SSM Calafat

SSM Calafat
SSM Calafat amintește că reglementările din 2006 privind securitatea și sănătatea la locul de muncă (risc general și managementul locului de muncă) prevăd ca un angajator sau persoană care desfășoară o afacere sau o anumită activitate trebuie să se asigure că le-a furnizat lucrătorilor echipamentele de protecție individuală adecvate pentru posturile ocupate.

Obiectivele SSM Calafat pentru bunăstarea la locul de muncă

SSM Calafat se asigură, în măsura în care este rezonabil posibil, că lucrătorii folosesc sau poartă echipamentele de protecție furnizate. Firma noastră a întâlnit următoarea situație: pentru a preveni rănile oculare, administratorii unui atelier de sudură au oferit sudorilor săi ochelari de protecție pe care să-i poarte sub căștile de sudură.

Cu toate acestea, chiar și după ce au fost instruiți de către SSM Calafat să poarte întotdeauna ochelarii de protecție în timpul sudării, un muncitor i-a îndepărtat în mod regulat. Întrucât lucrătorii trebuiau să poarte echipamentele de siguranță în măsura în care este rezonabil posibil, SSM Calafat a discutat cu lucrătorul pentru a afla de ce și-a scos ochelarii de protecție.

Muncitorul a spus că aceasta se datorează faptului că purtarea ochelarilor de protecție peste ochelarii de prescripție ai lucrătorului i-au provocat disconfort. SSM Calafat a lucrat apoi cu muncitorul pentru a găsi ochelari de protecție pe care lucrătorul să-i poată purta fără disconfort.
Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Calafat efectuează evaluarea riscurilor

SSM Calafat a identificat cinci pași pentru gestionarea riscului la locul de muncă. La începutul afacerii se începe cu riscurile majore care ar putea provoca vătămări grave sau deces. Următorii pași vă vor ajuta să vă creați propriile strategii de gestionare a riscurilor:

  • Identificați pericolele.
  • Evaluați nivelul de risc al riscului pentru fiecare pericol identificat.
  • Controlați riscul pentru a reduce daunele și severitatea acestuia.

SSM Calafat a identificat ce ar putea dăuna grav siguranței lucrătorilor și a altora. Sunt luate în considerare atât pericolele imediate pentru siguranță, cum ar fi căderile, cât și riscurile treptate pentru sănătate.

Odată ce sunt identificate pericolele, este evaluat nivelul de risc pentru fiecare. Acesta este un moment excelent pentru a vorbi cu muncitorii, deoarece aceștia sunt cea mai mare sursă de informații în timpul procesului de evaluare a riscurilor.

Ei cunosc și înțeleg locurile de muncă și cum pot suferi potențiale prejudicii și controalele care funcționează sau nu. Angajații vor avea adesea idei grozave de îmbunătățire a măsurilor pentru a determina nivelul de risc. SSM Calafat determină cât de probabil este să apară pericole și care ar putea fi gravitatea posibilă a rănilor. Utilizarea unei matrice de risc este un ghid util.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Calafat

Este important de remarcat faptul că lucrătorii se pot răzgândi oricând cu privire la aceste echipamente de protecție. Ei trebuie să notifice corespunzător ce echipamente doresc să le fie furnizate.

Tipul de EIP pe care trebuie să le furnizeze angajatorii va depinde de natura sarcinilor pe care le vor îndeplini lucrătorii și de riscurile la care vor fi expuși. În plus, cerințele privind EIP la fața locului vor fi de obicei stabilite de către specialiștii în probleme de securitate și sănătate a muncii ai SSM Calafat.

Dacă nu poate fi eliminat riscul, atunci trebuie să fie minimizat în măsura în care este posibil. SSM Calafat recomandă un proces pentru evaluarea și gestionarea riscurilor tuturor pericolelor, însă nu toate pericolele necesită un proces formal.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Echipamentele de siguranță furnizate de SSM Calafat sunt compatibile cu orice alt echipament de siguranță sau îmbrăcăminte necesară pentru muncă, se potrivesc corect și confortabil și sunt adecvate naturii muncii.

Angajatorii au datoria de a se asigura că echipamentul lucrătorilor este întreținut în mod corespunzător și înlocuit atunci când este necesar. De asemenea, lucrătorilor ar trebui să li se ofere instruire adecvată privind utilizarea și întreținerea.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Dacă SSM Calafat nu poate elimina un risc comun, atunci sunt aplicate măsuri comune de control. Un registru de risc este utilizat pentru a înregistra pericolele și controalele comune.

SSM Calafat oferă un ghid de management al riscului conceput special pentru companii, precum și un nou curs de management al riscului. Toate aceste informații le găsiți detaliate accesând pagina de contact a SSM Calafat.

Pentru a evita costurile apărute în urma încălcării legislației SSM, încheiați contractul de colaborare cu firma noastră!