea evaluării riscului de incendiu, inspecția și întreținerea tuturor echipamentelor de stingere a incendiilor și asigurarea faptului că tot personalul este conștient de propriile responsabilități atunci când vine vorba de instruire și evacuări în materie de siguranță.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

În general, participarea la formarea în domeniul siguranței la incendiu de către SSM Caransebeș face minuni în ajutorul dat la prevenirea incendiilor doar din cauza faptului că lucrătorii sunt mai conștienți de împrejurimile lor și știu ce poate aprinde un incendiu. Fiecare muncitor poate contribui făcând lucruri simple, cum ar fi:

 • Menținerea locului de muncă curat.
 • Fumatul în zonele desemnate.
 • Menținerea utilajelor întreținute corespunzător.
 • Depozitarea în siguranță a substanțelor chimice.
 • Păstrarea accesului liber la ușile de incendiu, sprinklerele sau stingătoare.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Cursurile de instruire în caz de incendiu organizate de SSM Caransebeș învață cum să fie folosite echipamentele de stingere a incendiilor (cum ar fi stingătoarele de incendiu), cum să fie activată alarma de incendiu și cum să se lucreze în echipă, precum și cum lucrătorii să învețe care sunt propriile responsabilități.

Este necesar un plan de prevenire a incendiilor, precum și instruire cu privire la ce trebuie făcut în cazul în care se produce un incendiu, pentru a evita costurile suplimentare apărute din nerespectarea normelor SSM.

Evitați penalizările sub formă de amendă sau dosare penale, apelând la serviciile SSM Caransebeș!