SSM Bocșa

SSM BocșaSSM Bocșa a demonstrat că dacă fiecare reglementare în domeniul securității și sănătății în muncă este respectată, există o scădere semnificativă a riscului de accidente la locul de muncă, deoarece acestea acoperă întreținerea, proiectarea, instalarea și îndrumările generale privind siguranța la incendiu.

Obiectivele SSM Bocșa pentru bunăstarea la locul de muncă

Codul de incendiu al Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor cere ca în clădirile comerciale, industriale și rezidențiale să existe la îndemână stingătoare de incendiu, precum și alte tipuri de echipamente de siguranță la incendiu.

Pentru ca lucrătorii din companii să opereze echipamentele de protecție împotriva incendiilor în caz de urgență, aceștia trebuie să fie instruiți să fie capabili să le folosească în siguranță. SSM Bocșa organizează cursuri de formare și informare a muncitorilor pe parcursul cărora prezintă cele patru tipuri principale ale acestor echipamente:

  • Extinctoare
  • Alarme de fum
  • Sisteme de stingere a incendiilor
  • Alarme de monoxid de carbon

Toate societățile trebuie să aibă stingătoare de incendiu la fața locului. Aceste stingătoare trebuie să fie ușor de accesat, foarte vizibile, încărcate corespunzător și inspectate în mod regulat. Acestea sunt adesea prima linie de apărare și sunt utilizate în mod obișnuit pentru a stinge sau a opri incendiile, ceea ce previne daune costisitoare și salvează vieți.

SSM Bocșa recomandă să fie instalate sus pe perete și amplasate lângă o ieșire. Când este utilizat un stingător de incendiu, ordinea operațiilor este: trageți știftul, țintiți jos, strângeți încet pârghia și măturați dintr-o parte în alta.
Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Bocșa efectuează evaluarea riscurilor

Există câțiva pași pentru a începe evaluarea riscului de incendiu, iar SSM Bocșa îi prezintă:

  • Identificarea pericolelor de incendiu. Se ține cont de triunghiul de incendiu atunci când este căutată cu atenție o zonă pentru pericole de incendiu. Triunghiul se referă la cele trei elemente care provoacă incendii: o sursă de aprindere, o sursă de oxigen sau o sursă de combustibil.
  • Identificarea persoanelor expuse riscului. Angajatorul trebuie să cunoască componența generală a personalului său pentru a determina cine este cel mai expus riscului pentru aceste incendii. Dar, de asemenea, trebuie să ia în considerare orice vizitator sau client pentru a determina cea mai eficientă procedură de evacuare.
  • Evaluarea, eliminarea și reducerea riscurilor. SSM Bocșa ia măsuri pentru eliminarea acelor riscuri de incendiu. Dacă îndepărtarea completă este imposibilă, atunci este necesară reducerea riscului. Acest lucru se realizează prin evaluarea stării echipamentului de siguranță la incendiu.

Acest echipament include echipamente active, cum ar fi stingătoarele și sprinklerele, precum și echipamentele pasive, cum ar fi ușile de incendiu, care împiedică răspândirea incendiilor. Trebuie să existe un program reglementat implementat pentru a testa în mod regulat echipamentul pentru funcționalitate.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Bocșa

SSM Bocșa oferă servicii de instruire, planificare și păstrare a înregistrărilor din evaluarea riscurilor. Odată ce se constată că există un pericol, sunt luate note precise, precum și data de utilizat ca referință pentru viitor. Notele includ pași pentru a remedia problema. Aceste informații ajută la determinarea tipului de plan de evacuare care ar fi util pentru acea unitate.

Un alt serviciu oferit de firma noastră este revizuirea planului de siguranță la incendii. Evaluările securității la incendiu în orice unitate trebuie efectuată periodic. Cu toate acestea, SSM Bocșa efectuează o nouă evaluare a riscurilor de fiecare dată când ceva a fost schimbat în mediul sau operațiunile unității.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Sistemele comerciale de sprinklere pentru incendiu sunt un aspect esențial pentru prevenirea decesului și a pierderii proprietății la locul de muncă. În timp ce stingătoarele pot stinge incendii mici, sprinklerele sunt singurele mijloace de a reduce fumul, flăcările și căldura. Ele împiedică răspândirea unui incendiu și chiar îl pot stinge complet.

Alarmele de incendiu sunt și ele recomandate de SSM Bocșa întrucât reduc riscul de a muri într-un incendiu la jumătate. Acestea detectează atât incendiile în flăcări, cât și cele care mocnesc și ar trebui să fie conectate împreună, astfel încât, dacă unul se stinge la locul de muncă, toate se sting.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Lucrul de reținut întotdeauna este că deținerea de cât mai multe informații și o pregătire cât mai completă vă ajută să determinați cea mai bună acțiune pentru situații specifice.

Legislația împotriva incendiilor prevede ca persoanele fizice și juridice să respecte reglementările tehnice și dispozițiile de apărare împotriva incendiilor. Penalizările pentru nerespectarea acestor obligații pot fi sub formă de amenzi sau dosare penale.

Contactați SSM Bocșa, iar echipa noastră vă va ajuta să respectați legislația SSM, SU și PSI!