SSM Blaj

SSM BlajSSM Blaj analizează regulile de bază pe care angajații ar trebui să le urmeze pentru a reduce riscul de accidentare a mâinilor și brațelor la locul de muncă. Important de analizat sunt și caracteristicile și particularitățile de design ale diferitelor echipamente de protecție individuale disponibile pentru brațe și mâini.

Obiectivele SSM Blaj pentru bunăstarea la locul de muncă

Angajatorii și angajații sunt responsabili pentru prevenirea accidentelor la locul de muncă. SSM Blaj recomandă angajatorilor să urmeze câteva reguli pentru a crea un mediu sigur pentru angajații companiei.

Pentru bunăstarea la locul de muncă este util să fie enumerate toate accidentele de muncă care au avut loc în cadrul companiei pentru a stabili tendințe și modele. Detectând astfel de tipare, SSM Blaj poate identifica zonele în care riscurile de accidente sunt crescute, astfel încât să poată fi eliminate cele mai frecvente cauze ale rănilor la mâini și brațe.

SSM Blaj poate verifica dacă angajații au primit EIP și instruire corespunzătoare să folosească uneltele cu care lucrează zilnic și să evite accidentele de muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Blaj efectuează evaluarea riscurilor

Efectuarea unei evaluări a riscurilor în cadrul unităților este necesară pentru identificarea surselor potențiale de leziuni la mâini și brațe. Dacă angajații lucrează cu substanțe chimice, cu unelte reci sau fierbinți sau cu materiale cu muchii ascuțite, acest lucru ar putea duce la accidente. Prin urmare, echipa SSM Blaj este conștientă de riscurile la care sunt expuși angajații zilnic.

Odată ce angajatorii înțeleg ce se întâmplă în unitate, care sunt cele mai frecvente cauze de vătămare, precum și riscurile care există, este timpul să fie identificat echipamentul de protecție adecvat pentru angajații.

SSM Blaj poate dezvolta un program care să cuprindă practici de securitate la locul de muncă. Pentru mâini și brațe, cel mai bun EIP este cel care corespunde riscurilor existente sau potențiale.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Blaj

SSM Blaj a găsit soluții pentru cazurile în care rata de tăiere a mâinilor este foarte mare pentru o anumită poziție: mănuși rezistente la tăiere. Daca rata arsurilor chimice este foarte mare, soluția este folosirea mănușilor care pot proteja muncitorii împotriva acestui tip de risc.

Pe lângă investițiile în echipamente de protecție, angajatorii trebuie să efectueze inspecții regulate ale uneltelor și mașinilor cu care lucrează angajații și să se asigure că toate piesele deteriorate sunt înlocuite sau reparate.

Pentru manipularea substanțelor chimice trebuie examinat cât de periculoase sunt acestea și potențialele alternative. Dacă echipamentele folosite nu sunt ergonomice, SSM Blaj caută opțiuni mai bune pentru a crea un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți muncitorii.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Pentru ca măsurile SSM să fie îmbunătățite, angajatorii trebuie să se asigure că mașinile sunt echipate cu apărători și că nu există piese în mișcare sau rotative în care mâinile angajaților să fie prinse.

Aceștia trebuie instruiți să nu interfereze cu mașinile aflate în uz sau în mișcare, mai ales dacă manipulează utilaje și unelte grele. Nu sunt indicate hainele largi dacă se lucrează în apropierea utilajelor.

Deși mănușile sunt cel mai comun echipament de protecție personală, acestea nu sunt singurele articole pe care angajații le pot folosi pentru a-și proteja brațele și mâinile de pericolele de la locul de muncă.

Mănușile, banderolele, încălzitoarele de brațe, cotierele și îmbrăcămintea de protecție, toate au scopul de a reduce riscul de rănire a mâinilor și a brațului. Toate aceste echipamente pot fi achiziționate din magazinul SSM al SSM Blaj.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Păstrarea spațiului de lucru curat și ferit de pericole este una dintre cele mai importante măsuri de securitate și sănătate a angajaților. Dacă muncitorii lucrează cu produse chimice, SSM Blaj indică angajatorilor furnizarea de produse adecvate de igienă a mâinilor și de curățare.

Este important ca angajații să urmeze întotdeauna instrucțiunile producătorului atunci când poartă EIP. De asemenea, trebuie respectate recomandările producătorului pentru curățarea, decontaminarea și întreținerea echipamentului de protecție.

Prin respectarea regulamentului SSM, sunt evitate costurile suplimentare apărute ca urmare a incidentelor și  penalizările SSM din partea instituțiilor de control.

Contactați SSM Blaj pentru a afla ce alte echipamente de siguranță puteți folosi și pentru alte tipuri de pericole!