SSM Câmpia Turzii

SSM Câmpia TurziiSSM Câmpia Turzii este conștientă că pericolele există la fiecare loc de muncă, dar este important de știut care dintre ele au cel mai mare potențial de a dăuna angajaților din retail.

Prin identificarea pericolelor la locul de muncă din comerțul cu amănuntul, care pot cel mai probabil să afecteze siguranța, veți fi mai bine pregătit să le controlați sau să le eliminați și să preveniți accidentele, rănile, daunele materiale și timpul de nefuncționare.

Obiectivele SSM Câmpia Turzii pentru bunăstarea la locul de muncă

Dinamica operațiunii de retail este o rețea complicată de activitate. Se așteaptă ca mințile, mașinile, indivizii și tehnologiile să funcționeze în mod concertat pe măsură ce haosul controlat al întreprinderii de vânzare cu amănuntul avansează. Pentru ca totul să funcționeze fără probleme, SSM Câmpia Turzii vă recomandă să rămâneți pe o cale sigură și productivă.

Conform studiilor efectuate de SSM Câmpia Turzii, următoarele sunt câteva dintre pericolele din comerțul cu amănuntul care pot cel mai probabil să afecteze siguranța la locul de muncă:

  • Leziuni de suprasolicitare.
  • Ridicarea și manipularea materialelor.
  • Alunecări, excursii și căderi.
  • Stresul la locul de muncă.
  • A fi lovit de ceva sau împotriva a ceva.
  • Manipularea de cuțite, tăietoare de cutii și alte obiecte ascuțite.
  • Stivuitoare și cricuri pentru paleți.
  • Zgomot puternic sau intermitent.
  • Violența la locul de muncă.
  • Bullying la locul de muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Câmpia Turzii efectuează evaluarea riscurilor

Siguranța la locul de muncă nu poate fi abordată pur și simplu ca un plan sau un program; trebuie percepută ca o stare de spirit. SSM Câmpia Turzii dorește să introducă principiile siguranței ocupaționale ca element critic al culturii de retail.

Evaluarea riscurilor de bunăvoie înseamnă responsabilitatea de a face din siguranță o parte integrantă a tot ceea ce facem. SSM Câmpia Turzii analizează riscurile pentru evitarea situațiilor de răniri provenite din efortul fizic excesiv, tehnicile necorespunzătoare, instruirea necorespunzătoare sau violență fizică și hărțuire.

Prin urmare, înțelegerea principiilor de bază ale îmbunătățirii siguranței trebuie să fie recunoscută ca o caracteristică principală a rolului nostru de profesioniști și un aspect principal al dezvoltării noastre în industria de retail.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Câmpia Turzii

Efortul fizic excesiv poate afecta oamenii în diferite moduri: pentru unii poate cauza durere sau disconfort puțin sau deloc, iar pentru unii poate fi debilitant. SSM Câmpia Turzii recomandă muncitorilor să nu exagereze cu depășirea condiției fizice.

Atât angajații, cât și clienții, pot cădea din cauza deplasărilor și alunecărilor, iar multe asemenea situații pot fi evitate cu îngrijire și întreținere adecvate. Severitatea rănii se bazează de obicei pe viteza impactului și duritatea suprafeței pe care aterizați și orientarea corpului la impact.

Stresul la locul de muncă poate fi definit ca răspunsurile fizice și emoționale dăunătoare care apar atunci când cerințele postului nu se potrivesc cu capacitățile, resursele sau nevoile lucrătorului. SSM Câmpia Turzii vă îndeamnă să evitați stresul la locul de muncă, ce poate duce la o sănătate precară și chiar la răni.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Pericolele la locul de muncă în vânzarea cu amănuntul sunt adesea rezultatul unei instruiri necorespunzătoare, al eșecului în utilizarea echipamentului de protecție personală necesar, al nerespectării procedurilor de siguranță stabilite și al angajaților care se grăbesc.

SSM Câmpia Turzii organizează periodic cursuri de instruire și formare și vă pune la dispoziție o gamă largă de echipamente de protecție conforme cu cerințele securității și sănătății în muncă.

Uneltele, echipamentele și utilajele care vibrează sau produc zgomote puternice pot cauza pierderea auzului și alte răni grave. Magazinul nostru vă stă la dispoziție pentru orice comandă de echipamente.

Multe pericole la locul de muncă sunt cauzate de părțile mobile ale dispozitivelor mecanice. Pericolele mecanice provoacă accidente de îndoire, lovire, tragere, prins și strivire care pot tăia, zdrobi, rupe oase, încorda mușchii și poate cauza răni suplimentare și chiar mai grave. Prin respectarea legislației SSM, puteți evita aceste incidente.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Violența la locul de muncă se referă la orice act sau amenințare de violență fizică, abuz, hărțuire, intimidare sau alt comportament perturbator amenințător care are loc în mediul de lucru. Poate afecta și implica angajați, clienți, antreprenori, clienți și alți vizitatori.

Hărțuirea la locul de muncă se referă la acțiuni persistente, nerezonabile, îndreptate către un subordonat sau un coleg de muncă, care sunt menite să intimideze, să degradeze, să umilească sau să submineze sau care creează un risc pentru sănătatea sau securitatea angajatului. Aceasta poate implica abuz verbal, nonverbal, psihologic, fizic și umilire.

Aceste abuzuri duc la amenzi sau chiar dosare penale pentru încălcarea Legii nr.319/2006 privind protecția muncii.

Contactați SSM Câmpia Turzii, iar noi preluăm responsabilitatea aplicării legilor SSM!