SSM Brad

SSM Brad
SSM Brad a observat că, deși au loc în fiecare an, incendiile la locul de muncă și la birou s-au redus ca număr în ultimele decenii. Acest lucru se datorează în mare parte progreselor tehnologice, instrumentelor și sistemelor mai eficiente de control al incendiilor și companiilor care adoptă o abordare mult mai serioasă a formării la locul de muncă pentru prevenirea incendiilor.

Obiectivele SSM Brad pentru bunăstarea la locul de muncă

Obiectivele SSM Brad sunt implementarea de strategii de prevenire a incendiilor la locul de muncă și găsirea de soluții pentru asigurarea siguranței la locul de muncă.

În funcție de locul de muncă în cauză, ar putea fi obligatoriu din punct de vedere legal ca membrii personalului unei companii să fie instruiți profesional în domeniul siguranței la incendiu. Toate companiile ar trebui să-și educe personalul în câteva domenii cheie referitoare la pericolele comune de incendiu.

Angajații sunt instruiți de SSM Brad pentru a identifica cele mai frecvente pericole de incendiu într-un birou sau la locul de muncă. Echipamentele de distribuție electrică și de iluminat au fost a doua cauză principală a incendiilor de birouri, iar peste 20% dintre incendiile raportate în proprietățile de birouri au început în bucătărie sau în zona de gătit.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Brad efectuează evaluarea riscurilor

Datorită procedurilor de evaluare a riscurilor în diferite companii, SSM Brad a concluzionat că spațiile de lucru ordonate și măsurile de evacuare în siguranță sunt metode de reducere a riscurilor de incendii.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale siguranței generale la incendiu este instruirea angajaților, astfel încât aceștia să mențină spațiile de lucru curate și îngrijite. Acest lucru reduce șansa ca un incendiu să apară din neglijență.

Personalul ar trebui să fie instruit cu privire la modul de eliminare adecvată a deșeurilor, în special a produselor inflamabile și a produselor din hârtie, precum și asupra modului de utilizare și întreținere adecvată a mașinilor.

Dar o zonă de lucru curată asigură că, în caz de urgență, va fi posibilă o evacuare rapidă, deoarece obstacolele au fost eliminate. Reamintim personalului că, dacă există o defecțiune gravă la mașini sau echipamente electrice, trebuie să acționeze rapid pentru a opri echipamentul în cauză și să contacteze personalul de întreținere pentru asistență.

SSM Brad promovează spațiile de lucru ordonate și zonele sigure pentru fumat, postând liste de verificare pentru prevenirea incendiilor la vedere clar și asigurându-se că o listă de numere de urgență este disponibilă, proprietarii și administratorii clădirilor putând lua măsuri pentru a preveni apariția unui incendiu.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Brad

SSM Brad a oferit câteva opțiuni pentru detectarea și controlul incendiilor. Pentru a asigura o protecție optimă împotriva incendiilor, spațiile de lucru ar trebui să aibă instalate echipamente pasive și active de control al incendiului.

În mod ideal, sistemul dumneavoastră va detecta rapid un incendiu, va avertiza ocupanții clădirii și va include unele mijloace de control automat sau manual al incendiului. O necesitate absolută pentru orice loc de muncă este un sistem de alarmă de incendiu, în special senzorii de alarmă de incendiu interconectați, care vor suna cu toții, chiar și atunci când doar unul este declanșat.

Senzorii de incendiu ar trebui să fie conectați și la un sistem automat de sprinklere (fie sprinklere cu apă, fie sprinklere chimice) în funcție de spațiu și de ce produse sau echipamente de protecție sunt adăpostite acolo. Mai puțin întâlnite decât alarmele de incendiu sunt perdelele de fum, în ciuda faptului că acestea sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace de control al fumului și al incendiului.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Fumul poate deteriora nu numai echipamentele și electronicele, dar inhalarea fumului este principala cauză a vătămărilor grave și a deceselor în incendiile la locul de muncă. SSM Brad vă recomandă să instalați perdele de fum, acesta fiind un pas eficient spre îmbunătățirea sănătății și securității angajaților, precum și pentru reducerea daunelor aduse clădirii dumneavoastră.

Cel mai bun program de securitate la incendiu este cel care este adaptat industriei dumneavoastră și locului de muncă specific. Consultarea cu SSM Brad poate asigura un succes suplimentar în proiectarea siguranței muncitorilor. Aceștia vor putea identifica punctele slabe din spațiul de lucru și vor ajuta adesea la planificarea protocoalelor de urgență în caz de incendiu pentru personal.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Incendiile la locul de muncă nu sunt neobișnuite și multe dintre acestea pot fi ușor prevenite. Luați în serios siguranța și prevenirea la incendiu atunci când vine vorba de amenajarea clădirii dumneavoastră. Întăriți-vă apărarea cu soluții precum perdele de fum pentru siguranță și control suplimentar.

Și investind timp în educarea personalului și promovarea spațiilor de lucru sigure, veți asigura un mediu de birou mai sigur și mai fericit. SSM Brad amintește că este vital ca, pe lângă instruirea angajaților, locul de muncă în sine să fie echipat cu sisteme de detectare și control al incendiilor.

Pentru mai multe soluții despre detectarea sau stingerea incendiilor, completați formularul de ofertă al SSM Brad!